Worpress thema uitkiezen

WordPress thema uitkiezen

Trotse eigenaar van een eigen domein, gefeliciteerd, en eigenaar van een verwarrend scherm wat niks doet.

Even serieus, je hebt je eigen domeinnaam met hosting en wordpress gekocht. Je bezit je eigen blog. Je realiseert het je misschien nog niet, maar wat vanaf nu gaat gebeuren, gaat je leven serieus veranderen! Je gaat straks misschien wel vanuit huis je geld verdienen, of het leven van je lezers beïnvloeden. Nee, niet meteen, het heeft wel tijd nodig!

In de eerste plaats en nu serieus, van harte met je eigen blog. Maar ehm,.. wat nu?

Je bent nu op een punt waar ik zelf ook zat toen ik voor het eerst WordPress opende, beetje naar het scherm staren. Hier en daar wat klikken en proberen.. Totdat ik er niet meer uitkwam. Jij hebt gelukkig dit stappenplan gevonden, en ik ga je helpen.. Het is trouwens helemaal niet erg als je er niet uitkomt. Ik snap ook best dat je volgas van start wil gaan! Maar neem van mij aan, begin met de basis. Als die goed staat komt de rest vanzelf! zullen we maar beginnen?

Allereerst moet je in je achterhoofd houden dat je dit kan! Je zal misschien een keer gefrustreerd raken. Maar geef niet op, neem even pauze en kom dan weer terug. Stap voor stap, met vallen en opstaan moet en zul je ontdekken hoe je succesvol je blog kan beginnen. En hoe je er een inkomen aan over kan houden. 

En wat nu?

Je bent ingelogd op je WordPress. Je begint in je Dashboard, dat is de achterkant van je website, en ook je startscherm. Het is tijd voor een wordpress thema uitkiezen.

Het thema is hoe je blog eruit gaat zien voor je lezers. De layout, kleuren, lettertypes. Het is waarschijnlijk ook hetgeen waar je als eerste je technische tegenslag gaat krijgen. 

Er zijn duizenden thema’s beschikbaar, en als je alleen maar Gaat bloggen als experiment, een persoonlijke blog of voor je familie, dan is een gratis thema waarschijnlijk prima. U krijgt toegang tot duizenden gratis thema’s te installeren vanaf uw WordPress dashboard.

Ik zal je laten zien hoe! Maar eerst een paar dingen die je moet weten over gratis thema’s als je computer gebruik of technische kennis niet heel hoog is. Om te beginnen, ze zijn gratis. Verwacht geen technische ondersteuning van de ontwerper.  Ten tweede, proberen er een te kiezen waarmee je blij ben zoals hij is, want je zult hem niet echt op maat kunnen maken. Mits je codering wel snapt, en je het gratis thema weet te personaliseren. Dan kan je van die gratis blog ook echt iets moois maken.

→Om een gratis WordPress thema te instaleren, ga naar “Weergave” ongeveer halverwege links in je menu, en klik op “Thema’s”.

Wordpress thema uitkiezen

→ Je kunt de gratis wordpress thema uitkiezen door op “Nieuwe toevoegen” te klikken
Wordpress thema uitkiezen

→ Hier vind je de gratis WordPress thema’s! Ga met je muis over een thema heen, dan kan je details en voorbeeld bekijken, of installeren. Als je het thema hebt gevonden waar je verder mee wilt gaan, klik dan op installeren.
Wordpress thema uitkiezen

→ Als de installatie compleet is, klik dan op activeren! Nu heb je een GRATIS actief WordPress theme.

Mocht je toch meer mogelijkheden willen voor je blog, neem dan contact op zakelijk@veevy.nl

Mooi, je wordpress thema is geactiveerd, maar wat nu?

Dit is het punt waar de meeste stoppen met de uitleg, en zeggen succes met je blog! Toch wil ik je graag verder helpen. Je zit namelijk nog steeds met een verwarrend scherm, en je weet niet goed wat nu te doen.

Ga je mee naar de volgende stap?

Groetjes, Benjamin

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest?

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.