Tag: 10 keer ontzwangeren

Bij Nicole van meisje-eigenwijsje.nl kwam ik deze leuke tag tegen. Deze tag is bedacht door Sheila van Beineffable en ik vul hem vandaag voor jullie in. Afgelopen 11 september was Evy 9 maanden en ben ik dus officieel ontzwangerd, vandaag ( voor jullie gisteren ) is zij net zolang uit mijn buik als dat zij erin heeft gezeten namelijk 41 weken en 1 dag. En daarom leek het me nu een leuk moment om dit voor jullie in te vullen.

Hoe lang geleden is het dat je kindje is geboren?

Mijn jongste meisje is precies 41 weken en 2 dagen geleden geboren 😉 om iets preciezer te zijn voor jullie op 11 december 2016 om 20.25. Ik ben die dag eerst s’ochtends nog naar het ziekenhuis geweest voor een ctg controle en kreeg daar te horen dat ik mij de volgende dag om 8uur moest melden om in te gaan leiden. Daarna met de nodige zenuwen door naar de verjaardag van mijn zus waar ik de eerste zere buiken kreeg, om vervolgens een paar uurtjes later Evy al in mijn armen te hebben.

Is jouw kraamweek gelopen zoals je had gehoopt/verwacht?

Ja absoluut. Beter zelfs als dat ik me kon voorstellen! Wij hadden dit keer gekozen om te kijken of ons nichtje bij ons kon komen kramen. En gelukkig lukte dit en het was echt een fantastische week. Alles ging zoals het moest gaan en we zaten op een grote dikke roze wolk. Bij onze oudste dochter was het een klein beetje gemengd die kraamweek. We begonnen toen met een geweldige kraamhulp die helaas ziek werd na haar 3e dag. Daarna kregen we een kraamverzorgster die heus echt heel lief was en het beste met ons voor had. Maar ze paste gewoon net even wat minder goed bij ons als de eerste vrouw. Desalniettemin was ook dat gewoon een geweldige week!

Waar heb je op dit moment behoefte aan?

Dat ze weer iets meer baby is.. Haha nee grapje, al gaat het me allemaal wel echt veel te snel. Voor mijn gevoel is december echt nog niet zo lang geleden, maar het is bijna alweer december wat betekend dat die kleine spruit alweer 1 jaar word. Als ik deze tag had ingevuld in 1 van de eerste maanden dan had ik geantwoord dat ik verlangde naar een beetje ritme en regelmaat. Dit vond ik de eerste 2 maanden echt heel erg moeilijk dat die er niet was. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen.

In welk opzicht ben je veranderd nu je moeder bent?

Eigenlijk kan deze vraag beter zijn wat is er NIET veranderd nu je moeder bent. Alles veranderd namelijk vanaf het moment dat je kindje geboren word. Niks maar dan ook echt helemaal niks kan je voorbereiden wat er op dat moment met je gebeurd. Ik vond dat bij de oudste echt heel erg overweldigend en heb ook echt wel even nodig gehad om dat te laten landen. De grootste verandering bij mijzelf bij Evy is echt dat ik veel relaxter ben als bij Veerle. Toen deed ik alles maar een beetje via het boekje omdat je echt werkelijk waar geen flauw benul heb van wat je aan het doen ben. En nog steeds heb ik dat wel eens hoor, dat ik denk tja waar ben ik eigenlijk mee bezig. Maar dat kan ik veel beter loslaten en kijk gewoon naar wat Evy nodig heeft en niet meer naar het boekje.

Wat valt je zwaar in deze periode van ontzwangeren?

Bij beide kinderen vond ik het echt heel lastig om mezelf af en toe even op 1 te zetten. Tel daarbij rond stormende hormonen op en je komt jezelf af en toe heel erg tegen. Evy was een baby die heel erg aan mij hing, en dus pas als ik echt zeker wist dat ze diep sliep ging ik bijvoorbeeld douchen. Want als ze dat niet deed en ik was niet in de buurt was het brullen, en voelde ik me mega schuldig tegen over Benjamin omdat hij haar echt niet stil kreeg. Pure onzin natuurlijk dat ik me zo voelde want waarom zou ik mezelf niet gewoon aan het begin van de avond even 10 minuten voor mezelf onder de douche gunnen? Ik heb werkelijk waar geen idee waarom niet, maar dat deden die hormonen dus met me. Vond ik heel lastig!

Hoe combineer jij je werk en ouderschap samen en hoe ervaar je dat?

Tot een week geleden kon ik heel kort zijn op deze vraag, niet namelijk 😉 Maar sinds vorige week werk ik weer dus is mijn antwoord ook iets anders. Ik werk de ene week 2 dagen en de andere week 3. En dat gecombineerd met onregelmatige diensten van Benjamin kan dat heel makkelijk uitpakken of juist lastig. Maar dan hebben we nog een mega kanjer van een oma die echt super voor ons klaar staat en de meiden even de overbrugbare uurtjes kan en wil opvangen. Lieve lieve lieve oma, ook via deze weg dank u wel dat u dat wil doen voor ons!! Ik vind het heerlijk om weer te werken dus tot nu toe vind ik het een geweldige ervaring om weer even wat daagjes in de week iets voor mezelf te hebben.

