Waar is mijn dag

Waar is mijn dag gebleven?

De klok tikt maar door! 

Nu ik aan deze blog begin is het inmiddels dik 9 uur s’avonds geweest en denk ik echt bij mezelf waar is de rest van de dag? Ik ben voor mijn gevoel heel erg druk geweest, maar als ik er over nadenk kan ik niet echt iets verzinnen waar ik het nou zo druk mee gehad heb! Ja natuurlijk heb ik die 2 meiden waar ik de hele dag mee bezig ben geweest, maar moet de tijd daardoor nou echt zo snel gaan?

Ik heb hier nou de hele week heel erg ‘last’ van! Ik ren rond als een kip zonder kop, doe van alles, lig s’avonds doodmoe in bed en denk dan bij mezelf waar ben ik nou zo druk mee geweest, en waar is de tijd gebleven? Het lijkt wel of dat die klok steeds sneller tikt! Ik ga eens opschrijven wat ik nou zoal doe op een dag!

Dag overzicht.
Waar is mijn dag

Ochtend

07.00 De wekker gaat! En als ik geluk heb word ik ook pas wakker van de wekker! Als ik minder geluk heb lig ik al een uurtje of 2 half te slapen met Evy naast me die dan om 5.00 voor een fles komt! 

07.15 Ik ben beneden! Zet de koffie aan die we de avond van te voren altijd alvast klaar zetten en ga lekker even in stilte in de woonkamer genieten van mijn koffie! Even de eerste social media kanalen alvast checken en nog even genieten van de rust! 

07.30 Vaak als ik naar beneden ga word Veerle al wakker en die gaat dan gezellig liggen kletsen en wacht tot ik haar kom halen! Ze krijg s’ochtends altijd eerst nog lekker een pap fles! Dat heet puur gemakzucht van mijn kant! 😉 En soms krijgt ze rond 9 uur nog een boterham als ze daar om vraagt! 

08.00 Als Evy niet om 05.00 komt word ze altijd rond deze tijd wakker! Ideaal want dan heeft Veerle even samen met mij al kroelend haar fles leeg kunnen drinken! Ik schenk dan snel mijn tweede bakje koffie in, zet de fles al vast start klaar in de magnetron en ga die gezellige kleine vrolijkerd uit bed halen! 

08.30 Als Evy haar fles leeg heeft, ik mijn bakje koffie op heb en de rest van social media heb gecheckt is het luier verschoon tijd! En afhankelijk of dat Benjamin nachtdienst gehad heeft of niet kleed is ze dan ook gelijk aan! Deze week had hij nachtdienst en dan doen we het allemaal wat rustiger aan zodat ik niet te veel naar boven hoef en hem misschien wel wakker maak! 

08.45/09.15 Afhankelijk of dat ik de meiden gelijk aankleed, ga ik rond deze tijd de keuken in om te gaan poetsen! Slechte gewoonte van ons is dat we na het avond eten de spullen in de keuken zetten en niks meer doen! Dus dat doe ik s’ochtends altijd! Vaatwasser in en uitruimen, doekje over alles heen halen en de flessen uitspoelen! Daarna door met een doek en de detol door naar de woonkamer waar ook over alles een doekje gaat! ( Het leed dat katten heet is dat! ) En als laatste uiteraard de wc even! Daarna de hele boel stofzuigen! ( alweer het leed dat katten heet! 😉

10.00/10.15 Na ongeveer een uurtje ben ik dan klaar met poetsen en schoonmaken! Als Benjamin geen nachtdienst heeft gaan we dan vaak met z’n allen naar boven om te wassen, douchen, badderen en aankleden! Vaak nog even snel een wasje vouwen als Evy dat toelaat want die wil rond 11u toch wel graag weer een fles! 

11.00 En dan is de ochtend dus alweer bijna voorbij! Evy een fles! En dat zijn dan toch wel even heerlijke rust momentjes! Ik zorg dat Veerle dan haar drinken heeft met een tussendoortje erbij! Ik kan dan even zitten, kroelen met Evy en weer even op social media! echt niet verslaafd aan social media hoor! 😉

12.00 Soms iets eerder al, maar meestal wel om 12u dat we aan tafel zitten voor de lunch! 

Waar is mijn dagMiddag

12.30 Ik leg Veerle elke middag nog op bed, maar of ze slaapt dat is heel verschillend! Ze vind het ook helemaal prima om gewoon lekker op haar kamer te zijn en te kletsen! En ik heb dan ook heel even wat meer rust! Scheelt 10 paar ogen of dat ze wel of niet beneden is! 😉 Dus ik vind het ook helemaal prima als ze gewoon lekker tegen haar knuffels aan het kletsen is! Ook al slaapt ze dan niet, het is ook voor haar even een rust moment zo in haar eentje! Meestal ligt Evy rond deze tijd ook lekker even in bed voor een slaapje! Soms ook niet want het slapen in bed overdag wil nog niet zo heel erg slagen! Dan word het vaak uiteindelijk een dutje in de box! Soms lunch ik niet met Veerle mee en pak ik dit momentje even om in alle rust even een boterham te eten! Heerlijk is dat! 

13.30 Na de lunch is het heel verschillend wat ik ga doen, soms pak ik de laptop om wat aan de blog te werken. Maar ik wil ook nog wel eens even Netflix opstarten! Gewoon even een uurtje even helemaal niks! En dan zo rond half 2 word Evy altijd wel weer wakker want dan is het alweer bijna etenstijd!

