Lentekriebels | De zon veroorzaakt een hoop!

Lente!

Oh wat is het toch fijn dat de zon weer volop schijnt hé! Na de winter zijn we daar allemaal weer heel erg aan toe! behalve de echte winterfans dan 😉 Ik zelf ben eigenlijk wel gek op elkLentekriebels seizoen! Ik vind ze allemaal hun charme hebben! En zo geniet ik in de winter echt enorm van de gezelligheid en het knussige wat het met zich meebrengt! Heerlijk de kaarsjes aan s’avonds, gordijnen dicht, de warmte van de kachel! Heerlijk! Kan ik echt heel erg van genieten! Ik vind het fantastisch als het keihard vriest en er dan een stralend zonnetje aan de hemel staat! Of wat denk je van een pak sneeuw! Het kind in me komt compleet los! Tot de kerstboom is opgeruimd! Dan ben ik er ook echt ineens klaar mee en kom ik een beetje in een winterdipje! 

Misschien komt dat ook wel omdat dan de drukte voorbij is en het dan een beetje stil word! Dan zijn die dagen maar erg kort, en met een beetje pech ook erg grijs en nat! Je humeur word er over het algemeen niet echt heel veel beter van als het de hele dag grijs en nat is! Maar dan gaat de zon schijnen en laat alles in de natuur zien dat de lente in aantocht is! De temperatuur gaat omhoog, je word je weer bewust van de vogels die je vrolijk hoort, en heel voorzichtig komen de sneeuwklokjes tevoorschijn in het gras! Hallo Lente! 

Voorjaarsschoonmaak 

Om de 1 of andere vage reden is dit ook het enige seizoen dat ik echt zin heb om het hele huis schoon te maken! Normaal gesproken trekt me dat totaal niet en doe ik het omdat het moet. Maar als het dan zo is als de afgelopen dagen heb ik er echt plezier in! Heerlijk alles opruimen en poetsen! Spullen weggooien die je al jaren in je handen heb en denk ah nee ik kan het vast nog wel een keer gebruiken, wat je dus vervolgens gewoon echt niet doet! Alles van zijn plek halen en schoonmaken maar! En dat alles met de wetenschap dat je op het moment dat je het doet je denkt, heerlijk dan is dit voorlopig weer even schoon! En om er daarna achteraan te beseffen dat het pure kul is dat je dat denkt want met een peuter en 3 katten blijft niks een tijdje schoon! Maar het idee is gewoon erg fijn op dat moment!

LentekriebelsOok zo fijn en gezellig aan het voorjaar is dat je de tuin weer in gebruik neemt als je die hebt! Hier gaat in de herfst alles de schuur in, om je vervolgens de hele winter te ergeren aan een overvolle schuur waar je niet fatsoenlijk in kan! En dan is het zo fijn als die kale lege tuin weer een beetje aangekleed word! En de schuur dus weer wat leger! 😉 Vorige week is Benjamin daar heerlijk mee aan de slag gegaan! Lekker het tuinset weer naar buiten, een paar leuke kandelaren erop die eerst binnen stonden, een buitenschilderij weer aan de schuurmuur en de grote potten met hortensia’s weer op zijn plek! Staat gelijk een stuk gezelliger en meer aangekleed! Het buitenspeelgoed weer vooraan in de schuur zodat dit elke dag gepakt kan worden en Veerle haar energie weer kwijt kan in de tuin!

Zon maakt je vrolijk

Ik weet niet of jullie dit ook hebben, maar als ik nu wakker word en de zon al tussen de gordijnen door zie schijnen kom ik met net wat meer zin mijn bed uit als dat het nog donker en koud is! Kijk ik spring nog steeds niet vol enthousiasme mijn bed uit hoor, daar is toch echt meer voor nodig als zon. Maar je word er wel vrolijker wakker van! En je merkt het ook aan de mensen op je heen! Ze zijn vriendelijker! Ik heb altijd in de verkoop gewerkt, en daar merkte je serieus aan de zon of je soms meer verkocht als dat het een natte grijze dag was en mensen dus gewoon opzoek waren naar vermaak! Zon doet echt een hoop bij mensen! Ik hou van de lente! Laat het nog maar een paar weken zijn zoals het nu is!

Hou jij ook zo van de lente? En schiet de schoonmaak woede ook bij jou in je bol of is dat een tik van mij? 😉

 

Liefs Nicole
Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

5 thoughts on “Lentekriebels | De zon veroorzaakt een hoop!”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.