Maand update | Evy 9 maanden

9 maanden

Oh mijn baby is 9 maanden…. Ik schrik er echt zelf van hoe vreselijk snel dat is gegaan. En er is weinig baby meer aan te bekennen ook zo hard is ze ontwikkeld de afgelopen tijd. Ik klets jullie gezellig even bij hoe het nu met haar gaat en laat daarbij lekker veel foto’s van haar zien. Ik dacht dat ze de eerste 7 maanden snel ontwikkelde maar het kan dus gewoon nog veel sneller, want alles wat ik hier onder ga beschrijven is zo ongeveer in 1 week tijd gebeurd. Echt bizar!

Slapen

Over het slapen is dan weer vrij weinig nieuws te melden. Dat doet ze nog steeds uitstekend en ook nog op dezelfde tijden als voorheen. Al worden de slaapjes s’ochtends wel wat korter dus het zou me niet verbazen als ze die gaat skippen. Ook op vreemde plekken slapen is geen probleem. Op de camping was ik heel even bang voor groot drama, de eerste avond heeft ze echt heel veel gehuild voor ze sliep maar achteraf was dat ook gewoon ontzettend logische. Een autoreis gehad, vreemde omgeving, ineens niet meer kunnen buikschuiven omdat de ondergrond te stroef is en dan word je puntje bij paaltje ook gewoon in een tentje gelegd om te slapen. Snap dat ze het daar gewoon even allemaal niet mee eens was en het lekker van zich af moest huilen. De rest van de vakantie sliep ze perfect!

Voeding

Echt werkelijk alles wat we onder haar neus duwen eet ze op. Eigenlijk eet deze dame inmiddels gewoon volledig met de pot mee en dat gaat super goed. Behalve hele pittige of zoute dingen dan, dan krijgt ze een potje maar dat eet ze echt veel minder goed. Qua flessen zit ze nog op 4 flessen, maar ik denk dat de fles van 10u er maar gewoon eens af moet voor haar ochtend slaapje. Want er gaat maximaal nog maar 120cc naar binnen en bij de gastouder de helft maar. Dus tijd om die te stoppen denk ik zomaar. Alles daarnaast eet ze dus gewoon met ons mee, boterham gaat er echt heel goed in en s’avonds eet ze met de pot mee dus. 

Verdere ontwikkelingen

Nou waar zal ik eens beginnen? Ze kruipt, ze loopt, ze zit, ze staat en ze heeft 6 tanden en nummer 7 komt eraan. Haha nee ik zal het even iets uitgebreider omschrijven 😉 Tijgeren of hoe wij het noemen buikschuiven deed ze thuis al volle bak, ook op handen en knieën gaan zitten deed ze echt al heel lang maar daar bleef het bij. De vloer was veel te glad voor d’r, tot we op de camping waren daar was het gras dus veel te stroef om te buikschuiven. En dus had ze binnen een paar tellen door hoe ze zich dan voort kon bewegen. En dit ging met de dag sneller en trots dat ze zelf was! Geweldig.

Thuis had ze zich al wel een paar keer opgetrokken aan lage dingetjes, maar ook op de camping bleef ze dat bij de ligstoel maar doen. Die is lekker laag natuurlijk dus top om te oefenen. Maar zodra ze dat door had was het hek van de dam ook. Werkelijk aan alles trekt ze zich op, zelfs aan een staande lamp die we hebben staan in de woonkamer. Het uit zichzelf gaan zitten lukte ook allemaal nog niet zo goed, tot je raad het al we op de camping waren. Ook dat ontwikkelde zich daar razend snel en binnen een dag stoof ze op haar knieën voorbij, wipte ze op haar billen om even rond te kijken en ging dan met dezelfde vaart weer door.

En dan het puntje lopen… het was een soort grapje wat ik maakte. Nadat ik die zin getypt had moest ik eten gaan maken en nu ik verder tik liggen de meisjes inmiddels op bed en is er iets gebeurd. Nou stapte ze aan de hand echt al wel goed mee, en af en toe een stapje opzij in de box of langs en dus hadden wij het loopwagentje alvast naar beneden gehaald. Maar meer als dat de muziek vooral heel leuk is was het tot nu toe nog niet. Tot net… Benjamin en ik zitten na het eten op de bank en de meiden zijn nog even aan het spelen, en ineens vanuit het niets zien we Evy ineens aan het loopwagentje voorbij stappen… Ik geloofde eigenlijk niet wat ik zag maar heb het gelukkig nog wel snel vast weten te leggen! Ik heb het filmpje gedeeld op Intstagram   

Onze kleine dame heeft behoorlijke sprongen gemaakt zoals je leest. Ik vind het allemaal maar snel gaan, maar ik heb een vermoede dat ik er aan zal moeten wennen 😉

 

Liefs Nicole

One thought on “Maand update | Evy 9 maanden”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.