Maand update

Maand update Evy | 4 maanden

4 maandenmaand update

Het is vandaag alweer 11 april! En ik zeg het volgens mij best wel vaak, maar mensen wat gaat de tijd toch idioot snel! Evy is vandaag alweer 4 maanden bij ons en dat vieren we vandaag extra goed. Want vandaag is haar grote zus jarig! 3 jaar alweer. Dit hebben we afgelopen weekend al gevierd maar toch is het een dag met een heleboel herinneringen. Als ik naar de klok kijk nu is het bijvoorbeeld nu exact 3 jaar geleden dat de verloskundige naar het ziekenhuis aan het bellen was om te vragen of we alvast mochten komen! En zo zal ik de dag wel doorbrengen dus. 😉 Maar deze update gaat over Evy en niet over haar veel te groot wordende zus!

Afgelopen maand is ze weer veel verandert vind ik! Baby’s ontwikkelen altijd zo enorm hard, ze worden met de dag wijzer en meer een echt mini mensje! De 4 maanden grens is ook altijd wel een extra mijlpaal omdat je dan met vaste voeding mag starten! Nu moet dit niet want het is tot 6 maanden puur om ze te laten wennen aan vast voedsel! Je kan er ook voor kiezen nog lekker 2 maandjes te wachten en om dan pas hapjes te gaan geven! Dan mag het ook al gelijk met hele fijne stukjes erin, dus hoeft niet overal de blender voor aan het werk! 😉

Slapen

Qua slaap is er niet zo heel veel veranderd. Evy slaapt al weken klokje rond, met heel af en toe een korter nachtje dat ze dan rond 5 uur komt voor een fles. Zolang het af en toe is vind ik het niet zo erg! 😉 Dan leg ik haar lekker naast mij in bed en dan slapen we na de fles nog even lekker samen door! De slaapjes overdag zijn wel een beetje rampzalig. Zodra ze op bed gelegd word omdat ze aan het zeuren is van vermoeidheid gaan haar ogen wijd open en is  het alleen maar lachen! Hartstikke lief en schattig hoor, maar ik heb toch liever dat ze gewoon even een tukkie doet!

En ze heeft iets nieuws bedacht, nou mag dat maar dan liever in mijn voordeel 😉 En in dit geval is het mijn nadeel! Ze wil haar speen niet meer, maar wel mijn pink! En ze heeft haar speen echt nodig om in slaap te vallen als ze zo wakker ligt te zijn in bed! Ik heb me er maar aan overgegeven want ze valt echt niet in slaap anders! Dus hup mijn pink erin en dan maar een kwartiertje of half uur staan waar ik sta! 😉 We hebben het geprobeerd om haar dan maar even te laten huilen, maar ze geeft echt niet op als ze aan het huilen is! En ze huilt zichzelf al helemaal niet in slaap! Dan maar op deze manier, zo slaapt ze overdag tenminste 2x een uurtje in haar bed!  

Voeding

Met de flessen zitten we nog steeds op de krap aan 3 uur ertussen! Heel soms doet ze er 4 uur tussen laten! En dan wil ze ook wel graag een 180cc fles drinken! Het
drinken zelf gaat heel goed, alleen is ze echt enorm bewegelijk en zo ook tijdens het drinken! Ze schiet alle kanten op en ligt druk te zwaaien met haar armen! Niet bevorderlijk voor de snelheid waarmee ze drinkt! 😉 Gisteravond heeft ze voor het eerst een pap fles gehad! Was even tobben met de speen, want dat gaatje was natuurlijk veel te klein! Ik moet maar snel een 1,2,3 speen gaan halen! Nu heb ik met een scherp mesje het gaatje maar even wat groter gemaakt!

Ik kies er wel voor om vanaf vandaag te beginnen met hapjes! De wortels, sperziebonen en avocado liggen klaar om gepureerd te gaan worden! Ben echt enorm benieuwd wat ze ervan gaat vinden! Als wij aan het eten zijn volgt ze echt elke hap die je neemt, dus interesse toont ze al! Nu het eten zelf nog! 😉 

Verdere ontwikkelingen

maand updateToen ik 2 weken geleden bij het consultatie bureau was vroeg ik op welke leeftijd ze ongeveer gaan draaien! Zo rond de 6 maanden mevrouw was het antwoord! Ik heb een vermoede dat ik in de volgende update al kan vertellen dat ze gedraaid is! Ze draait zichzelf helemaal op haar zij, en ik hoef echt maar net een heel licht duwtje te geven en dan ligt ze op haar buik! Afgelopen week keek ik hoe stevig ze al kan zitten! Nu hoeft dat nog lang niet maar ik was er nieuwsgierig naar! 😉 En ze bleef zowaar al een paar tellen zitten! Daarna met dezelfde vaart rolde ze om hoor, maar het begin is er! 😉 

Ook het kletsen gaat als een trein! Ze kletst de oren van je hoofd echt zo gezellig. Dingen vastpakken is ook echt super leuk, en als het dan nog rammelt ook is het feest compleet! Gisteravond zat ik even lekker gek met haar te doen, en zowaar daar kwam de eerste voorzichtige schaterlach eruit! Dat klonk zo grappig! Ik heb het vermoede dat aankomende maand er 1 word vol mijlpalen! Ik heb er zin in!

 

Liefs Nicole

 

Leuk als je me volgt op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.