Maand update | Evy 5 maanden

5 maanden

Oh mensen, ik begin er gewoon al helemaal aan te wennen dat Evy er is. Mag natuurlijk ook wel na 5 maanden, maar ik heb totaal niet door gehad dat het gister de 11e was, en dus Evy gister alweer 5 maanden was. Maar als ik er nu zo bewust bij stil sta denk ik wel, oh het was toch pas vorige week dat je geboren werd? En wat is het genieten van onze bolle blije baby. Lees je gezellig mee naar een update over haar?

Slapen

In haar slaap ritme is ze heel erg veranderd. Waar ik vorige keer nog schreef dat het echt een beetje drama was, is het nu helemaal top. klopt af Ik heb heel veel uren boven naast haar  bedje doorgebracht. Ze krijste de dakpannen van het huis zodra ze na haar laatste fles op bed gelegd werd. Echt enorm frustrerend, zeker als je het gewoon echt niet snapt. Tot we langzaam aan door kregen dat Evy het dus heel erg nodig heeft om even de opgedane prikkels van de dag eruit te huilen. Volkomen logische.. en ik denk dat echt bij mezelf, sjonge Nicole bij je 2e kindje weet je dat toch wel?

Niet dus, maar wel een hoop frustratie minder dat we daar achter kwamen. We lieten haar gewoon een kwartiertje flink huilen voor de fles, dan lekker een pap fles erin en hop naar bed. Dan was het vaak nog een minuut of 5 flink piepen en daarna stil. Dat geeft je toch wel een iets langere avond. Overdag is ze ook super gaan slapen. 2x op een dag leggen we haar op bed, en dan is het nu gewoon gelijk stil, en slaapt ze 1.5 a 2 uur.

De avonden zijn op dit moment ook zo, neerleggen en ze is stil. En ze huilt eigenlijk nooit meer voor haar fles. Ik heb 1 avond serieus gewacht tot ze eens een keer goed ging huilen. 3 kwartier later was ik er klaar mee en heb haar de fles gegeven en op bed gelegd. En dat ging super. Wat kan je toch gek doen als moeder hé 😉

Voeding

Qua voeding is er eigenlijk nog niet zoveel veranderd. Ze drinkt echt nog wel om de 3 uur, al komt er wel stiekem steeds wat vaker 4 uur tussen. En waar ze vorige maand nog meestal een 150 cc fles dronk zijn dat nu allemaal 180 cc flessen. Verklaard ook gelijk die heerlijke bolle zoen wangen. 😉 De laatste controle op het consultatie bureau woog ze 6500 gram. Ze groeit dus heerlijk goed door en zit met alles exact op de gemiddelde lijn.

Ook ben ik afgelopen maand begonnen met hapjes, ik ben er alleen nog niet heel consequent mee. Het moet denk ik nog even een beetje terug komen in mijn systeem om dit te doen. Wel vind ze het naar mijn idee wel lekker als ik haar een hapje geef. Waar ze de eerste keer een hapje nog maar 2 lepeltjes naar binnen werkte, gaat nu het hele bakje leeg. En dan moet je formaat ijsblokje zien. 😉 

We gaan deze maand gewoon lekker op het gemak door met de hapjes. Ze moet ze nog niet dus het is totaal niet erg dat ze niet elke dag krijgt. D’r pap fles gaat er super goed in, dit is een flinke fles met 180 cc water + 6 scheppen voeding en 3 scheppen rijstebloem. Gaat schoon leeg en ze slaapt er op tot de volgende ochtend 7 uur. Top dus.

Verdere ontwikkelingen

Ik schreef in de vorige update al dat ik een vermoede had dat ze zou gaan draaien voor ik deze update zou schrijven. En ja hoor het is zover. Ze draait nog niet heel vaak, maar ze doet het wel. Wat kan je toch stom trots zijn hé op zulke ontwikkelingen. Heerlijk gevoel. Waar ik haar voorheen nog makkelijk even op de bank kon laten liggen, hoef ik dat dus niet meer te doen.

2 weken terug is ze al op de grond geploft. oeps loedermoeder Al heb ik een heel klein vermoede dat Veerle daar ook wel mee te maken had. Ik moest echt heel nodig plassen, dus ik sjees naar de wc en dat ik terug komt ligt Evy heel vrolijk op haar buik op de grond. Ik heb niks geen klap gehoord dat ze gevallen was, en ze heeft niet gehuild. Dus het kan zomaar zijn dat Veerle haar heeft proberen op te tillen. 😉

Verder ben ik echt heel benieuwd wat ze allemaal kan bij de volgende update. Misschien zit ze dan al. Ze doet nu al heel erg haar best in ieder geval, want liggen is echt steeds stommer aan het worden. 

Liefs Nicole

 

Leuk als je me volgt op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

One thought on “Maand update | Evy 5 maanden”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.