‘Overtijd’ lopen. | Wat te doen?

Je denkt er te zijn.

Vanaf het eerste moment dat je weet dat je zwanger bent vormt zich een beeld in je hoofd hoe je kindje eruit zal zien! En naarmate de zwangerschap vordert word dit beeld alleen maar sterker. Bij de eerste echo’s word er een schatting gemaakt van je uitgerekende datum, en bij de termijn echo kunnen ze dit al wel wat

41 weken zwanger
41 weken zwanger!

zekerder vaststellen! Je hebt een datum, een datum waar je vanaf dat moment naar toeleeft. Misschien ook wel omdat je totaal niks met zwanger zijn heb omdat je kwaaltjes ten overvloede heb! En misschien wel omdat je heel erg nieuwsgierig bent! Hoe dan ook, zo goed als elke zwangere vrouw kijkt reikhalzend uit naar haar uitgerekende datum!

Er komen ook een paar weken aan zo rond de 30 weken dat je ontzettend onzeker word door die uitgerekende datum! Dan moet je namelijk gaan bevallen, en dat is als je de verhalen moet geloven een complete ramp! Jammer genoeg zijn er meer ramp bevallingen op internet te vinden als positieve verhalen! Ik zal binnenkort dus ook maar mijn super positieve bevallingsverhaal van Evy delen met jullie! Maar zo rond week 36 begin je het gewoon ronduit zo zat te worden dat je gaat uitkijken naar die bevalling! ( Dit zal heus niet bij elke vrouw zo zijn, ik vertel dit vanuit mijn eigen ervaring ) En als die bevalling dan uiteindelijk begint, denk je oh help kan ik nog terug??

En dan is daar DE datum, de magische datum die al een maand of 8 rood omcirkelt in je agenda staat! Ik ging bij mijn eerste zwangerschap echt wel licht teleurgesteld naar bed toe op die dag! Ik heb toen gewoon gewerkt, tot zover dat gewoon te noemen is..  en ben nog een nieuwe telefoon gaan kopen omdat mijn lieftallige kat die van het bed gelopen had! Je heb je focus toch best wel heel erg op die datum liggen, en als het dan toch niet zo mag zijn dat je dan al bevallen ben. Dan hoop je er toch heel diep van binnen op dat het op de datum zelf gebeurd. Bij mijn 2e zwangerschap ging ik vanaf 37 weken elke dag teleurgesteld naar bed! 

De dagen verstrijken.

Bij Veerle had ik gelukkig een flinke afleiding om mijn dagen door te komen! Ik werkte ‘gewoon’ nog steeds, soms zat ik meer op een barkruk als dat ik wat deed. Maar ik had iets om mijn dagen door te komen! Vraag maar niet aan het personeel wat er toen liep hoe mijn humeur was. 😉 Ik heb namelijk totaal geen geduld, en die eigenschap moet je echt hebben als je over je uitgerekende datum gaat! Ik heb 4 hele dagen moeten wachten tot ze kwam, of nou ja 3 dagen dat er niks was, ze is met 40+4 geboren. Voor mijn gevoel hebben die 4 dagen echt net zolang geduurd als de hele zwangerschap! De tijd kroop en ik voelde echt werkelijk waar niks geen pijntje of harde buik!

Bij Evy wist ik dus hoe het is om over je uitgerekende datum heen te gaan! En dat gunde ik mezelf echt niet dit keer. Ik was er rond 37 weken echt heel erg klaar mee! Mijn buik was groot, ik was constant moe, en kon voor mijn gevoel gewoon niet meer zo’n leuke moeder zijn voor Veerle want ik hing graag op de bank! Maar ook daar kwam daar de dag dat ik uitgerekend was! We zijn gezellig naar een verjaardag geweest een uur rijden bij ons vandaag. Ik voelde me nog prima en ik ging liever niet thuis zitten en gaan zitten wachten! 

Maar mijn geduld werd echt heel erg op de proef gesteld toen! Op de dag dat ik 41 weken zwanger was heb ik nog een koelkast en vriezer staan te verslepen! We kregen een combi en ik wilde de vloer onder de oude apparaten even schoon hebben voordat die geleverd werd! Dus ik met mijn eigenwijze hoofd deed dat gewoon even zelf! Het heeft mee een flinke preek van Benjamin opgeleverd! 😉 De dag dat ik 41+1 weken zwanger was had ik weer een controle in het ziekenhuis en daar werd besloten me in te leiden! Hoewel ik dat eigenlijk niet wilde was ik er op dat moment heel blij mee! Ik was het al dik 4 weken spuugzat dus alsjeblieft haal die baby zo snel mogelijk uit mijn buik! Ze luisterde.. want diezelfde avond was ze er nog! 😉

Een paar tips

Als je er nog geen ervaring mee hebt en je ben bij deze blog terecht gekomen, en je ben ook aan het wachten tot je kleintje zich eindelijk laat zien aan jullie. Dan wil ik je even meegeven dat ik je helemaal snap hoe het voelt! Mijn belangrijkste tip is dan ook, als je je goed voelt blijf bezig! Bewegen is de beste manier om dat ene stofje aan te maken om je bevalling in gang te zetten! Bij mijn eerste zwangerschap hield ik de agenda helemaal leeg vanaf de uitgerekende datum! Bij de tweede heb ik dit bewust niet gedaan! Dan valt het namelijk een beetje stil rond je! En het kan heel fijn zijn omdat je graag in je cocon gaat zitten! Maar afleiding laat de dagen ook sneller gaan! Gewoon afspraken maken, maar vermeld er uiteraard wel bij dat het onder voorwaarde is dat je nog rond waggelt! 

Ook heb ik van verschillende zwangeren om mij heen gehoord dat het onderwerp strippen nooit ter sprake is gekomen bij hun verloskundige! Vraag hier gewoon om als je 40 weken ben! Bij mijn verloskundige deden ze het sowieso niet voor de 40 weken, maar vanaf dan kan het net het zetje zijn die je nodig hebt! Het is niet altijd even prettig, maar wel de enige wetenschappelijk bewezen manier dat het je bevalling in gang kan zetten! 

Ben jij ook over je uitgerekende datum heen gegaan? En was je dan net zo ongeduldig als ik of ben ik gewoon echt heel ongeduldig 😉

 

Liefs Nicole

4 thoughts on “‘Overtijd’ lopen. | Wat te doen?”

  1. Ik ben niet over de uitgerekende datum gegaan.. beide keren niet..
    En daar ben ik heel erg blij mee, want ik was er al vrij snel blij mee en als ik dan ook nog had moeten wachten tot 41/42 weken dan was ik gillend gek geworden!
    Zoonlief werd met 38 weken gehaald omdat ik beginnende kenmerken van zwangerschapsvergifting kreeg en dochterlief kwam met 37 weken .. die zou ook gehaald worden omdat ik haar niet meer voelde, maar toen kwam ze zelf al 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.