Ritme | Wil je nog even blijven?

Heel handig

Evy zit op dit moment in een ideaal ritme, en ik vrees er een beetje voor dat dit binnenkort over is. Ze begint stiekem al steeds andere uurtjes te pakken tussen de flessen, en dat komt meestal gewoon net niet uit. Maar ja, het is bij iedereen bekend dat baby’s erom berucht zijn om de haverklap hun ritme om te gooien. Ben je net gewend besluiten ze heel leuk om gewoon wat anders te gaan doen. Maar wat ze nu aanhoud is echt gewoon heel handig. 

En ik weet het, een baby van inmiddels ruim 5 maanden zou toch echt allang op de 4 uur tussen een voeding mogen zitten. Als ze al niet op 5 uur zitten. Maar onze vrolijke frans zit gewoon nog op 3 uur tussen de voedingen. En dat ziet er als volgt uit:

  • 7.00 uur: Dan krijgt ze haar eerste fles, en daar is zo ondanks een hele nacht nooit heel erg enthousiast over. Ze krijgt dan een 150cc fles met 5 scheppen voeding
  • 10.00 uur: Dan zitten we op 3 uur later en wil ze weer eten. Dan krijgt ze een 180cc fles met 6 scheppen voeding en gaat daarna lekker naar bed. Dan slaapt ze ongeveer tot 12.00 uur
  • 13.00 uur : Ja goede rekensom, ook dat zijn we weer 3 uurtjes verder, dus weer een 180cc fles met 6 scheppen voeding. Daarna blijft ze vaak nog heel even wakker en leggen we haar rond 14.00 uur weer op bed.
  • 16.00 uur: Vaak word ze rond deze tijd wakker omdat ze een fles wil, ook dan weer een 180cc fles met 6 scheppen voeding. Wat ze daarna doet is per dag verschillend, de ene dag doet ze een klein dutje in de box van een half uurtje, de andere dag blijft ze wakker tot de laatste voeding.
  • 19.00 uur: Gezellig samen met Veerle de pyjama aan gedaan en dan is het tijd voor de laatste voeding. Dat is een 180cc fles met 6 scheppen voeding en 3 scheppen rijstebloem. Waar ze in de rest van de flessen nog wel eens een klein bodempje wil laten zitten drinkt ze deze vrijwel altijd schoon leeg. Ze vind de pap erdoor blijkbaar erg lekker. Daarna gaat ze naar bed en slaapt ze weer tot de volgende ochtend 7.00 uur.

Aanpassen

Maar zoals ik al zei, waarschijnlijk veranderd dat binnenkort. Ze begin steeds vaker een half uurtje lang te wachten en soms een uurtje. Maar waar ik nu nog denk uhm, ja hoe gaan we dat nou doen? Waarschijnlijk passen we ons er zonder dat we het merken wel op aan. Ik ben allang blij dat Evy ons een hele tijd dit ritme heeft gegeven. Ik weet nog wel dat we bij Veerle zo ongeveer elke week wel in een ander ritme zaten. Dus ik ben hier allang blij mee.

 

Had jij moeite met omschakelen van ritme? 

 

Liefs Nicole

 

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

4 thoughts on “Ritme | Wil je nog even blijven?”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.