Hoe ben je nu ten opzichte van je ‘oude ik’?

Leuke vraag dit 😉 Ik ben op zich niet heel veel veranderd. Natuurlijk ben ik rustiger geworden, maar daar tegen over eigenlijk ook nog feller als eerst. Want kijk niet verkeerd naar mijn kinderen want ik doe je terplekke iets aan! Dat oergevoel is nog sterker als bij mijn oude ik. Daar had ik dat gevoel ook wel een beetje tegenover familie of goede vrienden, daar moest je ook niet aan komen want dan had je een probleem, maar nu heb je een groot probleem 😉 Verder ben ik wel nuchterder geworden als eerst, valt mijn kind ja jammer dan gaan ze niet dood van. Terwijl ik vroeger een moeder die zo was tegenover haar kind echt heel erg vond. Maar aangezien mijn oudste mijn lompheid heeft ben ik anders de hele dag druk met bezorgd zijn. Dus dat heb ik heel snel afgeleerd 😉

Hoe gaat het lichamelijk met je?

Ehm goed. Ik zit lekker in mijn vel, ook al kunnen er heus nog wel de nodige kilo’s vanaf. In principe was ik binnen no time lichamelijk hersteld na mijn bevalling van Evy, dit ook omdat ik er zonder kleerscheuren vanaf ben gekomen 😉 Wel heb ik helaas een verzakking sinds mijn laatste bevalling, hoe dit komt? Dat weet niemand, in eerste instantie werd dat ook een beetje opzij geschoven want als je 27 ben is dat niet het eerste waar ze aan denken omdat het dan allemaal nog wel sterk genoeg moet zijn daar. Helaas dus niet, maar ik heb er geen last van dus reken ik niet helemaal mee als lichamelijk ongemak. Het is eerder af en toe een beetje vaag en vreemd gevoel.

Wat is het meest veranderd in je leven sinds de geboorte van je kindje?

Wat ik eerder al zij, wat is er niet veranderd in mijn leven sinds de meisjes er zijn. Dat is sneller beantwoord… Ik vind dit dus ook best een lastige vraag om te beantwoorden omdat er zo ontzettend veel veranderd in je leven. De liefde tussen mij en Benjamin is er ook door veranderd, we dachten allebei heel veel van iemand te houden, maar het blijkt dat je dus echt nog meer van iemand kan houden. En nog van meerdere personen ook. Bijna bizar om dat te voelen, zo ontzettend mooi dat wij samen die liefde gecreëerd hebben.

Wat wil je na 9 maanden na de geboorte van je kind ook gedaan/bereikt hebben?

Ik had graag gezegd dat ik weer op het gewicht zou zitten wat ik had voor ik zwanger werd van Veerle, dat is inmiddels ook zeker binnen handbereik maar nog niet gelukt binnen die 9 maanden. Verder ben ik heel blij dat er een behoorlijk ritme zit nu in het dagelijks leven. Dat miste ik wel zo enorm die eerste tijd, en niet dat ik altijd zo in een ritme geleefd heb hoor, maar met Veerle zaten we in een heerlijk ritme en dat veranderde uiteraard heel erg door de komst van Evy. En toen dacht ik dat we dat nooit meer terug gingen vinden. Maar zie hier, 9 maanden later zitten we in net zo’n fijn ritme als voorheen. 😉

Dit zijn de vragen en mijn antwoorden van de 10x ontzwangeren tag. Vind je het leuk om deze tag ook over te nemen? Vergeet dan vooral niet Sheila haar naam te noemen! En ben je op deze tag gekomen via mij, roep dan even dan kom ik gezellig even bij je lezen!

 

Liefs Nicole 

2 thoughts on “Tag: 10 keer ontzwangeren”

  1. Leuk ingevuld. Ik herken het wel, dat je vergeet jezelf op 1 te zetten. ik heb dat nog steeds. Mijn kinderen staan gewoon op een gedeelde eerste plek, ik kom ergens ver daarna. Het zou niet zo moeten zijn, maar het is een beetje mama-eigen denk ik.

  2. Leuk dat je mijn tag hebt ingevuld! Super om jouw ervaring hier in te lezen. Het grappige is, dat ik mezelf wel op nummer 1 zet. Ik word dan vaak vreemd aangekeken, omdat kinderen op nummer 1 horen. Zegt men. Maar dat gebeurt ook zeker. Ze komen absoluut niets te kort en ik doe alles voor ze. Maar, cijfer mezelf niet weg. Zo ging ik gister avond heerlijk in mijn eentje de stad in op zoek naar lingerie voor mezelf. En vorige week nam ik lekker een bad van een uur, terwijl iedereen op bed lag. Maar ik merk een gelukkige ik, is een gelukkige en betere moeder. Daarom dat ik ook mezelf heel veel aandacht geef.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.