Wat mee te nemen als je weg gaat?

Wat neem je mee?

Vandaag gaan wij een weekend weg met de vriendengroep. En waar iedereen het af kan met 1 tasje word het voor Benjamin en mij een kleine volksverhuizing met 2 volwassenen een peuter en een baby. Wat neem ik zoal mee als we weg gaan? Ik geef jullie een kijkje in mijn lijstje.

We gaan 3 dagen en 2 nachten weg, gelukkig word het heel goed weer tot en met zaterdag dus we hoeven niet echt heel veel rekening te houden met super wisselvallig weer. Scheelt een hoop ruimte, vorig jaar dat we weg gingen moesten er dikke truien jassen en lange broeken mee. Daarvan hoeft nu voor iedereen maar 1 setje mee en dat scheelt een  hoop.

Verzorging

Wat neem ik nou mee aan verzorging op zo’n weekend weg?

 • Het ‘zieken doosje’ zo noem ik dat altijd. Het is een bakje waar van alles in zit. Een thermometer, zetpillen zowel voor Evy als voor Veerle, pleisters, paracetamol en betadine. Ik ben ooit 1x zonder al deze spullen weg gegaan en op de 3e dag lag Veerle met 40 graden koorts. Dat gebeurd dus niet nog een keer dat ik dan niks bij me heb.
 • Shampoo, douchegel en haar spullen. 
 • Sudocrem 
 • Hoestdrank, zowel Veerle als Evy zijn flink aan het hoesten op dit moment dus die gaat dit keer ook mee.
 • Luiers en billen doekjes. Voor Veerle niet zo heel veel meer dit keer. Ze is hard op weg om zindelijk te worden, dus dat hoeft maar een klein stapeltje te zijn. Voor Evy gaat er een flinke stapel mee. Van de billendoekjes neem ik 2 pakken mee. Niet dat ik dat opmaak, maar zo kan er 1 vast in de tas voor onderweg blijven zitten en 1 in het huis blijven. Weet je zeker dat je ze bij je heb.
 • En ook wel zo belangrijk, zonnebrand. Het word prachtig weer dus dat is aan 1 stuk door smeren de hele dag.
 • De toilet tas. Daar mik ik altijd alles bij elkaar in. Haarlak, gel, borstels, in een apart zakje  tandenborstels, tandpasta en mijn make up. Ook gaat daar dit keer het hooikoorts assortiment in wat hier in huis ronddwaalt. 

Kleding

Aan kleding is het dik keer zoals je al las dus wel een stuk makkelijker dan wanneer de weersvoorspelling heel wisselvallig is. Het word nu gewoon heerlijk weer dus dat ik wel makkelijk inpakken.

 • Voor Evy word het ook lekker makkelijk. Ik neem voor haar 4 setjes kleding mee, voor elke dag een schoon setje en een reserve voor als ze besluit ineens zo’n lekkere spuitluier te hebben. 
 • Voor Veerle pak ik voornamelijk jurkjes in. Ze is er helemaal gek op en het is lekker luchtig om te dragen. 
 • Ondergoed. Voor Veerle neem ik wel een stuk of 5 onderbroeken mee, ze wil nog wel eens een klein ongelukje hebben dus dan is en schone wel zo fris. En ik spoel de vieze gelijk uit zodat als deze droog is hij weer aan kan. Ook voor Evy neem ik 5 rompers mee, ook het gevalletje stel dat ze een extreem vieze luier heeft. 
 • Ook Benjamin en mezelf vergeet ik uiteraard niet 😉 Korte broeken, hempjes en shirts met korte mouwen worden dat. 
 • Zwemkleding. Wij gaan vandaag vast vooruit zodat de meiden vooral Evy niet al te veel uit haar ritme gehaald hoeft te worden. Aangezien de rest pas vanavond na het eten kan gaan rijden leek het ons slim dat wij gewoon vast vooruit gaan. En aangezien ze donderdag een behoorlijke warme dag opgeven nemen we het zwembad ook mee. Dus dan is een badpak of bikini wel zo fijn 😉
 • Ook pak ik voor iedereen een lange broek, shirt met lange mouwen en voor Benjamin en mij een vest in. De meiden liggen voor het gaat af koelen s’avonds al op bed, maar wij zitten dan nog even buiten. Dan is een vestje misschien wel zo lekker. 

Overige spullen

Naast kleding en verzorging zijn er best nog wel wat meer spullen die mee moeten met 2 kids. Denk aan het camping bed voor Evy, een luchtbed voor Veerle en alle slaap benodigdheden. Voor ons is daar in het huis alles aanwezig om te slapen, dus dat scheelt gelukkig wel. 

Ook gaat er wat buiten speelgoed voor Veerle mee, net als wat binnen speelgoed voor allebei de meiden. De kinderwagen voor Evy, en de buggy voor Veerle. Uiteraard gaat ook de flesvoeding voor Evy mee en de flessenwarmer voor naast het bed. 

En dit alles word straks pas ingepakt, ik kan niet vooruit pakken. Ik zet straks de weekendtassen op ons bed neer en ga iedereen om de beurt af. Zoals je ziet zit onze kofferbak straks gewoon tot de nok toe vol, en volgens mij heb ik niks overbodigs bij me. Ik heb er mega veel zin in, en al is het totaal niet zo heel lang het voelt alsof we op vakantie gaan.

Hebben jullie ook altijd het gevoel alsof je het complete huishouden meeneemt als je met de kinderen weg gaat?

 

Liefs Nicole

One thought on “Wat mee te nemen als je weg gaat?”

 1. Wij gaan een maand weg naar China met drie kinderen.
  Ik heb ook al een heel lijstje klaar in mijn hoofd met wat ik niet mag vergeten.
  Misschien eens naast het jouwe leggen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.