grip

Soms heb je er geen grip op

Waarom is dat zo lastig?

Er zijn van die situaties waar je heel erg graag grip op wil hebben, maar dat eenvoudig weg niet kunt. Ik weet het, met deze openingszin is het een nog groter raadsel dan dat het eigenlijk al is. Maar soms heb ik ook geen grip op mijn vingers en typen die wat ze zelf willen.. 😉 Ik kan mezelf best wel perfectionistisch noemen, en dat houd dus ook in dat je heel graag grip op een situatie houd. En heel soms gebeurd het gewoon dat je dat niet hebt, en je dus voor je gevoel machteloos moet toekijken.

En dat vind ik dus heel lastig. Van nature ben ik ook iemand die ten alle tijden eerst aan een ander zal denken, dan nog een ander en oh ja dan ben ik er ook nog. En ik denk dat ik het daarom dus ook heel lastig vind, om als je iets ziet gebeuren bij een ander, je wil diegene heel graag helpen maar het kan niet dat ik dan dus het gevoel heb dat ik er de grip op verlies. Nou klinkt dit heel erg alsof ik mensen in hun greep heb, dat is niet zo hoor.. 😉 Maar heel mijn lijf en geest staat altijd paraat om een ander te helpen. En dan klapt het soms gewoon hard binnen als dat niet kan.

Wat kan je eraan doen?

Ik denk niks. En waarom niet, omdat als ik hier vanaf wil, simpelweg dan maar van de mensen af moet waar ik zielsveel van hou. Het is denk ik een beetje onze natuur dit. Ik denk dat iedereen zich vreselijk machteloos kan voelen als er iets gebeurd met iemand waar we veel van houden. Het enige wat we kunnen doen is er dan voor die persoon zijn, maar iets overnemen kan helaas niet. Of soms gelukkig, anders zouden er mensen rondlopen op deze aardbol met alle last van anderen op zich. En dat is nou ook weer niet helemaal de bedoeling.. 😉

gripDat ik dit schrijf komt omdat er van de week iets voorviel met iemand die me heel dicht bij het hart ligt. En ik schrok eigenlijk een beetje van mijn eigen reactie daarop. Het leek wel of alles ineens in me dicht klapte en ik alleen maar huilen wilde. En dat terwijl het niet eens heel erg ernstig was, of nou laat ik zeggen de ernst was al weg
toen ik het bericht binnen kreeg. Ik denk dat angst me ook overviel, angst om diegene kwijt te gaan raken. En dat is ook zo’n situatie waar je nooit grip op kunt hebben. En dat maakt me wel eens bang, en als ik dan ga zitten denken maar waarom bang? Ik weet het eigenlijk ook niet, dat zal ook het instinct van een mens zijn, om de ander te beschermen.

Gelukkig zijn er ook een hele hoop situaties waar we wel grip op hebben! En dat is dan voor een perfectionist als ik wel fijn.. 😉

Vind jij het soms ook zo eng op geen grip te hebben op bepaalde situaties? En hoe ga je daar mee om?

 

Liefs Nicole

 

Leuk als je me volgt op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

2 thoughts on “Soms heb je er geen grip op”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.