Evy 3 maanden

Waar is mijn baby?

Vandaag is Evy alweer 3 maanden! Help.. waar zijn die 3 maanden gebleven? Ik vind het soms bijna eng hoe snel de tijd gaat! Toen Evy geboren werd was het een heerlijk klein frummeltje van 47cm en 3200 gram! Maar toen ze door kreeg hoe lekker eten is, is ze dat ook heel flink gaan doen en inmiddels is het hele baby er al af! 2 weken geleden bij het consultatie bureau geweest en mevrouw weegt 5090 schoon aan de haak en is 57 cm! 

Evy 3 maandenOok is ze enorm sterk! Ze was nog geen 2 dagen oud dat ze op mijn borst lag en haar hoofdje al optilde! En dat is ze goed blijven doen. Als we haar op d’r buik neer leggen om de nekspieren te trainen kijkt ze vrolijk de hele kamer rond! Ook vind ze het geweldig als we haar op d’r voetjes neerzetten op schoot, dan staat ze echt een soort te springen, door d’r knieën heen buigen en zich weer
opdrukken. Uiteraard voor de helft geholpen door ons! Daarin is ze echt hetzelfde als Veerle, die deed dit ook al heel jong en die ging met 7 maanden ook de hele kamer al door! 

Voeding en Slaap

Zoals je misschien al gelezen had in mijn blog over borst of flesvoeding  dronk Evy echt heel vaak! Maar toen ik over ging op de fles kwam ik er achter dat ze niet heel veel dronk! Waarschijnlijk deed ze dat dus ook niet aan de borst, maar had ze aan kleine beetjes op dat moment genoeg. Dit heeft al wel wat tranen en frustraties opgeleverd! Maar inmiddels laat ze er toch wel 3 uur tussen overdag! En drinkt ze sinds 2 dagen een 150cc fles leeg. Behalve rond etenstijd, dan is ze heel erg onrustig en wil ze vaak na 2 uur alweer een fles! Meestal heeft ze rond 16u een fles leeg en dan komt ze om 18u weer! Dit probeer ik dan een beetje te rekken met of de speen of ik geef een klein flesje van 30cc met 1 schepje voeding. Dan heeft zij weer heel even een klein slokje waar ze op kan teren, en ik kan dan nog een beetje warm eten! 😉 

Evy 3 maandenDe eerste 7 weken zolang ik borstvoeding bleef geven kwam ze elke nacht zeker wel 3x. Dit was best heel erg pittig! Maar op de 1 of andere manier wen je daaraan, en ga je gewoon door. Toen ze over ging op de fles was dit gelijk maar 1x op een nacht! En dat is echt wel heel erg fijn! Sinds een week of 3 is het heel erg
verschillend wat ze doet. De ene nacht slaapt ze van 19u tot 7 en de andere nacht komt ze rond 5u voor een voeding, en slaapt ze daarna heerlijk tussen ons in nog even verder. 

Zelf vind ik het wel ook echt heel erg fijn dat ze zicht zo vroeg op bed laat leggen! De eerste paar weken miste ik wel echt m’n avonden, je weet van te voren dat je die mag gaan inleveren maar ik kon er toch echt niet zo aan wennen. Zeker omdat je al de hele dag met een baby op je huid loopt, en dan ook de hele avond nog want bij Benjamin bleef ze echt niet lief stil liggen maar bleef ze zeuren en huilen tot ze weer bij mij lag! Ik ben het gewoon gaan proberen op een dag of ze dat zou doen al zo vroeg naar bed en dat gaat dus super goed! 

Ik vind het leuk jullie elke maand op de hoogte te houden van Evy haar ontwikkelingen! 11 april zal er weer een nieuwe online komen en dan is ook Veerle jarig!

 

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.