Een eigen onderneming

Een eigen bedrijf.

Jullie hebben al in een aantal blogs van mij kunnen lezen dat Benjamin en ik een eigen onderneming hebben gehad. En nu wilde ik daar toch iets meer over vertellen, omdat ondanks dat het fout gegaan is ik wel ongelooflijk trots op ons zelf ben dat wij dit gedaan hebben! 

Een eigen ondernemingDe beslissing om een eigen bedrijf te kopen kwam in mei 2013, ik was in januari dat jaar werkeloos geworden en had gelukkig vrij snel een baan gevonden in de horeca. Ik had dit nog nooit gedaan maar ik ben iemand die graag alles probeert! Toen wij te horen kregen dat dit bedrijf te koop stond begon bij Benjamin er van alles te werken in zijn hoofd! Het leek hem namelijk fantastisch om een eigen bedrijf te hebben en daar dus zijn horeca kennis en creativiteit in kwijt te kunnen. 

Al heel snel waren wij dus in gesprek met de verkopers ( en dus ook mijn werkgevers op dat moment, dat is best wel een beetje apart! ) En hun idee was wel dat ze het liefst zo snel mogelijk de sleutel zouden overhandigen! Dit zodat de nieuwe eigenaren nog de zomer konden draaien en daarmee de beste omzet konden realiseren. En zo kwam het dus dat wij op 23 juli 2013 de sleutels in handen hadden van ons eigen restaurant. Een restaurant waarin alleen binnen al 60 couverts gedraaid konden worden! En dan rondom nog een groot terras! 

Een wilde rit!

Wat was dat gevoel doodeng en tegelijkertijd super gaaf! Benjamin was op dat moment 26 en ik zou een maand later pas 23 worden! Het was echt een enorme sprong in het diepe! We stapte op dat moment in een trein die nu nog steeds rijd! Gelukkig wel een stuk zachter als in het begin! Want als eigen baas zijnde en je heb personeel ( in de zomer hadden we minimaal 10 man in dienst ) doe je het maar heel zelden goed! Ik weet nog heel goed dat het hoogzomer was, buiten was het tegen de 30 graden, en binnen was er geen airco! Je begrijpt dat het er bloedheet was, en in de keuken werd er gevochten wie er iets uit de grote koelcel mocht pakken! Maar na een paar dagen zulke temperaturen koelde het ook niet meer af binnen! En in de keuken liep te temperatuur op tot boven de 45 graden! Dit in combinatie met extreme drukte werd op ten duur teveel voor het keuken personeel! En dat waren alles behalve mietjes! Die stonden op z’n minst 6 dagen in de week van s’ochtends 10 tot een uurtje of 1 s’nachts te werken! 

Toen ons op dat moment duidelijk werd dat de kok toch wel enigszins zwarte vlekken ging zien voor zijn ogen, puur door de enorme hitte namen wij het besluit om de keuken te sluiten! Het was 20u geweest en de mensen die er zaten hadden allemaal hun diner besteld en het zat helemaal bomvol! Ik zal maar niet vertEen eigen ondernemingellen wat er allemaal tegen ons gezegd is door mensen die nog aankwamen! Als je er achteraf naar kijkt kun je zeggen dat het een dom besluit was. Aan de andere kant moesten we toen beslissen voor de gezondheid van onze kok! En dat doe je op dat moment! Hoe vervelend dat soort beslissingen ook kunnen zijn, het is nodig als ondernemer zijnde! En dat zorgt voornamelijk gelukkig ook voor een hoop hele leuke momenten!

Helaas is het na anderhalf jaar al verkeerd gegaan. Over de gevolgen daarvan zal ik wel niet te veel zeggen, die zijn heftig maar zeker wel te doen! Ik ben echt enorm trots dat wij later nooit spijt kunnen krijgen dat we het niet gedaan hebben! Er zijn heel veel mensen die iets eigenlijk heel erg graag willen maar het niet doen! Ik denk
dat die spijt heel vervelend aanvoelt! Wij hebben ons met hart en ziel gegeven voor het restaurant! En soms vragen mensen wel eens als je het over mocht doen deed je het toch niet? Ja zeker wel! Want wij zijn er trots op! We hebben samen hand in hand het diepe in durven springen en dat heeft ons zoveel levenservaring rijker gemaakt! Op de vraag of ik nog eens 24/7 met mijn eigen man wil samen werken….. dat antwoord laat ik altijd maar een beetje in het midden zweven… 😉

Ik ben het heel erg eens met deze tekst: Dream it. Wish it. Do it!

Hebben jullie wel eens een hele enge maar o zo gave sprong in het diepe gemaakt? 

 

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.