Moederschap wat betekent het voor mij?

Rijkdom! Maar wat dan die rijkdom inhoud vind ik dan weer lastig uit te leggen, zeker omdat moeder ( of vader ) zijn niet altijd makkelijk is, sterker nog het levert soms meer gefrustreerde momenten op dan gouden randjes!

En toch als je bewust naar de situaties kijkt in het moederschap, merk je dat er vaak achter zo’n gefrustreerd moment, weer een goud randje komt! Neem nou als je kind niet wil eten, Veerle heeft echt enorme ‘ik eet niet’ fases! En dat kan als moeder je enorm frustreren, van binnen kan ik daar echt enorm boos om worden! Maar al ga je op z’n kop staan, vaak eet je kind echt niet! Tot bij ons het toetje op tafel komt! Dan zie je dat gezichtje helemaal gaan stralen! En ik heb wel eens ergens gehoord, straf nooit het niet eet gedrag van je kind met dat ze geen toetje mogen. Dat doe ik dan ook heel graag niet, want toetjes gaan erin bij Veerle als koek!

Moederschap

Rijkdom dat is hoe het gelukkig voelt voor mij. Zoiezo omdat we er enorm gezegend mee zijn dat we beide kinderen zonder moeite hebben mogen krijgen! Dat is helaas voor heel veel moeders of vrouwen niet zo. Alleen daarom voel ik me al stinkend rijk als ik naar die 2 gezichtjes kijk! Bij mijn eerste zwangerschap zeiden mensen wel eens tegen mij, kind je ben nog zo jong waar begin je aan. ( ik was 22 ) Of nu stopt je leven, want als je kinderen heb kun je niet zomaar meer alles doen wat je wil. Het klopt dat het nu soms aardig wat voeten in de aarde nodig heeft om weg te kunnen gaan, we kunnen niet zomaar meer even met z’n tweetjes weg, snel de deur uit vliegen omdat je bijna te laat bent voor een afspraak is al helemaal onmogelijk zeker met een baby erbij. Maar je krijgt er heel cliché  zoveel meer voor terug! Het is nu iets meer plannen, maar hoe gaaf is het om dingen nu samen met je kinderen te doen! Ja hoe hard ik soms kan mopperen toch voel ik me rijk en super trots!

Hoe ervaar jij het moederschap? laat het me even weten in een berichtje hieronder.

Moederschap
Als ik hier naar kijk voel ik me ook zo trots!

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.