Hoe ik 30 kilo afviel

Heel vaak krijg ik de laatste tijd de vraag hoe ik het voor elkaar heb gekregen om het afgelopen jaar 30 kilo afgevallen te zijn. En elke keer als ik het zeg of opschrijf realiseer ik me weer hoe ontzettend veel 30 kilo wel niet is. Heel soms til ik wel eens iets van zo rond de 25 kilo en dat is bijna niet te tillen. Hoe heb ik dat op mijn lijf meegesjouwd denk ik dan echt bij mezelf. In deze blog zal ik jullie eerlijk vertellen hoe dat zo gekomen is.

Wat vooraf ging..

Ik ben altijd een spriet geweest, al van jongs af aan heb ik geen vet op mijn lijf gehad. Ook in de puberteit was ik gewoon hartstikke mager. Ik kon eten wat ik wilde, gezond of ongezond het maakte allemaal niet uit. Zoals ik de laatste jaren heel graag de meter omlaag wilde zien gaan op de weegschaal, wilde ik in mijn puberteit juist de meter omhoog zien gaan. Het was een gevecht om 50 kilo te wegen, en elke kilo die ik daarbij in de buurt kwam of heel soms erover heen ging was reden voor een feestje!

Toen ik rond mijn 20ste aan de pil ging vlogen de kilo’s er ineens aan. Van 48 kilo woog ik binnen no time 62 kilo, als ik eerder had geweten dat ik daar zo van zou aankomen had ik waarschijnlijk al een paar jaar eerder aan de pil gegaan. Wat voelde ik me ontzettend goed dat in eindelijk wat zwaarder was. Eindelijk niet meer de vraag krijgen of ik anorexia had omdat ik zo mager was. Ja je leest het goed, er zijn mensen die dat soort dingen gewoon vragen! Best bizar als je er over nadenkt.

Mijn velletje was het iets minder eens met die kilo’s die er ineens aanzaten. Mijn bovenbenen hebben daardoor ook prachtige strepen gekregen, maar ik vond dat het waard omdat ik me zoveel beter voelde met die extra kilo’s. Op dat gewicht ben ik een aantal jaar gebleven.

Toen werd ik zwanger

Tijdens mijn beide zwangerschappen ben ik niet meer dan 9 kilo aangekomen. Dat is echt hartstikke weinig en netjes, alleen na zwangerschap nr 1 is die 9 kilo er niet afgegaan. Dus toen ik zwanger werd van Evy zat ik aan de ruim 70 kilo, en na haar zwangerschap zat ik aan de ruim 80 kilo. En na die zwangerschap had ik gewoon niet zoveel zin om hier aandacht aan te besteden. Maar als snel realiseerde ik me dat ik me echt niet goed voelde hierbij, ik voelde me echt mega dik! Als je bedenkt dat ik op mijn 20ste levensjaar nog 48 kilo woog, en ik dus 6 jaar later bijna 40 kilo zwaarder was, dan snap je dat dit voor mij echt als moddervet aan voelde.

Zwanger van Veerle

Dat moest stoppen want ik voelde me echt dood ongelukkig in mijn eigen lijf. En toen kwam ik Kimberly tegen van Newborn Fit Mama, met haar ging ik een 12 weken traject in om mijn lifestyle te veranderen ten opzichte van eten en de gewoontes daarvan. Dit ging goed en ik zat ook zeker op de goede weg, het ging niet zo snel als dat ik hoopte maar het begin was er en al snel waren de eerste 7 kilo eraf.

En toen ging het mis

Het programma was ten einde en vol goede moed ging ik verder. Maar toen brak de zomer vakantie aan… Hoe ik het gedaan heb weet ik niet maar al mijn goede voornemens waren in 1 klap weer overboord gegooid. Ik lette nergens meer op en was gewoon totaal verkeerd bezig. Je snapt wel dat ik binnen no time weer op mijn oude gewicht zat, en daar ging ik zelfs overheen.

Na de zomervakantie moest ik toch echt de confrontatie aangaan met de weegschaal. En ik schrok me kapot! 88 kilo stond daar gewoon echt bikkelhard in het scherm. Dit kon echt niet, zo zwaar was ik nog nooit geweest en ik voelde me er echt niet goed bij. Dus ben ik weer vol goede moed begonnen aan wat Kimberly mij geleerd had. Namelijk gewoon echt goed nadenken over wat je eet. Je hoeft dingen niet altijd te laten, je kan gewoon dat gebakje eten als je op een verjaardag zit. Alleen denk daar bij je lunch of avondeten al over na en zorg ervoor dat deze maaltijden lichter zijn zodat je s’avonds kan genieten van een gebakje.

Een jaar verder

En dan kan ik nu gaan zeggen dat door deze verandering in eet patroon ik zoveel ben afgevallen maar dan zou ik liegen. Ik ben puur door stress en verdriet zoveel kilo kwijt. Momenteel is het zelfs zo dat ik eet om aan te komen en dat gaat gelukkig weer de goede kant op! Ik let nog steeds wel op hoe ik mijn eten indeel, en dat zal waarschijnlijk dankzij Kimberly ook altijd zo blijven, want ik geloof er echt in dat dit de enige juiste manier van afvallen is. Je kunt wel aan allerlei drankjes en shakes gaan, dat helpt niet! Je moet de knop omzetten en je patronen doorbreken door na te denken over wat je eet. En zeker jezelf niet gaan lopen straffen door de lekkere dingen te laten staan.

Wel zie ik er het voordeel van in dat ik ondanks een vervelende situatie zoveel ben afgevallen. Ik weeg momenteel 60.8 en dat is gelukkig alweer 2 kilo zwaarder dan een paar weken terug. Ik heb de 58 kilo aangetikt en dat is echt te weinig en zorgt voor een ongezond BMI. Ik voel me zoveel zelfverzekerder in het lijf wat ik nu heb, ik durf mezelf weer te laten zien. Mensen hebben mij jaren in alleen een spijkerbroek gezien, nooit droeg ik jurkjes of rokjes, vreselijk voelde ik mij daarin. Nou afgelopen zomer heb ik zo weinig een broek gedragen dat ik hem echt moest zoeken toen ik die weer een keer aan wilde. Heerlijk om me weer zo goed te voelen in mijn eigen lijf.

 

Bij deze dus mijn verhaal over de verloren kilo’s. En echt mensen als je een klein beetje hulp wil met afvallen dan raad ik je Kimberly aan. Ze is zo ontzettend lief en ze helpt je echt met de juiste tools om je eet patroon te doorbreken. Ze is een topper! Mijn antwoord als mensen vragen hoe heb je dat gedaan is meestal wel iets korter dan ruim 1000 woorden. Vaak zeg ik met een knipoog, nou dan moet je gaan scheiden dan val je vanzelf wel af. Iets wat uiteraard een grapje is he want echt dat verdriet gun ik helemaal niemand!!

 

Liefs Nicole

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.