Heb ik last van een herfst dip?

Mensen ik heb last van een herfst dip, ja ik weet het nog geen 3 weken geleden liepen we midden oktober nog in 25 graden. Dus hoe kan je nou last hebben van een herfst dip? Ik weet het ook niet, maar zodra de zomervakantie voorbij was en alles weer in het ritme liep voelde ik het erin sluipen. Ik werd moe, hangerig en mijn lontje werd met de dag korter. Tijd om in actie te komen dus en wel in de vorm van vakantie! Ik klets jullie in deze blog even bij over waarom ik terwijl de herfst amper begonnen is ik al in een herfst dip zit 😉

Moe!

Zoals ik al schreef sloop het erin zodra de scholen weer begonnen waren. Dag in dag uit hetzelfde ritueel, ik kan daar blijkbaar niet zo goed tegen ofzo. Waar het voor de kinderen enorm prettig is omdat ze op deze manier gewoon heel goed weten wat er gebeuren gaat, kan ik er mijn draai niet zo heel goed in vinden. Ik was moe, gewoon moe van het constante warme weer wat we hadden, moe van mijn weekje vakantie en moe van mijn werk.

En dan kom je in zo’n dip terecht dat je weinig meer leuk vind. En hoe kan je nou moe zijn van een week vakantie zul je denken. Nou ik ging voor het eerst in mijn eentje met mijn 2 schatten van meisjes op vakantie, en dat is dan dus gewoon echt keihard werken. Geen minuut voor jezelf hebben, geen seconde de andere kant op kunnen kijken en de hele dag door blijven rennen. Dus nee uitrusten zat er niet in die week, al genoot ik daar tegenover wel weer van het feit dat ze wat langer dan 3 of 4 dagen bij me waren.

Daarna kon ik gewoon weer door met werken, ik weet het 1 weekje vrij nemen van je werk is ook gewoon een beetje dom, maar ja het was mijn eerste zomervakantie als alleenstaande mama en daar zag ik dusdanig tegenop dat ik gewoon maar 1 weekje vrij genomen heb. Puur zodat ik niet langer daarmee geconfronteerd hoefde te worden, want ik vond het gewoon echt best wel heel heftig en alleen die week.

En verder..

Verder zit er in die vermoeidheid ook wel een stukje verwerking van de scheiding denk ik. Halverwege september was het alweer een jaar geleden dat ik er alleen voor kwam te staan. Ik heb dus alle eerste keren nu alleen gehad en ze vielen me stuk voor stuk allemaal bitter tegen. En dan komt het stukje verwerking, accepteren en weer doorgaan om te hoek kijken, en dat is gewoon niet altijd even makkelijk.

Ik begon vooral op mijn werk te merken dat ik moe was, waar ik normaal elke werkdag weer begon vol energie en blijheid dacht ik nu steeds vaker oh pff is het al bijna avond? Ik sleepte me echt door mijn werkdagen heen want dan kon ik tenminste zonder ergens aan te hoeven denken weer op mijn bank kruipen. Meestal vielen mijn werkdagen gewoon hartstikke mee en vloog de tijd zodat ik aan het einde van de dag vaker dacht, oh shit ik heb nog helemaal niet af wat ik wilde doen maar meer tijd is er niet. En dat is toch meestal wel een goed teken want dan heb je het druk genoeg gehad 😉

Wat er aan te doen?

Aangezien december alweer bijna voor de deur staat, en dat echt de allerleukste maar ook de aller drukste maand van het jaar is op mijn werk, leek het me een puik idee om gewoon nog even nu in november vakantie op te nemen. Want als ik op deze manier de maand december in zou moeten gaan dan zou dat echt niet goed gaan komen. Dus nu heb ik heerlijk 2 weken vrij, waarvan een paar dagen in de week de meisjes gewoon heerlijk bij me zijn. Maar ik dus ook een paar dagen echt even helemaal voor mezelf heb. 1 dag daarvan is sowieso al gereserveerd door mijn bed of bank. Telefoon uit, gordijnen dicht, pyjama blijft aan en ik ga eens ouderwets een boek lezen.

Dus ja het is best wel een beetje heel erg stil momenteel op alle Veevy kanalen. Maar ik heb heel bewust een aantal ballen uit mijn handen laten vallen. Omdat de ballen die ik wel hoog hield gewoon het belangrijkste waren en de rest gewoon even wat minder.

 

Als je tot hier gelezen heb wil ik je bedanken dat je dit even wilde lezen. Ik hebben even mijn hart uitgestort bij jullie, en jij heb de moeite genomen om dit te lezen! Bedankt daarvoor. Heb jij ook wel eens het gevoel dat je even in een dip zit en je alleen maar moe ben? En wat heb je daaraan gedaan? Ik lees het graag in de comments 🙂

 

Liefs Nicole

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.