Trots zijn op jezelf!

Moeilijk.

Ik werd vandaag even met mijn neus op een leuk feitje gedrukt! En wel dat het moeilijk is om trots op mezelf te zijn! Ik las bij Kelly de inspirerende blog over trots zijn op jezelf! Hoe snel kunnen we over onszelf niet de negatieve kanten opnoemen? Ik heel snel! We zijn vaak geneigd om alleen maar de vervelende kanten van onszelf voor onszelf te herhalen. En als iemand dat tegen ons zegt joh goed gedaan ik ben trots op je, weten we eigenlijk niet eens zo goed wat we daar nou mee moeten. En om het dan tegen onszelf te zeggen van ja dat is ook gewoon zo, ik mag daar trots op zijn dat doen we niet zo snel! Vandaag ga ik dus ook proberen om een aantal dingen op een rijtje te zetten waarover ik trots ben!

  • Ik ben trots op mijn gezin! Ik ben me er heel erg van bewust dat wij heel bevoorrecht zijn met het feit dat ik heel makkelijk en snel zwanger kon raken van allebei mijn meiden! Soms sta ik wel eens zomaar te kijken naar hoe Benjamin met de meiden bezig is en dan voel ik me helemaal gloeien van liefde en trots! Dat is mijn nageslacht en ze horen bij mij! Hoe mooi dat ik gewoon 2 nieuwe mooie mensen op de wereld heb gezet! 
  • Ik ben trots op mijn lijf! Misschien niet helemaal zoals het nu is. Maar zeker wel op het feit dat ik 2 kinderen heb kunnen dragen en deze gezond op de wereld heb kunnen zetten! Dat ik mij tijdens mijn bevallingen kon overleveren aan mijn lijf, dat ik de gigantische kracht heb mogen voelen! Ja ik ben ik daar enorm trots op!

Trots zijn op jezelf

  • Ik ben mega trots op mijn man! Het is niet helemaal een puntje die thuis hoort in het rijtje trots op jezelf zijn, maar ik wilde deze heel graag genoemd hebben! Ik kan natuurlijk als hoofdreden opgeven dat ik trots op hem ben dat hij het aandurft met mij samen te leven… 😉 Maar ik ben trotser erop dat ik kan zeggen dat is mijn man en hij is een enorme doorzetter! Nog geen 2 jaar geleden ging hij als gewone vloermedewerker aan het werk bij een zuivelbedrijf, en doordat hij zich keihard inzette en zich liet zien is hij sinds begin deze maand vast in dienst als teamleider! Diepe buiging!
  • Ik ben er trots op hoe ik ben. Er zijn mensen die niet met mij om kunnen gaan, ik ben lichtelijk koppig te noemen. En vaak zeg ik al iets voor ik nadenk, daar kan niet iedereen mee omgaan. Maar in het verleden is het best wel vaak tegen mij gezegd dat ik mijn karakter moest veranderen anders zou ik als niets eindigen. Nu kan een mens zijn karakter niet veranderen, wel zijn of haar gewoontes. En ik zal in de afgelopen jaren ook vast wel veranderd zijn, maar ik ben altijd heel dichtbij mezelf gebleven! En dat heeft er wel toe geleid dat de beslissingen die ik genomen heb ik daar geen spijt van heb. En daar ben ik echt heel erg trots op! Want stel nou dat ik mijzelf compleet anders had gaan voordoen dan wie ik was, dan had ik vast niet bereikt wat ik nu bereikt heb! 
  • Ik ben trots op mijn huwelijk! Het kan heerlijk knetteren tussen mij en Benjamin ( zoals hij altijd zegt, maar ik heb nooit ruzie met jou hoor… jij altijd met mij.. :p ) maar dat maakt ons huwelijk ook goed! Een vriendin van mij zei pas zonder wrijving geen glans! Vind ik een hele mooie uitspraak! Benjamin en ik kunnen in heel veel dingen totaal het tegenovergestelde zijn, maar dat zorgt ook weer dat we elkaar mooi aanvullen! We zijn een team die samen al genoeg meegemaakt heeft om te weten dat we ijzersterk staan! De lol die we kunnen hebben, het trotse gevoel als 1 van de meiden een nieuwe ontwikkeling doormaakt en de verliefdheid die er nog steeds is. En zo kan ik nog wel 1000 woorden door gaan.. 😉 

En uiteindelijk moet ik tot de conclusie komen dat ik het echt heel moeilijk vind om dingen op te noemen waar ik zelf trots op ben! Ik ben namelijk heel erg graag trots op een ander! Kan jij zo snel zeggen waar je trots op ben? Laat het me weten in de comments! Ben jij ook blogger en durf je het aan om hier een blog aan te wijden? Zeker doen! Het is een mooie spiegel voor je zelf die bedacht is door Geertje 

 

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.