Working mom

Een baan.

Afgelopen dinsdag was het zover, mijn eerste werkdag sinds dik 1.5 jaar. En daar ben ik zo mega blij mee! Ik ben bewust al die tijd fulltime mama geweest, maar het begon de laatste maanden gewoon echt weer heel erg te kriebelen om iets voor mezelf te hebben. En nu was daar een paar weken na het laatste gesprek het eindelijk zover. En zenuwachtig dat ik was, echt niet normaal. Zo stom vond ik mezelf, want ik vroeg me echt serieus af of ik het allemaal nog wel kon zo na zolang thuis te hebben gezeten.

Maar ik maakte me echt hartstikke druk om helemaal niks, want zodra de eerste klanten in beeld waren voelde ik weer hoe heerlijk vertrouwd verkoop wel niet in mijn lijf genesteld zit. Ik hou er zo van om klanten te kunnen helpen, dat doe ik nu bij elkaar zo’n 10 jaar en dat zit er gewoon in. Dat verleer je niet, en daar was ik dus wel even bang voor. Volgende week nog 1 dag meedraaien en dan vanaf donderdag is het serieus aan tussen mij en mijn werk. 😉

De meiden.

Wat ben ik blij dat ik in al die tijd onze gastouder heb aangehouden. Veerle ging elke week de dinsdag lekker een dagje spelen bij de gastouder, en zodra ik zwanger was van Evy heb ik ook gelijk gevraagd of als ik in de toekomst een baan mocht krijgen zij daar ook terecht zou kunnen. En dus was het allemaal binnen no time geregeld zodra ik wist dat ik werk had. Hoe fijn om ze allebei nu bij iemand te brengen die ik nu 3 jaar ken en dus echt volledig vertrouw met mijn kinderen. 

En ik voel me er bijna schuldig om, maar wat vond ik het heerlijk om ze weg te brengen en een paar uur niks anders te kunnen zijn als mezelf. Gewoon even niet bezig hoeven zijn met slaapjes, voedingen, speelgoed, Veerle helpen bij de wc en ga zo nog maar even door. En hoe heerlijk ik het vond ze dus even niet om mij heen te hebben, zo fijn was het dus om weer met ze te kroelen! 

Ben jij ook wel eens langere tijd bewust thuis geweest? En hoe spannend was het om weer aan het werk te gaan?

 

Liefs Nicole

4 thoughts on “Working mom”

  1. Fijn dat je eerste werkdag zo beviel!
    En natuurlijk voel je je even schuldig als je je kids wegbrengt, maar het went vast snel!
    Ik heb er (helaas) nog niet voor kunnen kiezen om bewust thuis te blijven, maar het lijkt me soms best even fijn..

    1. Het is ook een luxe die maar weinig 27 jarigen zich kunnen permitteren.. ben ik me ook echt heel erg van bewust! Bijna belachelijk dat ik kan zeggen ik hoef niet te werken op deze leeftijd omdat manlief genoeg thuis brengt! Het is ook echt heel fijn geweest! Ik voel me een ontzettend gezegend mens dat ik van beide meiden zolang van het eerste jaar heb mogen mee maken! Zou iedere moeder moeten kunnen doen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.