Vriendschap | Man en Vrouw

Oordelen

Afgelopen week las ik een hele mooie ode aan vriendschap op de blog van Christa. En dat gaf mijn inspiratie om deze blog te schrijven. Dit omdat er altijd wel oordelen zijn als een man en vrouw een goede vriendschap hebben met elkaar. En dat wekt bij mij altijd een beetje irritatie, dit omdat ik een vriendschap heb met een man. En daar krijgen we na 6 jaar nog altijd oordelen over. 

Natuurlijk kan het zijn dat een vriendschap tussen een man of een vrouw fout gaat, omdat de 1 op de ander verliefd word. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn, maar veel mensen gaan daar standaard van uit. Er is letterlijk recht in mijn gezicht gezegd dat deze vriendschap echt niet kan, en dat wij vast meer doen achter de rug van mijn man om. De eerste keer was ik echt met zoveel stomheid geslagen dat ik er niet eens op kon reageren. 

En omdat ik dat niet deed gingen er binnen mum van tijd allerlei wild west verhalen rond. Gelukkig kon ik daarin heel nuchter zijn en lach ik er maar om. Maar eigenlijk is het best wel triest. Dat er gewoon vanuit gegaan word dat deze vriendschap meer is, en dat ik dus mijn man bedrieg. En dat het dan ook gewoon gevraagd word aan je of dat dit zo is. 

Mannen zijn leuker als vrouwen

Begrijp me niet verkeerd hoor, maar dit is over het algemeen wel wat ik ervaar. Al vanaf groep 1 trok ik meer met jongens op. En misschien komt dat wel omdat ik 4 zussen heb waardoor ik gewoon nieuwsgieriger was naar jongens. Eigenlijk werd ik me er pas van bewust toen ik op de middelbare school kwam. Ik zat toen bij een jongen in de klas waar ik al vanaf groep 1 bij in de klas zat. Echt een hele knappe jongen, maar ik zag dat totaal niet zo. Maar elk meisje viel in katzwijm voor hem. Vond ik zo stom, het was W maar hoor. Een doodgewone aardige kerel met toevallig een leuk snuitje.

En dat is altijd zo gebleven, ik kan meestal net wat beter met mannen omgaan als met vrouwen. En zo ontstond ook de vriendschap tussen mij en grote vriend. Het is de neef van mijn man, en hun gaan al vanaf hun geboorte met elkaar om dus. Toen ik ruim 6 jaar geleden een relatie met Benjamin kreeg werd me dan ook verteld dat als ik niet met hem kon omgaan ik pech had. En het heeft een paar maanden kat uit de boom kijken geduurd. Maar toen het ijs gebroken was, toen was het ook gelijk goed.

Het geheim

Ik ben er van overtuigd dat je als vrouw zijnde echt een beste vriend kunt hebben. Zolang je maar eerlijk en open ben tegen over elkaar. Als de 1 gevoelens krijgt voor de ander, praat daarover hoe moeilijk dat ook kan zijn. Tussen mij en grote vriend is dat niet gebeurd, maar ik weet zeker als dat wel gebeurd had geweest er over gepraat was. Dat doen we over alles, dus waarom ook niet over dat punt?

Maar als omgeving er gelijk maar van uit gaan dat als een man en vrouw goed bevriend zijn met elkaar, er dan ook meer moet spelen is gewoon best een beetje triest. Want het werkt denk ik niet heel anders als dat mensen van hetzelfde geslacht bevriend zijn. We lachen samen, huilen samen, vertellen elkaar alles en hebben zo op zijn tijd knallende ruzie. Dat hebben vriendinnen ook, en als je het dan weer uitpraat geef je elkaar een knuffel en ga je verder waar je daarvoor gestopt was. 

Een man en een vrouw kunnen een hele mooie vriendschap hebben, maar misschien door oordelen van anderen uit elkaar gedreven worden. Herken jij dat?

 

Liefs Nicole

 

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

10 thoughts on “Vriendschap | Man en Vrouw”

 1. Heel goed dat je er zo open en eerlijk over schrijft! En dat dit voor jou zo goed werkt!
  Bij mij ging dat helaas niet en ook om mij heen zie ik het met regelmaat verkeerd gaan, dus ik moet zeggen dat ik ook wel een oordeel er over heb/had. Nu weet ik inmiddels dat dat ook gewoon per persoon verschilt

  1. Ja dat denk ik ook wel. Ik/wij zijn brood nuchter daarin.. en natuurlijk gebeurd het ook wel! Maar het is zonde als een vriendschap kapot zou gaan door oordelen. Als er weer eens een opmerking komt dan lach ik meestal maar en is mijn antwoord als jij dat er van maken wil moet je dat doen. Wij weten wat waar is en dat is het belangrijkste

 2. Ja dat herken ik wel. Ik had een goede vriend en zijn schoonfamilie vond het helemaal niks. Inmiddels dus uit elkaar gegroeid helaas. Terwijl dat in mijn ogen echt niet nodig was, maar soms loopt het zo 🙂

 3. Herken ik wel! Al kregen wij wel gevoelens voor elkaar, maar omdat ik het stom vond. Zijn we uit elkaar gegroeid en elkaar inmiddels al jaren uit het oog verloren.

  1. En dat kan soms ook beter zijn! En ikzelf heb er in het begin ook heus voor gewaakt dat hij niet verliefd zou worden op me. Vind het alleen zo jammer dat anderen mensen daar maar gewoon van uit gaan..

 4. Ik houd ervan eerlijk te zijn. Daarom ook een oprechte comment. Eerlijk gezegd geloof ik ook nooit zo in man vrouw vriendschap. Ik denk dan altijd dat er altijd 1 van de verliefd wordt. Of dat er jaloezie van eventuele partners van komt. Jij hebt deze ervaring nu en kijkt er compleet anders tegenaan, logisch…Ik moet dat misschien meer ‘snappen.’

  1. Juist heerlijk dat je gewoon eerlijk zegt hoe jij er maar kijkt! Ik snap ook wel dat mensen dit denken hoor! Wij hebben het onderwerp verliefd worden op elkaar ook heel goed besproken zodra de vriendschap hechter werd. Want het kan idd gebeuren! Inmiddels kennen we elkaar zo goed dat als hij of ik verliefd zou worden we dit direct zouden merken! Gelukkig is Benjamin juist heel dankbaar voor deze vriendschap!

 5. Ik heb ook veel meer met mannen dan vrouwen, op virendschappelijk vlak dus. De vrouwen waarmee ik bevriend ben, hebben dan ook best wat testosteron in zich haha. Het kan dus zeker goed gaan. Ik ben trouwens met mijn partner ook bevriend. Het is dat het mij allerbeste vriend is, zeg ik wel eens, anders waren we allang uit elkaar. :). Mooi geschreven artikel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.