Koningsdag | Feest

Het is morgen weer zo ver! Iedereen mag en kan in het knal oranje en zo fout mogelijk gekleed de deur uit. Ik heb er zin in. Al hoop ik wel dat de weergoden ons een beetje gunstig gestemd zijn. En zo rondom dit soort dagen denk ik nog wel eens terug aan de tijd zonder kinderen. Was het nou leuker toen of toch niet?

Oh die kater

4 jaar geleden is het dat ik echt uitgebreid feest gevierd heb, met toen nog Koninginnedag. De nacht ervoor begon het al in de kroeg, en dat werd eerder s’ochtends in bed rollen dan dat je nog kon zeggen ik was laat thuis vannacht. En als je dan net in bed lag dan kwam het… om 5.00 uur hoorde je de herrie beginnen. Brommers, auto’s, fietsen met blikjes erachter, of wat voor voertuig dan ook wat enorme herrie produceerde. Als je geluk had hield het op met 1 of 2 rondjes door de straat. Met heel veel pech lag ik nog wakker tot een uur of 8. 

En dan rond 12 uur s’middags je bed alweer uit. Ik weet eigenlijk niet meer wat erger was, het kater gevoel, of het gevoel dat je gewoon nog dronken was. Het deed in ieder geval gewoon zeer om je bed uit te komen. Maar ja wilde je nog iets mee krijgen van de dag dan moest je wel. In het dorp is er altijd een markt, en rond 15 uur begint er op een plein een feest wat duurt tot 19 uur. Daar stonden wij altijd bij eigenlijk, je kater maar weer snel weg drinken en diezelfde avond lag ik compleet voor lello om 20 uur al in bed. 

Toen Benjamin en ik trouwde gingen we in een kleiner dorpje wonen. Daar ging het de nacht niet heel veel anders aan toe, alleen zaten we dan de volgende ochtend met een zwaar hoofd aan het Koninginnedag ontbijt in het dorp. Super gezellig, maar ook best een beetje zwaar.

En wat nu te doen.

De afgelopen 3 jaar geniet ik er al intens voor dat ik me gewoon de hele dag zo fit als een hoentje voel. En echt wat waren het mooie dagen en nachten toen. Maar ik moet er nu echt niet meer aan denken. Het ontbijt is er helaas niet meer. Maar ik zit gewoon in mijn oranje foute outfit voor de tv met een oranje tompouce. En rond 13.30 naar de dijk maar naar de truckersrit te zwaaien. Die rijd elk jaar weer de Hoeksche Waard rond met gehandicapten. En ze vinden niks mooiers als zwaaien naar iedereen! Een lamme arm heb je wel, want er rijden zo’n 126 vrachtwagens mee. 

Daarna heerlijk op het gemak richting het dorp. Even een rondje over de markt, en daarna toch ook even op het feest plein kijken. Heerlijk rustig aan maar toch een dag vol plezier. Ik heb er mega zin in! 

Jullie nog leuke of speciale plannen morgen?

 

Liefs Nicole

 

Leuk als je me volgt op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

3 thoughts on “Koningsdag | Feest”

  1. Ik ga lekker luieren en mischien even bij de rommelmarkt kijken ik zou zelf ook gaan staan maar het wordt helaas slecht weer jammer genoeg groetjes an creatief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.