Maand update | Evy 7 maanden

7 maanden

Vandaag is Evy als weer 7 maanden. Tijd voor een update dus hoe het met haar gaat. De afgelopen maand is weer voorbij gevlogen, en het is zo leuk om te zien dat ze steeds meer een mensje word. Niet dat ze dat al niet is hoor, maar jullie snappen wel wat ik bedoel. De ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op en dat is zo leuk om te zien en te volgen. Ze weet me nog steeds zo af toe tot pure wanhoop te drijven, maar gelukkig is dat maar zelden als ik kijk naar de momenten dat ze me breed laat lachen. 

Slapen

Over het slapen heb ik echt gewoon zo goed als niks te melden. Want daar is ze gelukkig niet in veranderd. Nog steeds hou ik haar na de fles van 7.00 uur wakker zodat ze rond 10.00 uur lekker lang kan slapen. Ook de nachten gaan heel erg goed. Ze slaapt goed in en dan tukt ze tot de volgende ochtend. Behalve afgelopen nacht, toen was het echt drama. Poepbroek op poepbroek en niet meer weer slapen daarna omdat ze te wakker was. Laten we hopen dat het maar 1 nachtje was en dat er aankomende nacht door iedereen beter geslapen kan worden. 

Voeding

Qua voeding zitten we eigenlijk ook nog op hetzelfde ritme, van het cb moeten we er naar toe gaan werken om 1 fles minder te gaan geven. Maar na dat 1 keer geprobeerd te hebben merkte ik dat zowel Evy als ik dat nog totaal niet prettig vinden. Dus we houden het lekker op 4 flessen op een dag, en daarnaast de maaltijden introduceren. Zo komen we vanzelf op het punt dat ze steeds minder gaat drinken van de flessen en uiteindelijk flessen gaat skippen. Haar schema zit er nu ongeveer zo uit:

  • 7.00 uur: 150cc + 5 scheppen melk + 1.5 schep pap
  • 09.30 uur: fruit
  • 10.00 uur : 180cc + 6 scheppen melk
  • 12.30 uur: Korstje brood ( boterham zelf wil ze tot nu toe echt nog niet, spuugt ze de hele tijd uit )
  • 14.00 uur: 180cc + 6 scheppen melk
  • 16.00/16.30 uur: een koekje, soepstengel of rijstewafel
  • 17.30 uur: Avond eten ( groenten, vlees en aardappel of rijst ) en een schep yoghurt als toetje
  • 19.00 uur: 210cc + 7 scheppen + 3 scheppen pap

Een aardige lijst zo bij elkaar, maar van dat fruit, brood en avond eten zijn het nog zulke kleine porties dat het niet echt als eten aan te rekenen is. Dit bouwen we gewoon lekker op het gemak op zodat bijvoorbeeld de fles van 14.00 uur er af kan. Ze groeit als kool en dat vind ik het belangrijkste, 2 weken geleden woog ze 7400 gram en was ze 66.5 centimeter. Alles exact volgens het gemiddelde lijntje. 😉

Verdere ontwikkelingen 

Waar ze bij de vorige update nog niet echt kon zitten, gaat dat nu meer dan prima en dat is best wel makkelijk. 😉 Achteruit kruipen is ook totaal geen probleem, risico is wel dat ik haar af en toe bijna kwijt ben, en dan nog net haar hoofdje onder de salontafel vandaan zie komen. Die is te groot om er onder te gaan. 😉 Ook kan ze al heel goed op handen en knieën gaan zitten, en dan is het nog leuker om dan die billen de lucht maar in te doen en gewoon volle bak te gaan staan planken. Sterke meid!

Ook heeft onze lieve dame al 2 prachtige tandjes aan de onder kant, deze zijn zonder slag of stoot door gekomen. Nu vermoed ik dat de bovenste 2 tanden eraan zitten te komen. Gezien het aantal poepluiers die op het moment geproduceerd worden, en hoe kapot haar billen zijn.. Gaat dat niet zo heel lang meer duren denk ik.

Ik ben heel erg benieuwd wat onze kleine dame de aankomende maand allemaal gaat doen en ontdekken. Ik vind haar veel te rap groot worden in ieder geval. Er is echt bijna niks babyachtigs meer aan te ontdekken.

 

Liefs Nicole

 

Leuk als je me volgt op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

6 thoughts on “Maand update | Evy 7 maanden”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.