Welke naam geef ik mijn kind?!

Hoe zijn wij op de namen Veerle en Evy gekomen?!

Een naam voor je baby verzinnen. Als je net zwanger ben gaan er misschien een hele hoop namen door je heen en denk je ach ik heb dus keus zat. Tot het puntje bij paaltje komt en je daadwerkelijk DE naam moet gaan uitzoeken. Dan word het toch ineens een heel ander verhaal en lijken alle namen die je tegenkomt heel stom. Dat was ook mijn ervaring toen ik zwanger was van Evy.

Gelukkig was dat bij Veerle heel anders. Ik had van te voren niet echt namen in m’n hoofd dus dat maakte het misschien al wel makkelijker. Heel simpel ben ik op haar naam gekomen, ik ben op een goede middag achter internet gekropen en een namen site op gezocht ( ik weet niet meer welke! ) je kan op zo’n site per letter de namen bekijken en ik ben gewoon achteraan begonnen. Dus je komt al heel snel bij de V uit! Ik wist gelijk dat ik DE meisjes naam gevonden had toen ik Veerle zag staan. Ik heb het tegen Benjamin verteld en eigenlijk zei hij direct ja dit is h’m! En met de jongensnaam waren we er eigenlijk ook direct uit! Als het een jongetje zou worden zou het Jurre worden!

Maar toen werd ik zwanger van Evy. En ik wilde eigenlijk weer voor de 20 weken echo waarbij we om het geslacht gingen vragen 2 namen hebben. Jongens naam was ik gelijk uit! Jurre was inmiddels van mijn lijstje af maar ik ben helemaal verliefd op de naam Mees! Maar toen nog een meisjes naam, en tja ik vond Veerle echt de allerleukste naam die er is. Zie dan nog maar net zo’n allerleukste naam te bedenken! Op ten duur had ik de naam ZoĆ« en Benjamin de naam Anne. Maar bij allebei had ik nog niet HET gevoel. En toen kreeg ik een appje van mijn zusje met de naam Evi. Bam! JA! Maar dan wel met een y! Maar Benjamin was daar nog niet helemaal van overtuigd, en daardoor ging ik weer twijfelen!

Toen hebben we bedacht dat we met z’n allen de naam gingen kiezen! Ik heb lootjes gemaakt met de 3 namen en dat keer 3, voor Benjamin, Veerle en mij. En als we alle 3 hetzelfde lootje trokken dan werd het die naam. Dus wij voor het eerst met de lootjes aan tafel, alle 3 een lootje getrokken, ik had Evy en Benjamin had ook Evy. En toen gebeurde het, voordat Veerle haar lootje open deed gaf ze er een kus op! Toen zeiden Benjamin en ik tegen elkaar, welke naam daar ook op staat, die word het gewoon! En bijna niet te geloven maar ook zij had de naam Evy getrokken! En heel stiekem was ik daar best heel erg blij mee want het bleef echt wel mijn absolute nummer 1 naam!

Waren jullie er snel uit welke naam je kindje ging krijgen? Of duurde dat even?

 

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

One thought on “Welke naam geef ik mijn kind?!”

  1. In mijn tijd dat de jongens geboren werden wilde mn man nog dat het kindje vernoemd werd als het een jongen was moest hij Jaap heten. Jaap van Jaap van Jaap van Jaap. Toen de 2e zoon geboren werd woonde we in het huis van de 4e Jaap en die had 2 zonen een Jaap de 3e Jaap en een Bas dus de geschiedenis herhaald zich. We noemde onze 2e zoon Bas naar ome Bas en gelukkig kwam er nog een 3e zoon iedereen was vernoemd en kon ik lekker zelf een naam uitzoeken en werd het Benjamin Pieter. Pieter naar Pieternella dat was mn schoonmoeder en oja die was nog niet vernoemd. Nu wel iedereen blij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.