Update: Van iedereen

Even geleden

Hoi lieve allemaal, het is wederom alweer een tijdje geleden dat ik hier wat geplaatst heb. Maar ach ieder zo zijn eigen tempo toch 😉 En dus dacht ik laat ik eens beginnen met een update te schrijven hoe het nu met ons gaat.

Veerle

Ik begin maar even met mijn oudste meisje. Die verveelt zich met de dag meer en meer thuis. Het is overduidelijk dat deze dame echt toe is aan school! Maar gelukkig mag ik haar nog 3 maanden bij me houden, want ondanks dat ik er inmiddels ook wel aan toe ben dat ze naar school gaat vind ik het toch wel een dingetje hoor dat ze dan de grote wereld in gaat.

Verder heeft deze wijze knappe dame tot nu toe geen ‘last’ ervan dat Benjamin en ik uit elkaar zijn. Nu zal dit waarschijnlijk ook wel te maken hebben met het feit dat Benjamin en ik gewoon echt heel goed met elkaar omgaan, en ze dus zo ook geen gekke spanningen mee krijgt tussen ons. Het blijft een papa’s kindje want ze is dolblij als ze naar papa toe mag. Nu is ze dit echt vanaf dag 1 al zo geweest ( ik kreeg haar als baby niet stil.. Ben wel! ) dus verbaasd het me ook niet zo dat dit zo is.

Het is een dame met een steengoed geheugen. Ze onthoud echt werkelijk waar alles! Maar dat niet alleen ze ziet en hoort ook alles, en dus moeten wij echt goed in de gaten houden dat sommige gesprekken echt alleen gevoerd worden als zij er niet bij in de buurt is. Want ze staat zo alles tegen iedereen te vertellen. Met sommige dingen lach je je eigen suf, soms is het net even iets minder als ze iets heeft opgevangen. Het is de leeftijd zullen we maar denken hé 😉

Evy

En dan is nu mijn kleinste meisje aan de beurt. Oh mensen wat word deze dame snel wijs zeg! Ze loopt nu al een behoorlijk tijdje en ze wil eigenlijk ook liever niet meer gedragen worden. Doe ik dat wel als zij in haar hoofd heeft om te lopen heb ik onherroepelijk ruzie met d’r. Dan zet ze het op een gillen, niet normaal ik zie alle gordijntjes in de buurt bewegen..

Qua eten ben ik echt elke dag opnieuw verbaasd wat er dat kleine lijfje in gaat. Ik roep de laatste tijd wel eens dat Evy in die 14 maanden al meer gegeten heeft als Veerle in bijna 4 jaar tijd. Waar Veerle eigenlijk altijd wel een lastige eter is geweest, gaat bij Evy echt alles naar binnen. Ik bied haar dus ook echt alles aan, ze eet het toch wel op. Zodra ze ook maar merkt dat ik aan het eten begin gaat ze er al op zeuren. Dat levert dus als ik avond eten ga maken regelmatig rode vlekken in d’r gezicht op, want tja die aardappels moeten echt 20 minuten koken en dat vind ze toch echt veel te lang duren.

Ook bij Evy is er nog steeds niets te merken dat ze elke week een paar dagen bij papa is. Ze is echt ontzettend makkelijk overal in. Het maakt haar vrij weinig uit in welk huis ze is of in wat voor bed ze moet slapen. Zolang ze eten krijgt vind Evy het goed 😉 Oh ja en als ze d’r favoriete knuffels maar heeft, die houd  ze de hele dag stevig vast. Verder staat ze bijna helemaal zelf d’r jas aan te trekken, loopt ze de trap op met mijn handen constant rondom haar heen hoor en is ze een uitstekende poppenmoeder aan het worden. Ze word heel rap groot mijn kleine meisje!

Nicole

En dan zullen er vast ook nog wel mensen zijn die nieuwsgierig zijn naar hoe het met mij gaat. Nou heel erg goed! 😉 Natuurlijk zijn er momenten dat ik baal als eens stekker dat ik het alleen moet doen. De laatste weken van december en de eerste weken van januari was iedereen aan het snotteren en half ziek. Tel daarbij op dat ik eigenlijk alleen maar gewerkt heb de laatste weken van het jaar, en ik had er gewoon echt best wel de pest in af en toe. En toen Veerle daar ook nog eens fikse koorts bij kreeg en op een avond al d’r beddengoed onder spuugde wenste ik echt wel dat er nog iemand was die kon helpen.

In het begin vond ik het echt heel erg moeilijk als de meiden weg gingen. Maar ook dat went, ik geniet van de daagjes die ik nu af en toe voor mezelf heb. Even niks te hoeven en mijn eigen ritme volgen. Al met al hebben we allemaal zo onze weg gevonden in de situatie. En dat is erg fijn!

Liefs Nicole

One thought on “Update: Van iedereen”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.