Een ode aan alle papa’s

Waarom altijd mama's een ode geven?

Begrijp me niet verkeerd, moeders werken over het algemeen keihard voor hun kinderen! Maar het is vaak zo dat de moeders geprezen worden, en de vaders een beetje vergeten! Natuurlijk vind ook ik het heerlijk als ik een compliment krijg over hoe ik het doe, of dat Veerle zo
netjes eet, gedag zegt, sociaal is en ga nog maar even door met complimentjes geven hoor… 😉 Het maakt me zeker en geeft me het gevoel dat ondanks dat ik wel eens denk help dat het toch best aardig gaat. Maar we doen het toch meestal niet alleen en daarom geef ik vandaag de papa's een ode! 

Papa je bent een kanjer!

papaAls vader zijnde sta je soms een beetje hulpeloos aan de zijlijn. Dat begint al bij de zwangerschap van je vrouw, je ziet haar worstelen met de hormonen, genieten van de bewegingen in haar en ze went al aan de aanwezigheid van haar kindje en hecht zich daar dus ook al helemaal aan. Als vader zijnde maak je dit toch wat minder mee, natuurlijk kan jij het kindje aan de buitenkant van de buik voelen bewegen! Maar dat is lijkt mij toch wel heel anders als dat je het echt in je voelt soms de hele dag door! En dan de bevalling, als vader zijnde moet je toch maar een toezien hoe je vrouw daar keihard ligt te werken om jullie kind op de wereld te zetten! Ik zou er persoonlijk echt niet aan moeten denken dat te moeten zien! Dan doe ik dat toch liever zelf dan dat je je echt heel machteloos voelt! Maar ze doen het maar wel even. Niet dat ze veel keus hebben want overnemen kunnen ze het niet 😉 

En dan die eerste weken, zeker als de moeder borstvoeding geeft kan de vader niet veel meer als af en toe lekker knuffelen en de luier verschonen. En na de eerste paar dagen moeten ze vaak alweer fulltime aan het werk en krijgen ze dus het meeste mee door de foto's of filmpjes die wij mama's ze sturen. Ik heb er respect voor! Als ik naar mijn eigen man kijk zie ik de allerbeste en leukste papa die er is! Maar ik zie ook dat hij het soms echt heel moeilijk vind dat hij er niet altijd bij is. En dat geeft dan vaak weer dat machteloze gevoel ook al kunnen ze daar niks aan doen, want ik ben maar al te blij dat hij een super leuke baan heeft waarmee we leuk rond kunnen komen! Daar neem ik mijn petje voor af, want ondanks dat hij soms ruim 60 uur in de week werkt thuis is zijn aandacht altijd vol voor de meiden! Kortom ik vind alle papa's toppers! Die best eens wat vaker de wel bekende veer in hun kont mogen krijgen! 

Vinden jullie ook dat we best eens wat vaker de papa's in het openbaar een compliment mogen geven?

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.