Zwangerschaps Yoga

Waarom koos ik voor yoga?

Zoals ik al aangaf in mijn blog over mijn eerste zwangerschap zou ik ook nog een blog schrijven over zwangerschaps yoga! Toen ik zwanger was van Veerle vertelde de verloskundige mij dat het goed is om een cursus te doen. Dit om je goed op je bevalling voor te bereiden. En welke dat moet je zelf uitvinden wat het beste bij je past! Je heb bijvoorbeeld zwangerschaps gym en zwemmen, en dus ook yoga. Ik ben absoluut geen sportief persoon dus yoga leek mij het beste. Want bij yoga stel ik me toch altijd een beetje iets zweverigs voor. Oftewel lekker relaxed! 

Ik heb de cursus gevolgd via de Yogabloem  dit omdat de verloskundige mij het foldertje van hun aan mij gaf, en het was redelijk in de buurt! Lekker makkelijk en als de verloskundige het je geeft zal het vast goed zijn! Ik heb daar echt geen seconde spijt van gehad! Gelijk bij de eerste les dacht ik al wow! Nina die deze lessen geeft is een heerlijk spontane lieve vrouw die luistert naar iedereen! Ze stelde ons op het gemak de eerste les, en zette ons gewoon keihard aan het werk! Niks zweverigs dus! En daar was ik wel echt heel blij mee, want ik ging er toch best een beetje lacherig naar toe de eerste keer! Als ik voor de gym had gekozen had ik misschien wel minder vaak met spierpijn thuis gekomen! 😉 ik ben echt niks gewend! 

Wat leer je nou bij yoga?

Bij de Yogabloem bestaat de cursus uit 10 lessen, 8 lessen waar je alleen heen gaat, 1 partner les en als iedereen bevallen is een terugkom les. Je leert heel plat gezegd te ontspannen! En dat was voor mij heel erg belangrijk! Want dat is iets wat ik heel moeilijk kan! En als iets weeën kan tegenhouden is het spanning! Juist als je ze ontspannen kunt opvangen gaat de ontsluiting sneller! We leerde ons eigen lijf te vertrouwen en er naar te luisteren. Als je lijf namelijk zegt dat je moet stoppen, stop dan ook! Ik kan mij ook nog 1 les heel goed herinneren. We kwamen allemaal een beetje lusteloos binnen, we werden het zwanger zijn moe, de nachten werden slechter en iedereen had wel iets in die week meegemaakt waardoor we ons gewoon bleh voelde! Nina speelde daar super op in! We zijn gewoon lekker allemaal ontspannen gaan zitten of liggen, en hebben gewoon anderhalf uur gekletst! Vragen gesteld en onze ervaringen in het zwanger zijn gedeeld! Een totaal niet op die manier geplande les, maar het was duidelijk dat we dit gewoon even nodig hadden dus kregen we dit! 

Verder leerde we bekkenbodem oefeningen, wat ook erg belangrijk is om die te trainen omdat door de hormonen alles slapper en weker word, dus als je die niet goed traint dan kun je daar langdurige klachten aan over houden! Denk aan incontinentie of een baarmoederverzakking! Ook werd elke les aandacht besteed aan de ademhaling! Als je die tijdens je bevalling goed onder controle kunt houden, kun je een wee alleen al
door goed te ademen goed weg zuchten! Ik heb na mijn bevalling ook het compliment gekregen van de verpleegkundige dat ik mijn ademhaling zo goed onder controle had! Ook deden we oefeningen om ons lijf op de plekken waar het juist veel belast word tijdens je zwangerschap te ontlasten en eventuele pijn te verlichten! Denk daarbij aan je rug, mijn favoriete oefening was de kat/hond oefening! Op handen en knieën gaan zitten, je knieën net zo breed als je heupen zetten, en dan een bolle of holle rug maken! Heel eenvoudig maar o zo fijn om dat regelmatig te doen! Even lekker al die spieren rekken en strekken!

Ik heb er echt heel veel baat bij gehad! Als je dus in de Hoeksche Waard woont of er vlakbij en je zoekt nog een goede zwangerschapsyoga kan ik je zeker de Yogabloem aanraden! Of zoiezo zwangerschaps yoga! Het is elke week weer een moment voor jezelf, even helemaal niks anders als jij en je kindje! Echt super fijn! En het kan ook goede vriendschappen opleveren! Ik heb met bijna de hele groep nog vaak contact en we spreken regelmatig af! Ideaal om als je iets heb met je kindje je dat even kan delen met mama’s die kinderen hebben met dezelfde leeftijd als jij! 

Heb jij een cursus gevolgd tijdens je zwangerschap? En heb je daar ook veel van geleerd? Laat het me weten in de reacties!

 

Liefs Nicole

ps Ook voor een fantastische zwangerschapsmassage of gewone massage kun je bij Nina terecht! 😉

  Volg je mij al op Instagram, Facebook,Twitter en Bloglovin?

2 thoughts on “Zwangerschaps Yoga”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.