Mama van 2 | Hoe is dat nou?

Verwachting

Over mijSinds een ruime 3 maanden ben ik absoluut mega trotse mama van de twee mooiste meisjes van de wereld! 😉 Van te voren heb je een bepaald beeld daarbij, maar of dat in werkelijkheid ook zo is? Een klein beetje wel! Natuurlijk hoor je van andere mama’s in je omgeving hoe zij het ondervinden om twee kinderen te hebben! Maar iedereen zijn ervaring daarbij is weer anders! Ik zelf dacht bij mezelf ( wat misschien wel heel herkenbaar is ) kan ik wel van de 2e net zoveel houden als van de eerste! Je houd zoveel van je kind, hoe kan het mogelijk zijn dat je ook zoveel van die tweede gaat houden?

Nog zo’n dingetje waar je mee kan zitten is of je het wel gaat aankunnen! Ik vond het met alleen Veerle al best heel druk! Al werd dat wel wat minder naarmate ze ouder werd, omdat ze zichzelf steeds beter ging vermaken! Maar toch, ze moet nog overal wel een beetje bij geholpen worden! En meestal heeft een baby de voorkeur om aandacht te vragen als het net even niet uit komt! 

Hoe is het nu echt?

Op de vraag of je wel net zoveel van je tweede kindje kan houden hoef ik denk ik geen antwoord te geven! 😉 JA! Zodra Evy op mijn borst werd gelegd werd ik overspoelt met dezelfde hoeveelheid onvoorwaardelijke liefde als ik die voor Veerle heb! Waarom je daar dan zo bang voor bent? Echt geen idee! Misschien omdat die hoeveelheid liefde gewoon een beetje eng aanvoelt?! Ik bedoel, die liefde die je voor je kind voelt maakt je soms ook heel onzeker! Want bescherm je haar of hem niet veel te veel? Moet ik haar of hem niet eens wat meer gaan loslaten? Doe ik het wel goed? Laat ik wel genoeg voelen dat ik zo enorm veel van haar of hem hou?

Herkenbaar mama’s? 

En dan de vraag krijg ik het drukker als ze er straks is.. Ook daar een volmondig JA op! 😉 Maar ook leuker! Ik vind het heerlijk om heel de dag bezig te zijn met die twee! Natuurlijk zitter er wel eens dagen tussen dat ik denk pff! Maar dat is redelijk natuurlijk denk ik zomaar! Ik geniet er gewoon intens van als Evy in de box ligt te kletsen, ik bezig ben met een poetsdoek, en Veerle op het tv dressoir klimt en gezellig mee kletst met Evy! Dan zing ik nog een tikkeltje harder en valser mee met de radio van puur geluk! 

Ik vind het soms heus best zwaar en pittig, en ik ben altijd weer blij als Benjamin zijn vrije dagen heeft zodat ik het even wat kan verdelen! Maar over het algemeen genomen was mijn verwachting toch zwaarder als dat de werkelijkheid is! 

Ben of was jij tijdens je tweede zwangerschap ook zo onzeker over bepaalde zaken? En viel het dan achteraf mee of tegen? Laat het me weten! Ben benieuwd.

 

Liefs Nicole
Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

6 thoughts on “Mama van 2 | Hoe is dat nou?”

    1. Ja leuk hè 2 meiden! En nog leuker vind ik om te zien dat ze zo een enorm verschillend zijn! Geniet jij ook maar van je meiden maar dat zal wel lukken! 😉 xx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.