Hoera Evy 1 jaar!

Lieve Evy,

Ik weet nog als de dag van gisteren dat het 11 december vorig jaar was. Eindelijk na 41 weken en een dag wachten was je na een super snelle bevalling daar. Kerngezond en alle 10 je teentjes en vingertjes. Trots sprak ik je naam uit toen de verloskundige vroeg hoe je zou heten. Evy!

Lieve kleine meid van me, wat een bijzonder jaar is het geweest met jouw. Al snel was je een klein wijs meisje, vanaf de 2e dag kon je al je hoofdje omhoog houden! Wat leek je daarin op je grote zus zeg, zo klein en al zo ontzettend sterk. Waar je ook ontzettend sterk in was, was in het drinken aan mama’s borst. Daar was je zo sterk in dat mama dat na 7 weken wel helemaal zat was, want dat was niet altijd even prettig. Zeker niet omdat je blijkbaar gewoon niet genoeg dronk per voeding en dus zo ongeveer om de anderhalf uur wel eten wilde.

Zodra je over ging op de flesvoeding veranderde dat! Zelfs zo erg dat mama je s’avonds om 19u op bed kon leggen en je heerlijk sliep tot de volgende ochtend. Wie wil er nou niet zo’n voorbeeld baby als jij want met 2 maandjes al doorslapen in je eigen bedje, ik denk dat heel veel mama’s daar alleen maar van kunnen dromen! Overdag was je daarin tegen soms een flinke handenbinder. Het was alleen maar goed meestal bij mama, bij papa vond je het wel even prima maar al snel was het dan huilen. Maar met zoveel dingen bij baby’s was dit gelukkig ook maar een fase.

In je ontwikkeling was je zo snel. Omrollen op je buik? Geen probleem dat deed je al heel snel. Tandjes? Binnen no time had je er 4 in je mondje zitten! Met 7 maanden schoof je op je buik de kamer door, en toen we afgelopen zomer op vakantie gingen ontdekte je niet alleen dat je eigen optrekken aan spullen zeer interessant was, maar ook dat op handen en knieën kruipen had je ineens door! Zodra je een beetje stevig stond aan de tafel of aan de bank kwamen daar ook de eerste stapjes al.

En toen je dat door had was het hek van de dam, je liep als een trein langs alles. 10 maanden was je toen de eerste stapjes achter de loopwagen door de kamer kwamen. Wat was ik trots! Maar ook dacht in ondertussen oh help lief klein meisje, blijf jij nog even baby??

Ook heb je in dat kleine jonge leventje van je al wat heftigs mee moeten maken. Papa en mama besloten niet langer meer bij elkaar te blijven. Maar ook daar ging je super goed mee om! Geen enkele verandering heeft plaatsgevonden in jouw lieve sterke nu al eigenwijze karaktertje! Je ben nog altijd net zo ongeduldig als iets niet gelijk lukt. Word heel boos als je zus iets van je afpakt en dat horen de buren dan ook gelijk. Eten doe je als een bouwvakker! Niks is te gek voor jouw en je at met 9 maanden dan al volledig met de pot mee. Alles verdwijnt in dat mondje van je! En papa en mama mogen het niet wagen om iets te eten en jouw niks te geven!

3 weken geleden besloot je dat het tijd was om te gaan lopen. Waar het de eerste paar daagjes nog een paar stapjes waren, waren het er binnen een week al een heel aantal achter elkaar. En inmiddels doe je niks anders meer als rond stappen! Voor je eerste verjaardag loop je gewoon al lieve kleine meid! Ik gloei van trots!!

Lief klein bolletje pollewop van me, mama is ontzettend trots op jouw! En stiekem vind mama het best wel heel wat dat we vandaag alweer jouw eerste verjaardag vieren! Want waar is dat jaar toch gebleven? Vanaf nu geen baby meer in huis, je word groot! Maar je zal toch echt nog heel lang mijn lieve kleinste moppie blijven met je heerlijke bolle wangetjes en je glimmende ondeugende oogjes!

Lief meisje, papa en mama houden heel veel van jou! Gefeliciteerd met jouw eerste verjaardag!

 

One thought on “Hoera Evy 1 jaar!”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.