Mijn eerste zwangerschap

Het is alweer een tijdje geleden mijn eerste zwangerschap, maar dat soort dingen vergeet je niet zomaar! Ik kwam er ook pas bij 10 weken achter dat ik zwanger van Veerle was. Dit omdat Benjamin en ik in een gigantische hectische periode zaten waardoor het me compleet ontschoot dat ik gestopt was met de pil en dat mijn menstruatie uitbleef.

Over die hectische periode zal ik binnenkort ook nog een blog online zetten, is een hele belevenis geweest!

Dat ik erachter kwam dat mijn menstruatie uitbleef had ik wel heel even paniek, want help dit kon niet waar zijn toch?? Net een bedrijf gestart en dan zwanger! Ik heb geloof ik een test of 6 gedaan voor ik het voorzichtig ging geloven, en nog bleef ik het een beetje ontkennen! Het telefoontje naar de verloskundige was achteraf ook best lachwekkend en zal ook ongetwijfeld een beetje dom zijn overgekomen! Want antwoorden op de vragen wanneer ik voor het laatst ongesteld was geweest, of gemeenschap had gehad, die had ik dus niet! Ik hou dat dus niet echt bij. We hadden dus een paar dagen later al een termijn echo om toch een beetje te weten hoe wat en waar. Tot op het moment dat de echoscopist het apparaat op mijn buik zette ontkende ik het nog steeds een beetje!

             Wij samen!

Maar echt daar in beeld verscheen een klein boontje! Zo mooi! En wat bleek, ik was al 10 weken zwanger! Behalve vermoeidheid had ik nergens last van! En dit is eigenlijk mijn hele zwangerschap zo gebleven! Alleen op het laatst kreeg ik echt enorm last van brandend maagzuur! Omdat we op dat moment een eigen restaurant hadden, heb ik zolang mogelijk doorgewerkt! Gelukkig bestaat er gewoon zwangerschapsverlof voor eigen ondernemers, en koos ik ervoor om tot 36 weken door te werken. Achteraf gezien was dat misschien wat veel! 7 dagen in de week van s’ochtends 10u tot s’avonds 23u werken met een dikke buik is best heftig. Maar toen ik eenmaal officieel verlof had, zat ik daar alsnog omdat ik anders thuis alleen zat en daar kon ik niet tegen.

Om toch een beetje rust in mijn lijf te krijgen ben ik zwangersschap yoga gaan volgen, ik ben van nature enorm wispelturig dus ik ging wel een beetje lacherig de cursus in, maar wat ben ik blij dat ik me hier voor heb aangemeld! Heerlijk elke zaterdag ontspannen, en nog steeds contact met de andere mama’s van de groep.
37 weken zwanger!

Uiteindelijk ben ik heel zorgeloos door deze zwangerschap gegaan, zeker omdat ik geen gekke kwaaltjes had, ik kwam niet heel veel aan 7 kilo is heel netjes toch? en ik kon nog makkelijk gaan en staan waar ik wilde. Toen de magische datum 7 april kwam was ik er helemaal klaar voor, helaas dacht ons kleine eigenwijsje daar anders over en heeft me nog 4 dagen laten wachten tot dat ze kwam. Maar ze was het wachten meer dan waard, want ze was echt de allermooiste baby!

Hoe heb jij je zwangerschap ervaren? Ook zo zorgeloos als ik, of juist totaal het tegenovergestelde.

Lees hier mijn tweede zwangerschap.

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

5 thoughts on “Mijn eerste zwangerschap”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.