Maand update | Evy 6 maanden

6 maanden

En toen was onze bolle blije baby alweer een half jaar oud. Een half jaar mensen! Voor we het dus weten is ze 1 en rent ze de kamer rond. Ik kan niet anders zeggen dat we al een half jaar echt van haar genieten. Natuurlijk zijn er de baby struggels, en wordt ik soms hopeloos wanhopig als ze huilt en ik kan er niet achter komen wat er is. Maar dat zijn vergeleken de leuke momenten echt maar secondes op een dag. Want het is een heerlijk vrolijk meisje die iedereen een brede lach geef. 

Slapen

Over het slapen hebben we nog steeds niks te klagen. Echt ik klop het altijd af als ik dit soort dingen zeg of typ, want ja baby’s ruiken dat ofzo als je dat doet en veranderen dan spontaan hun gewoonte.. 😉 Maar het slapen gaat dus echt top. Wel laat ik haar na de vroege fles eigenlijk niet meer in slaap vallen, dan slaapt ze rond 10u een stuk beter en ook langer. Vaak pakt ze dan ongeveer 2.5 uur en dat is wel lekker als dat gebeurd. Ook s’middags slaapt ze zeker dik 1.5 uur nog. En om 19u gaat ze naar bed en slaapt ze lekker klokje rond.

Ook ergens anders slapen vind ze geen probleem. Al vind ze het dan wel het fijnst als het tegen mij aan kan. Einde van deze maand gaan we een weekend weg met de vrienden, en ik ben toch wel heel benieuwd hoe ze dat gaat doen. De vakantie afgelopen maart was absoluut geen probleem, dus ik hoop dat het nu weer zo top gaat.

Voeding

Over de voeding een kleine hoera! Want eindelijk zitten we op 4 uur tussen een voeding. En dat vond ik eerlijk gezegd ook wel heel erg tijd worden. Want om de 3 uur een 180cc fles leegdrinken… Ik zag het baby vet met het uur eraan groeien. En niet dat ik dat erg vind hoor, maar het werd gewoon langzaam tijd dat er wat meer tijd tussen ging komen. 

Ik heb nu ineens voor mijn gevoel echt mega veel tijd over. Ik hoef niet stipt elke 3 uur met een voeding aankomen draven, en dat geeft echt wel heel veel meer lucht. Nu zit ik s’avonds bij haar laatste fles echt wel eens, oh heeft ze niet veel te weinig op vandaag? Maar als ze honger zou hebben dan gaat het alarm echt wel af. 

We merken aan haar dat ze echt toe is aan vast eten. Als wij zitten te eten dan kijkt ze het gewoon uit je mond. De hapjes die ze krijgt gaan er dan ook super goed in. En met de warme dagen werd er na het eten een ijsje gegeten, nou die trok ze gewoon bijna uit je handen. We gaan komende maand eens flink aan de slag met vast voedsel dus. Zo leuk deze nieuwe fase weer. Weer een stapje naar het groter worden. 

Verdere ontwikkelingen

Evy is mega sterk, ze kan gerust een kwartier op je schoot staan terwijl je alleen haar handen vast houd. Af en toe zakt ze dan even door haar knieën, maar ze drukt zichzelf dan gelijk weer omhoog. Verder zijn we nog druk aan het oefenen met zitten. Ze rolt heel snel om maar ik las de tip om het voedingskussen om haar heen te leggen als ze in de box zit. Zo zit ze veilig maar kan ze wel oefenen met haar evenwicht.

Omrollen gaat ook echt als een trein. De fase met een boos huilend kind wat op haar buik ligt en niet terug kan is alweer voorbij. Die heeft pak h’m beet misschien 1.5 week geduurd. En doordat ze nu dus terug of door kan rollen kunnen we haar echt niet meer overal zomaar neer leggen, want ze is zo weg. Ook ons grote bed is niet meer veilig kwam ik achter van de week. Ze lag tussen de kussens in, en ik dacht ik ga even naar de wc voor ik de meiden ga aankleden….. kijk zelf maar.. Oeps! nog geen 2 minuten weg hé….

Als ze op haar buik op de grond ligt is ze binnen no time aan de andere kant van de kamer. Ze kruipt nog niet maar schuift alle kanten op door haar voeten en handen te gebruiken. En dan het trotse gezichtje erbij, heerlijk. Ik ben reuze benieuwd wat ze allemaal weer kan bij de volgende update. Op de 1 of andere manier ben ik dat toch allemaal een beetje kwijt van Veerle, en vind ik het allemaal weer helemaal leuk.

 

Liefs Nicole

 

Leuk als je me volgt op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

4 thoughts on “Maand update | Evy 6 maanden”

  1. Aaah je wordt toch gewoon blij van dat hoofdje?!
    Wat gaat het snel hè?
    Van welke maand is Evy? Ik heb namelijk zo’n idee dat er exact een jaar tussen haar en mijn Chiara zit, die is deze maand namelijk 1,5.
    Geniet er van joh, voor je het weet….

    1. Haha ja je word heel blij van dat boevenhoofdje! 🙂 hou maar op.. dat Veerle over minder dan een jaar naar school gaat vind ik ook al zo bizar! Waar is die 3 jaar gebleven?? Evy is van 11 december!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.