Waarom is echt ontspannen zo moeilijk?

Denderende trein.

De afgelopen 13 weken zijn een voort denderende trein geweest! We zijn toen weer opnieuw trotse ouders geworden van een meisje, en hoewel de heftige emoties Echt ontspannenvan het moeder worden er nu een stuk minder waren. Drukker werd het wel! Zeker omdat je eigenlijk 100% focus op de baby nodig heb, maar je peuter heef
t daardoor 200% aandacht nodig! En dat is allemaal helemaal prima, super leuk eigenlijk juist! Want er bestaat tenslotte geen uitdagender ‘baan’ als moeder zijn! En aangezien ik van uitdagingen hou zit dat wel helemaal goed! 😉

Nu pak ik elke dag wel een moment van ontspanning. Te beginnen als ik net uit bed kom! Ik moet echt eerst even een bakje koffie helemaal in m’n eentje drinken om goed wakker te worden en voordat ik me de drukte in gooi! Het volgende ultieme ontspan moment is als allebei de meiden lekker op bed liggen! De laatste tijd tik dan eerst een blog en daarna ga ik horizontaal de bank op om helemaal niks anders te doen dan tv te kijken voor ik naar bed ga! Heerlijk die momenten!

En dan ontspan je echt.

En zo denk je dus elke dag wel een moment van ontspanning te pakken, naast je dagelijkse ontspanning doe je ook regelmatig leuke dingen om dat ook als ontspanning te voelen! Maar zoals ik al vaker ervaren heb, nu ik op het moment even een paar dagen weg ben en dus echt ontspan.. ben ik dus doodmoe! Ik kan blijkbaar thuis of in mijn normale omgeving niet echt ontspannen! Al voelt dat op het moment zelf wel zo voor mij! De eerste 2 dagen moest ik mezelf echt dwEcht ontspanneningen om in beweging te blijven en voelde ik me constant mega moe! Echt alsof alles er met volle kracht uit kwam! 

Ik denk dat je in je thuis omgeving je toch onbewust bezig blijft met van alles. Want ook al lig ik heerlijk op de bank s’avonds ik weet dat er nog een was ligt die gevouwen moet worden, als je een dag weg ben weet je dat je vol in spitsuur terecht komt als je weer thuis ben en ga zo nog maar even door! Nu we op vakantie zijn laat ik de boel de boel! Uiteraard is het spitsuur s’avonds er nog om de kinderen op bed te krijgen, maar toch kijk je minder naar de klok! Dus word het een keertje 8 uur voordat ze liggen, ook prima! Is het een rommel? Jammer dan! En thuis heb je dat toch minder, daar wil je het toch zo netjes mogelijk proberen te houden.

Het is terwijl ik dit typ al vrijdag ochtend, normaal maak ik mijn blog de dag van te voren. Maar gisteravond hing ik zo heerlijk ontspannen tegen mijn lief aan op de bank dat ik er even geen zin in had m’n blog af te maken! De vakantie zit er weer op, de hele bende moet zo weer ingepakt worden en dan gaan we weer terug naar huis! Hoe fijn vakantie ook is… het is altijd fijn om naar huis te gaan! Terug naar de drukte en de volle agenda en de paar ontspanningsmomenten op een dag! Ik vind het niet erg! De komende vakantie lukt het me vast wel weer om volledig te ontspannen!

Dag leuke vakantie! Wat was je fijn!! Hallo normaal leven! Wat ben je leuk!

Herkenbaar dat je de eerste dagen op vakantie zo moe ben omdat alles er even uit moet? 

 

Liefs Nicole
Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.