Feelgood Challenge #1 | Ik ben trots op…

Via instagram volg ik Kimberly van Beebs And Moms en Merel van Lotus Writings nu al een klein jaar en ik vind het 2 geweldige meiden met een flinke dosis humor. Toen ik bij hun allebei las dat ze een Feelgood Challenge gingen organiseren was ik gelijk nieuwsgierig. Toen ik op de facebookpagina las wat deze challenge inhoud besloot ik mee te gaan doen. We mogen onszelf wel wat meer bewust worden dat we heus wel wat beter mogen denken over onszelf. En dat is het hele doel van deze challenge.

Trots op jezelf.

De komende weken komt er iedere maandag een nieuwe opdracht op Facebook. Aan onszelf hoe we deze willen invullen. Je mag er een blog over schrijven, je mag een reactie achterlaten op Facebook of je post een bericht op intagram. De eerste opdracht kwam dus afgelopen week online en ik moest wel even slikken. Namelijk vertel waar je trots op ben. En dan niet dat je trots ben op je kinderen, of je vriendin, of je moeder. Nee waar ben je trots op van jezelf?

Dat is een opdracht om over na te denken, want tja het is nou eenmaal een stuk makkelijker om te vertellen op welke mensen je allemaal trots ben zolang je jezelf maar kan ontwijken in dat rijtje. Want naar jezelf kijken kan soms echt doodeng zijn. Maar na er even over nagedacht te hebben denk ik toch een antwoord te hebben.

Alleen.

Vorig jaar rond deze tijd kwam ik er compleet onverwachts alleen voor te staan. En echt de eerste maanden heb ik niks anders al pure paniek gevoeld. Want dat kon ik echt niet hoor, helemaal in mijn eentje alles doen. En een huishouden, en 2 kinderen opvoeden en daarbij ook nog eens werken en een sociaal leven onderhouden? Welke gek kan dat wel??

Nou ik ben die gek, want na de paniek en het pure verdriet kwam er wat meer rust en ritme in het leven. Langzaam sloop de gewenning erin, en dan kom je ineens op een punt dat je denkt verrek ik doe het gewoon. Ineens besefte ik me dat ik het gewoon maar mooi flikte. Natuurlijk staan er hier soms 3 wasmanden vol schone was te wachten om opgevouwen te worden en is het uiteindelijke resultaat dat er geleefd word uit die manden omdat ik simpelweg de puf s’avonds niet meer heb om die was te gaan zitten vouwen. Maar hé we lopen alle 3 in schone kleding, gaan met volle buiken naar bed en staan de volgende ochtend weer met een glimlach op. En dat is belangrijker dan was die gevouwen word.

Dus ja ik ben mega trots op het feit dat ik helemaal in mijn eentje mijn 2 meisjes aan het opvoeden ben. En nog is het heus niet altijd makkelijk, maar dat is met alles zo toch? En als het dan even niet makkelijk is, dan heb ik een paar hele fijne mensen om me heen waarbij ik even kan razen, schreeuwen, flink kan janken een glas wijn naar binnen gooi en een stuk opgeluchter en weer met opgeheven hoofd het weer even aan kan allemaal.

Feelgood Challenge

Aan het begin kon je al een beetje lezen wat nou het doel is van deze challenge. Hier leg ik het nog even wat duidelijker uit. Kimberly en Merel bedachten deze challenge voor iedereen, voor jou en voor mij. Vijftien opdrachten hebben ze verzonnen die ze wekelijks gaan delen met ons. Ook zijzelf doen mee en laten zichzelf zien, het kan zomaar zijn dat je niks heb met een aantal opdrachten. Omdat het gewoon echt niet bij je past, of misschien iets te dichtbij komt en te kwetsbaar om te delen. Dat kan en dat mag en dan sla je die opdracht gewoon lekker over en wacht je op de volgende.

Je hebt om mee te doen maar heel weinig nodig. Een smartphone en een Facebook of instagram account. Op die manier kan je wekelijks de opdrachten volgen en ook eventueel reacties achterlaten bij de andere vrouwen die de opdrachten delen daar.

Wil je ook meedoen? Hier kun je de pagina op Facebook vinden. Als je een foto deelt zou het heel leuk zijn als je #feelgood2018 gebruikt.

 

Liefs Nicole

One thought on “Feelgood Challenge #1 | Ik ben trots op…”

  1. Terecht trots! Alleen opvoeden is soms ongelooflijk zwaar, vooral omdat niemand de last van je schouders neemt – zoals dat binnen een relatie wel gebeurt. Maar het zit in de moederlijke aard denk ik om dan toch de schouders eronder te zetten en er keihard voor te gaan knokken, hoe moeilijk dat soms ook is. En als je dan ook nog zo’n fijn groepje mensen om je heen hebt op wie je kan bouwen, dan weet je ook dat het allemaal wel goed komt! Liefs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.