Geslachtsvoorkeur | Is dat erg?

Is het een taboe?

Voorkeur hebben voor het geslacht van je baby, hoe erg is dat nou eigenlijk? Ik denk namelijk dat hier een klein beetje een taboe over heerst! Als je zwanger ben word er regelmatig aan je gevraagd: En? Weet je al wat het word? En heb je een voorkeur?? En als je dan eerlijk antwoord dat je een bepaalde voorkeur heb, komt er standaard: Ja maar als het maar gezond is dan maakt het niet uit wat het word! Nee dat snap ik! Dat is ook het aller belangrijkste, maar waarom vraag je dan of dat ik hoop op een jongen of een meisje? En als ik dan een eerlijk antwoord geef word dat antwoord direct van tafel geveegd?!

Ik probeerde mijn antwoord altijd te verdedigen als iemand er om vroeg! Maar dat zou eigenlijk helemaal niet nodig moeten zijn! Want hoopt elke moeder er niet gewoon standaard op dat haar kindje gezond is?! Tenminste ik ga daar eigenlijk gewoon van uit dat je dat als aanstaande moeder hoopt! Dan is het toch zo erg nog niet dat je nou gewoon hoopt op een jongen of een meisje?

Ik had voorkeur!

Ik heb tot 2 keer toe voorkeur voor het geslacht gehad! Of nou ja bij Veerle was ik er gewoon echt van overtuigd dat het een jongen zou zijn! Ik wist het zeker! En als iemand er dan om vroeg dan was mijn antwoord heel braaf: Ik hoop natuurlijk dat het gezond is, maar ik denk dat het een jongetje word. Maar toen kwam daar de 20 weken echo! En toen de lieve dame die de echo maakte vroeg aan ons of we het wilde weten, zeiden we volmondig ja! En tadaa… daar kwam heel mooi een meisje in beeld! Wij waren in eerste instantie dus gewoon echt even stil! Ik had dat echt niet zien aankomen! Je kan echt zo zeker zijn over je gevoel, en als dat niet zo blijkt te zijn dan heb je echt even zoiets van oh.. oké! 

Toen ik zwanger was van Evy en de 20 weken echo dichterbij kwam had ik echt geen flauw benul! Misschien hield ik het ook wel een beetje tegen omdat ik er bij Veerle zo zeker was en dat bleek totaal niet te kloppen, maar ik hoopte echt heel erg op een jongen! Het leek me echt fantastisch om de jongens variant van Benjamin en mij te zien! En ik had gewoon echt zo’n enorm leuke naam voor een jongen bedacht, die wilde ik gewoon echt heel graag gebruiken! En toen kwam daar die echo weer… bam! Een meid! Ik zal maar gewoon gelijk eerlijk bekennen dat ik echt een paar dagen een teleurstellend gevoel heb gehad! En doordat er zo gezegd word dat je eigenlijk geen voorkeur mocht hebben schaamde ik mij daar gewoon voor! Maar waarom? Je mag toch ergens op hopen?

Uiteraard ben ik gewoon ontzettend blij met m’n 2 meiden! Ik vind het ongelooflijk leuk om te zien dat het ook 2 totaal verschillende meiden zijn! Maar dat is elke mama uiteindelijk! En omdat sommige mensen vinden dat je alleen mag hopen op een gezond kindje komt er nog een onzekerheid bij als je wel voorkeur heb! Want ben je wel geschikt als moeder als ik hoop op een jongen en het word een meisje?! Dat is toch erg dat ik daarop hoopte en me even teleurgesteld voelde?! 

Ik vind dat je zeker wel voorkeur mag hebben! Zoals ik aan het begin van deze blog als zei, elke moeder hoopt dat het kindje gezond is! Daar doe je niks aan, dat hoop je gewoon vanuit je zelf! Dus dan mag je best uitspreken dat het je gewoon ontzettend leuk lijkt dat je een jongen krijgt, of een meisje! 

Had jij een voorkeur tijdens je zwangerschap? En als je die uitsprak kreeg je dan ook standaard te horen, joh als het maar gezond is?

 

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

8 thoughts on “Geslachtsvoorkeur | Is dat erg?”

 1. Ik ben het sowieso met je eens. Maar ik heb voornamelijk dat andere mensen hun voorkeur uitspreken over wat er in mijn buik zou moeten zitten. “Je hebt al een jongen, dus nu wil je vast een meisje?” Of mensen die al medelijden met me krijgen wanneer ze bedenken dat het “alweer” een jongetje kan zijn. Ik krijg bijna het gevoel dat ik moet uitleggen dat ik het geslacht niet kan kiezen!

  1. Oh ja ook zoiets inderdaad! Het lijkt wel alsof je je als zwangere en als mama altijd maar moet verdedigen hé.. terwijl de meeste die dan zo naar je toe komen ook moeder zijn!

 2. Ik ben altijd zo gek geweest op jongens. Tot twee x toe hoopte ik op een jongen. En ik heb twee meiden waar ik heel gelukkig mee ben. Ik ben ook klaar. Maar eerlijk is eerlijk: iedereen heeft voorkeur. Anders lieg je…

 3. Wij 34 jaar geleden hoopte bij de eerste op een jongen want dat zou damn vernoemd worden, Jaap van Jaap van Jaap van Jaap . 4 Jaapen op een rij, Dat is gelukt de 2e keer zwanger zeiden we er woonde vroeger in dit huis ( was familie) een Jaap en Bas 2 broertjes zou leuk zijn als de geschiedenis zich herhaald. En de 2e keer was het een jongen dus dat werd Bas maar Bas bleek down syndroom te hebben je wereld valt even in duigen. Heb ik dat weer! Ik wilde graag nog een derde kind en gezond logisch want niemand kiest voor een gehandicapt kindje. En na 2 jongens hoopte ik ook stiekem op een meisje en werd het een jongen wel laten testen op down syndroom want laten we eerlijk zijn 1 was genoeg. Ook ik heb een paar dagen nodig gehad om het te verwerken, en wat ben ik altijd blij geweest met mn 3 mannen en nog hoor!!!!!Wat zei men toen….. de meiden komen vanzelf hihihi

 4. Wat goed dat je hierover schrijft.
  Ik had tot twee keer toe een voorkeur. Bij beide hoopte ik op een meisje. Al had ik bij allebei wel het voorgevoel dat het een jongen zou zijn. En dat was bij de oudste ook zo, bij de jongste heb ik wel even een traantje gelaten toen het een meisje bleek te zijn.
  Alhoewel ik wel steeds meer het idee had dat ik een jongensmoeder zou worden.

  1. Dank je wel! En dat traantje herken ik! Ik had het ook echt even moeilijk ermee! Ik dacht bij de zwangerschap van Veerle ook echt dat ik meer een jongensmoeder zou zijn! Ik heb altijd al iets meer met jongens gehad ( ik heb 4 zussen dan ben je vrouwen op ten duur wel zat.. 😉 ) dan met meisjes, dus als moeder zou ik ook beter met jongens kunnen omgaan dacht ik altijd! Gaat tot nu toe best aardig met m’n meiden.. 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.