Oeps ik schiet in de lach!

Als Veerle iets uitvreet waar ik het eigenlijk totaal niet mee eens ben, schiet ik wel eens in de lach! En dat werkt nogal averechts als je niet wil dat je kind iets doet!

Maar ik kan er echt niks aan doen, misschien zie ik te snel de humor in van dingen hoor. Meestal trekt Veerle er zo’n gekke bek bij dat ik echt alles uit de kast moet trekken om niet vol in de slappe lach te schieten. Maar ook al lukt het me dan om een lach binnen te houden, zij voelt op d’r duimpje aan dat ik er moeite mee heb haar te corrigeren. Het zijn ook niet de grote dingen waar ik dit probleem bij heb gelukkig. Als ze echt de grens over gaat dan lach ik niet snel!

Ze kan bijvoorbeeld echt heel stiekem de katten voeren als we aan tafel zitten. En dat zie ik dan aan d’r gezicht, dan zit ze zo ontzettend onschuldig te kijken. Met een blik in d’r ogen van ik doe echt niks hoor mama. Dan weet ik dus al hoe laat het is. En door dan alleen al naar haar gezicht te kijken heb ik het echt heel erg zwaar om een wat strengere stem op te zetten en te zeggen dat het echt niet mag wat ze doet.

Waar ik wel moeite mee heb is dat ze soms ook dingen doet als ik net even niet in de kamer ben. En dat kan wel echt vervelend zijn. Het waterbakje van de katten is favoriet om dan om te kiepen. Zodra ik even de woonkamer uit ga is het al raak. En als ik dan terug kom roept ze zelf al ‘oh Veerle is stout hé’. ook wel een in de lach schiet momentje. En ik vertel dan ook wel dat ze dat dan ook echt niet doen mag, maar het effect van heterdaad heeft het niet!

Heeft iemand van jullie misschien nog tips hoe ik dat kan oplossen, dat achteraf corrigeren wel zin heeft?

 

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

 

3 thoughts on “Oeps ik schiet in de lach!”

  1. Zo herkenbaar!
    Ik vind het ook altijd super moeilijk om mijn lach in te houden als ze iets stouts maar toch ook grappig doen
    Helaas corrigeren heeft dan echt geen zin meer 🙂

  2. Haha heerlijk wel toch! Nee boos worden is moeilijk. Je kunt hoogstens zeggen; nee dat mag niet he..of uh uh uh..niet aankomen, nee nee, nee….haha dat riep ik altijd toen ze nog ze klein waren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.