Help ik zoek een baan.

De markt trekt aan?

Ik ben een beetje gefrustreerd! En dat is omdat ik maar geen baan kan vinden. Of naja er zijn banen zat te vinden, en ik zit dan mijn stinkende best te doBaanen op een sollicitatie brief, die ik 300 keer na lees en ook nog laat checken door Benjamin. Die verstuur ik dan netjes en vervolgens hoor je niks… complete stilte! Niet eens een mailtje terug dat het in goede orde ontvangen is! En als ik dan na een week nog een keer mail of dat mijn sollicitatie goed is aangekomen, blijkt het weer teveel moeite te zijn voor een bedrijf wat naar mijn idee op zoek is naar nieuwe mensen om even een mailtje terug te sturen! 

Overal schreeuwen de krantenkoppen je toe dat de werkeloosheid weer verminderd is, dat er weer meer mensen aan het werk zijn! En dus worden mensen makkelijker aangenomen, want de economie trekt aan! Ahum, ja maar als je 26 ben en slechts 10 jaar werkervaring ben je blijkbaar al veel en veel te oud! Bedrijven hebben tegenwoordig veel liever iemand die 16 jaar is, stoppen er voor het goede beeld een opleiding in, en dumpen diegene weer zodra ze richting de 20 gaan! En begrijp me niet verkeerd, er is absoluut niks mis met 16 jarigen die aan het begin staan van hun werk leven! Maar als er in een vacature gevraagd word om ervaring.. dan ben je naar mijn idee toch bij zo’n jong iemand bij het verkeerde adres! 

Te duur

En ik snap het wel hoor, natuurlijk betaal je als bedrijf zijnde veel liever wat minder! Ik weet zo ongeveer wat ik kost voor een bedrijf om mij in dienst te hebben! Want wat veel mensen of niet weten, of vergeten is dat de kosten voor een bedrijf niet ophouden bij het betalen van jouw salaris! Tel daar nog maar het dubbele bij op en je weet ongeveer wat jouw baas kwijt is voor jou elke maand! Maar ik vraag me dan wel af, en die afweging maakte ik voor mijn eigen bedrijf ook altijd wat levert er meer op? Iemand die al wat ouder is en dus ervaring of een jong iemand die alles nog vanaf het begin moet leren? Ik zelf zou persoonlijk toch gaan voor de wat oudere! Want ook al ben je dan duurder uit, als diegene de juiste ervaring heeft dan verkoopt het sneller op de juiste manier jouw product! 

Neem de moeite!

Als ik ergens solliciteer doe ik altijd moeite! Alleen al in mijn brief, die schrijf ik op de meeste nette manier die er bestaat! Daarna mail of bel ik het bedrijf bijna altijd achterna! Maar ik vind toch ergens dat een bedrijf die een vacature heeft staan ook moeite mag doen! Want er zijn immers veel mensen in jouw bedrijf geïnteresseerd dus het minste wat je kan doen als bedrijf zijnde als je een vacature online gooit is een mailtje klaar zetten die je zo binnen een paar klikken kan terug sturen! Het maakt het echt niet uit of dat het een standaard mailtje is! Maar als werkzoekende ben je allang blij dat een bedrijf dat op zijn minst doet! En om niet nadat je iemand heb aangenomen iedereen een mail te hoeven sturen dat diegene het niet geworden is, dek je in! Zet in je antwoord mailtje direct als ze binnen een bepaalde tijd niks gehoord hebben ze er dan van uit moeten gaan dat ze niet geselecteerd zijn! Scheelt heel veel frustratie voor heel veel werklozen!

Amen! Dit moest ik even kwijt, en heel stiekem hoop ik dat er bedrijven zijn die dit lezen en dan toch even op hun achterhoofd krabben.. Want je krijgt toch het idee dat je best ergens voor doen geen zin heeft! Ken jij ook deze struggel? Ik ben het even kwijt bij jullie.. 😉 Ga ik nu weer druk verder zoeken naar die ene super leuke baan waar ik gewoon bij aangenomen ga worden! 😉

 

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

2 thoughts on “Help ik zoek een baan.”

    1. Ja gelukkig zijn er leuke vacatures zat! Dus voorlopig nog genoeg brieven te schrijven! Geduld hebben is een schone zaak in dit! 😉 en dat is wel een dingetje voor mij! :p

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.