Dromen | Hoe fijn is toekomst gericht dromen

Dromen

Ik denk dat iedereen het wel kent, dromen over de toekomst. Dat begint eigenlijk al.. tja wanneer begint dat, eigenlijk gewoon vanaf dat je kan denken volgens mij. Als tiener droom je over een toekomst als juf, politie agent, moeder, astronaut en ga zo het hele banen lijstje maar af. Als je puber wordt drijf je je ouders tot wanhoop door elke week wel een andere toekomst droom te hebben. Tot het moment dat je toch echt iets uit die toekomst dromen moet gaan kiezen om te gaan leren of te gaan doen. 

Zo heb ik dat ook gehad, ik zag al helemaal voor me hoe ik een succesvolle bloemist zou zijn toen ik met die opleiding begon. Met een jaar zag ik voor me dat ik in de beste kledingwinkels de mooiste vrouwen stond te stylen, want je raad het al ik werkte in een kleding winkel. Wel had heb ik altijd 1 toekomst droom gehad die ook bleef. En wel die van jong moeder worden als me dat gegeven werd. En zie hier.. ik ben 26 en mama van de 2 mooiste meisjes die er zijn. 

dromen

En nu dromen Benjamin en ik samen, en ik vind dat toch zo heerlijk hé. Ik droom inmiddels allang niet meer in wat ik wil worden, dat maakt me namelijk helemaal niks meer uit. Wel kunnen we af en toe uren sparren over hoe ons leven er over 5 jaar ofzo uitziet. De ene keer met hele realistische dingen, de andere keer met de grootste onzin dingen. Maar dat maakt het niet minder leuk. Want wat zou jij doen als je de loterij wint? Vaak als we die vraag stellen halen we ons de gekste dingen in ons hoofd wat we daar mee zouden willen.

Wat dan?

Als ik zomaar over onze toekomst lig te mijmeren zie ik van alles voor me. We hopen over een jaar of 3 een huis te kunnen kopen, en die richt ik dan in gedachte al helemaal in. Een heerlijk gezellig huis in ons kleine dorpje in het altijd mooie Hoeksche waard. Het liefst een stukje van de dijk af, want die dijk is veel te druk voor kleine kinderen. Dus als je er dan iets vanaf woont geeft dat net een veiliger gevoel. 

Ook hoop ik dat ons droomhuis lekker ruimtelijk is. Genoeg kamers voor het gezin, een mooie badkamer en dan het liefst met bad. Want oh wat wil ik af en toe graag in bad om mezelf even compleet te kunnen ontspannen. En als we dan met gekkigheid zitten te dagdromen zeg ik altijd, dan wil ik ook een badkamer aan onze slaapkamer. Maar dan bedenk ik me ook weer dat het ook schoongemaakt moet worden… Hoewel als je de loterij wint kun je ook vast wel een schoonmaakster inhuren toch? 😉

dromen

Wat mijn ultieme droomruimte is, dat is de keuken. Ik hoop echt dat wij later in een huis komen te wonen waarin we een woonkeuken kunnen maken. En dan daarin een keuken met alle gemakken voorzien. Ik wil zo graag een grote normale oven. Nu hebben we een combi magnetron, en daar kunnen prima broodjes in gebakken worden of een appeltaart. Maar eens lekker met Veerle met deeg gaan knoeien en een plaat met zandkoekjes bakken is een hoop gedoe, geknoei en bijna niet te doen.

Ook zie ik dan zo’n prachtige grote eiken houten tafel voor me. Ik geniet nu al intens ervan als op vrijdag avond de hele bubs aan tafel zit, maar als het dan in een knusse woonkeuken kan. Je merkt het, ik zie het echt helemaal voor me. Benjamin zou ook het liefst iets van een open haard hebben in… uhm elke ruimte?! Maar dus ook in de keuken, ook dat zie ik wel voor me. Met de donkere dagen heerlijk knus met het gezinnetje eten aan die prachtige tafel en op de achtergrond een gezellig knapperend houtvuur… 

Heerlijk om af en toe zo weg te dromen en proberen je toekomst voor je te zien. Ik hoop dat ik op een dag kan zeggen: Kijk nou ik leef mijn droom op dit moment. Kan jij af en toe ook zo heerlijk weg mijmeren met allerlei leuke dingen die je zo voor je ziet?

 

Liefs Nicole

 

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

3 thoughts on “Dromen | Hoe fijn is toekomst gericht dromen”

  1. Dromen is fijn, dromen zijn fijn, lekker blijven doen!
    Ik kan het op dit moment even niet ; moet echt in het hier & nu blijven.
    Maar wat de toekomst ook brengt, als het allemaal maar samen met mijn gezin is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.