In wat voor wereld leven wij?

Ik maak me zorgen!

Er moet mij iets van het hart! Ik maak me soms zorgen. Gelukkig niet altijd, maar vaak als ik nieuwsberichten voorbij zie komen sta ik er af en toe wel bij stil! Want ik wat voor wereld heb ik mijn kinderen gezet?! Hoe hard moet ik ze maken om straks de maatschappij aan te kunnen?! Het zijn echt wel eens vragen die ik mijzelf stel!

Vanmorgen las ik een nieuws artikel over een 15 jarige jongen die zich zelf van het leven had beroofd omdat er een naaktfoto van hem op instagram gezet was. Door iemand anders! Al moet ik wel heel eerlijk bekennen dat ik niet begrijp dat je op die leeftijd al naaktfoto’s aan anderen stuurt, of ze überhaupt maakt! Maar dat terzijde, ik begrijp gewoon niet zo goed waar het fout is gegaan 1 a 2 generaties onder mij. Is het echt het internet die de mensen zo verziekt? Of ligt het toch aan de mentaliteit van tegenwoordig. Ik speelde nog bijna met poppen toen ik 15 was. Jongens van mijn leeftijd toen maakte nog boomhutten. We praatte nog met elkaar!

Het klinkt nu of ik al stokoud ben oké zo voel ik me soms ook wel hoor 😉 maar ik vind 26 nog lang niet oud, en zolang geleden is het dus ook niet dat ik in de puberale leeftijd 15 a 16 jaar was. Ik vond het doodeng om toen ik van school kwam de maatschappij in te stappen, de grote boze wereld! Maar als ik het met nu vergelijk was die wereld 10 jaar geleden lang niet zo groot, en ook lang niet zo boos!

Terwijl ik dit typ kijk ik met een schuin oog naar m’n heerlijke kleine bolle droppie die net 10 weken oud is, ze ligt te slapWerelden. Hoe boos zal de wereld zijn als zij straks 15 is? Hoe hard zal zij zich moeten bewapenen tegen internet pesters? Natuurlijk ik zal alles doen wat in mijn macht ligt mijn 2 meiden uit te leggen dat je eigen normen en waarden en grenzen het allerbelangrijkste zijn! En zolang je die bewaakt moet het ook echt wel goed komen! Maar ze worden pubers, en die doen toch meestal even net wat anders als dat de ouders zeggen wat te doen! ( als ze op mij lijken tenminste wel… 😉 ) En helaas ben je compleet machteloos als iemand anders jou of hun kwaad wil doen, het enige wat ik dan kan is ze zo goed mogelijk proberen te beschermen!
Gelukkig hebben ze nog tijd zat voor het zover is! En tot die tijd…. knuffel ik ze helemaal plat! En kus ze zoveel mogelijk! Want als er meer gezoend zou worden in de wereld, dan zou het er allemaal toch iets vriendelijker aan toe gaan denk ik!

Maken jullie je ook wel eens zorgen als je naar het nieuws kijkt?

 

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

3 thoughts on “In wat voor wereld leven wij?”

  1. Ik deel jouw zorgen wel hoor. Ik hoop dat wij onze kinderen beter tegen het internet kunnen beschermen. Want hoewel het een fantastisch medium is, kan het dus ook behoorlijk wat kwaad doen… Ik hoop dat als onze kinderen 15 zijn, we betere wetgeving hebben (want die loopt achter de feiten aan) en ons nog beter bewust zijn van de valkuilen. Zodat onze kinderen dat niet hoeft te overkomen.

    Ik maak me op dit moment vooral politiek nogal zorgen en ben een beetje bang hoe ons politieke landschap er over een paar maanden uit zal zien…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.