Nu ben ik basisschool moeder

Hoi lieve lezers,

Het is inmiddels al een behoorlijk tijdje geleden dat ik hier wat getikt heb. En nu ineens gingen mijn vingers weer kriebelen en wil ik jullie heel graag vertellen hoe het mij en Veerle vergaat in ons basisschool avontuur. Want als je mij op social media volgt dan weet je dat Veerle afgelopen april 4 jaar is geworden en dus nu officieel een kleuter is die naar school gaat. Ik klets jullie even bij over hoe dat gaat!

 De eerste schooldag

Zenuwachtig stond ik op die morgen, Veerle niet die stond te stuiteren van blijdschap want eindelijk mocht ze naar school. Nadat we ons ontbijt op hadden en ik alles klaargemaakt had om zo de deur uit te lopen was het een kwestie van wachten tot het tijd was. Ondertussen kwam ook de papa van Veerle aan, en met 1 blik wist ik dat hij het ook best wel heel spannend vond. Oké wij twee waren blijkbaar de enige die het spannend vonden want Veerle wilde eigenlijk het liefst al weg terwijl het nog geen tijd was.

Eenmaal op school aangekomen leek het wel of wij gewoon niet meer bestonden. Haar stoeltje was snel gevonden en na een paar kusjes en knuffels vroeg ze dan ook doodleuk of we niet eens naar huis moesten gaan… Daar stonden we dan met ons goede gedrag. Van school hadden we nog wel een half uurtje even mogen blijven, maar onze dochter besloot dat we maar gewoon weg moesten gaan.

Dat was best even slikken, maar ondertussen was ik ook echt zo knetter trots op haar. Doet ze maar gewoon even hoor dat naar school gaan! En het blijkt maar weer dat wij als ouders echt veel meer moeite hebben met veranderingen als de kinderen zelf.

De weken daarna

Omdat haar eerste paar dagen zo ontzettend goed gingen had ik eerlijk gezegd wel ergens verwacht dat er een omslag punt ging komen. Dat ze niet meer voor me uit rende omdat ze eindelijk weer naar school mocht. Maar niks van het verwachte werd werkelijkheid. Elke dag opnieuw juichte ze als ik zei we gaan weer naar school vandaag. Elke woensdagmiddag was ze weer teleurgesteld als ik na de boterham zei nee Veerle vanmiddag zijn alle juffen en de kindjes vrij en is de school op slot.

Naast de juf mogen zitten met schoolreisje!

Donderdagen waren helemaal feest voor d’r, want dan mocht ze overblijven tussen de middag. Als ik dan s’ochtends zei joh je eet vanmiddag een boterham op school dan gingen allebei d’r armen de lucht in en kwam er een hardgrondig YES! Ze genoot er zo van om gewoon de hele dag op school te mogen zijn. Mijn kleine meisje vind die grotere wereld maar wat leuk en leerzaam!

En toen kwam de vakantie..

Tja en toen kwam de maandag ochtend dat ik tegen haar moest zeggen, nee we gaan niet naar school lieverd het is vakantie. Ze vind er echt maar heel weinig aan dat ze niet naar school mag. Elke dag begint ze wel een keer over school. En als je dan in de winkel ook nog eens je juf tegen komt, dan is je dag weer goed en dan blijkt dat de juf helemaal niet op vakantie is zoals mama zegt, maar gewoon hartstikke in de buurt…

Ik vind het heerlijk om haar weer even hele dagen om me heen te hebben, ja ze daagt me echt gruwelijk uit want het is en blijft een 4 jarige die echt niet genoeg heeft aan de uitdagingen die haar moeder haar bied. Maar verder is het gewoon heel fijn om haar weer eventjes lekker om me heen te hebben. Ik denk dat ik het allemaal een stuk minder lastig vind omdat zij er ook zo goed mee omgaat. Ik zie haar genieten als ze naar school mag, en dan is het voor mij ook gewoon al helemaal goed.

Ik kan alleen maar hopen dat ze voorlopig zo geniet van haar school, want ik mag heel erg in mijn handjes knijpen dat ze heus die ene kus nog wel wil voor ik weg ga, maar verder ben ik toch echt niet boeiend genoeg om nog aandacht aan te geven.

Gingen jouw kinderen ook zo makkelijk naar school? 

Liefs Nicole

One thought on “Nu ben ik basisschool moeder”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.