14.00 Evy wil weer de fles! Deze lieve dame heeft na 16 weken nog niet helemaal uitgevonden hoe fijn het zou zijn om 4 uurtjes tussen haar voedingen te laten! 😉 Dus dat is ook vaak mijn social media momentje weer! 😉

14.30 Als Veerle in slaap is gevallen ga ik haar rond deze tijd weer uit bed plukken! Anders ligt ze s’avonds nog tot 21u te kletsen en dat is niet helemaal de bedoeling! We doen dan altijd even lekker kroelen op de bank, wat drinken en een kaakje eten! En ook feest, want als Benjamin dan nachtdienst heeft zoals nu komt hij vaak rond deze tijd uit bed! En als papa er is, dan is het helemaal leuk! echt een papa’s kindje! 

15.00/17.00 Tussen deze 2 tijdstippen is het altijd heel verschillend wat er gedaan word! Met mooi weer sowieso de tuin in! Soms ga ik nog even om een boodschapje, een andere dag weer even bij ouders langs, wasjes draaien, een poging doen om nog wat aan de blog te doen zodat dat s’avonds niet hoeft mislukt dus altijd!  En vul zo nog maar verder in! 

17.00 Evy wil weer de fles, en als Benjamin thuis is begint hij aan het eten! Ik vind koken leuk, alleen kan ik na 4 jaar in dit huis nog steeds niet omgaan met het mini aanrecht wat we hebben! Ik heb altijd ruimtegebrek als ik kook! ( hoe ideaal was het restaurant dus wat we hadden! Meters aanrechtblad! Heerlijk! ) 

17.45/18.00 Rond deze tijd zitten we altijd wel aan tafel. En dan begint het grote “Veerle moet eten gevecht!” nou gaat dat de laatste week weer een stuk beter, maar je snapt wel dat nu ik dit getypt heb het morgen gewoon weer drama is hé! 

18.00/19.00 Dan is het spits uur! Als we van tafel gaan ruimen Benjamin en ik die leeg en mag Veerle altijd nog heel even tv kijken! Daarna is het pyjama’s aantrekken en tandenpoetsen! Benjamin doet Veerle bed klaar maken en ik doe Evy! En als Evy haar fles aan het leegdrinken is, doet Benjamin nog een verhaaltje voorlezen en doen we nog een paar liedjes zingen met Veerle! 

19.00/ veel te laat. Vaak ben ik nog tot 20u met traplopen naar Evy bezig! Die wil niet echt soepel in slaap vallen s’avonds, maar zolang ze gewoon klokje rond slaapt klaag ik niet! oké ik geef eerlijk toe op het moment zelf baal ik altijd stevig!  Als ze slaapt kruip ik gauw achter de laptop om dan echt al mijn mislukte eerdere pogingen goed te maken! Blog typen, vlogs kijken, blogs lezen en ga zo nog maar even door in alles wat met bloggen te maken heeft! 😉 Het eind resultaat van een dag is structureel dat ik veel te laat naar bed ga! Ik ben echt een avond mens dus vind het heel moeilijk om op tijd naar bed te gaan! Word altijd wel 23u en soms of naja redelijk vaak later! 

Ik zal maar gewoon gelijk eerlijk toegeven dat ik het nog nooit heb opgeschreven wat ik allemaal doe op een dag! En natuurlijk zitten er wel eens dagen tussen dat ik niet vooruit te branden ben! Dan gebeurd er ook echt niet veel meer als aankleden schone luiers en de flessen hoor! 😉 Maar gelukkig heb ik meer actieve dagen! 😉 Nu snap ik ineens waarom die tijd toch zo snel gaat en ik de hele tijd voor mijn gevoel achter de feiten aan ren! Als je bezig bent dan vliegt immers de tijd! En ik ben best een beetje bezig op een dag! 😉

Heb jij je dag wel eens zo opgeschreven? En werd je je toen ook ineens bewust van het feit wat je eigenlijk allemaal wel niet doet op een dag? Ik ben benieuwd!

Liefs Nicole

Leuk als je me volgt op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

6 thoughts on “Waar is mijn dag gebleven?”

    1. Haha ja erg hé word er gek van zelf hoor! Maar anders stuiven de katten haren echt om je oren.. d’r is meestal met 10 min niks meer te zien van wat ik gedaan heb.. of wat denk je van witte vensterbanken hebben en het is modderig buiten..

  1. Ik schrijf het niet op. Tot nubtoe. Ik heb dagen dat ik veel kan doen en dagen dat ik de kans niet krijg. En dagen dat ik nergens zin in heb. Ik kan opruimen en schoonmaken wat ik wil. Met drie kinderen is het niet lang opgeruimd en netjes.

  2. Je bent er maar druk mee hé?! Mijn dochter heet ook Evy, leuk!
    Ik heb soms wel het gevoel dat naast alle bezigheden ik in mijn hoofd ook druk ben wat ik nog moet doen. Als ik dan even zit, ervaar ik geen rust om te ontspannen, omdat ik dan al met die andere dingen bezig ben. Ben me er wel van bewust dus, maar nu nog iets daarin veranderen. Opschrijven.. misschien een idee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.