Dorp of toch de grote stad?

Dorp of stad? Wat zijn nou de voordelen van in een dorp wonen? Of juist de nadelen! Maar wat trekt je nou om in een grote drukke stad te gaan wonen?

Ik zelf ben een meisje uit de grote stad, zo word ik gezien in het kleine mini dorp waar ik nu woon. Laat ik eens beginnen met wat ik toch wel de voordelen vind van in de stad wonen.

  • Alles binnen handbereik!
  • Je heb niet perse de auto nodig, dus dat bespaard geld! Je zou dan dus eventueel de meeste dingen op de fiets kunnen doen. ik zou dus als nog de auto pakken
  • Onder het mom alles binnen handbereik, de supermarkt is meestal om de hoek, dus vergeet je iets dan heb je dat er zo bij gehaald!
  • Voor sommigen heel belangrijk, je heb de grotere shop winkels dichterbij!

Nu ook even wat voordelen van in een klein dorp wonen.

  • Sociale controle! Onze buren weten precies wanneer we wat gaan doen! Dat kan soms op je zenuwen werken, maar je weet ook dat het direct gezien word als er iets niet klopt!
  • De rust! Het is echt heerlijk rustig hier, zodra er iets gebeurd staat dan ook het hele dorp buiten.
  • De ruimte. Wijzelf hebben een heel wijd uitzicht achter, en dat geeft een heerlijk ruimtelijk gevoel.
  • Wat voor mij persoonlijk een groot voordeel is, onze vriendengroep woont ook in het dorp dus altijd dichtbij elkaar maar ook ver genoeg van elkaar af om niet altijd op elkaars lip te zitten! Maar het houd de groep wel heel hecht!
Dorp of stad?
            Ons prachtige uitzicht!

Het was een hele omschakeling toen ik 5 jaar geleden naar dit kleine dorpje verhuisde! Er zijn wel geteld 451 inwoners, een kerk, een basisschool en een kroeg. Dat is het, voor de dichtstbijzijnde supermarkt moeten we 7 km verderop zijn. Eigenlijk is het heel lastig om hier geen auto te hebben omdat de busverbindingen alleen tijdens de spits veel rijden en daartussen kunnen we een bel bus bellen. En toch ga ik hier hopelijk nooit meer weg! Ik kan elke dag enorm genieten van het uitzicht wat ik heb, de stilte die er heerst, geen last van verkeerslichten of hele drukke wegen. Het lijkt wel of alles hier ook wat minder snel geleefd word, en omdat alles al razendsnel gaat vind ik dat wel lekker!

Nu zijn er gelukkig ook dorpen die een beetje tussen het mini van mijn dorp inzitten en de grote stad, daar heb je toch de rust van weinig mensen en de voordelen van de winkels vlak bij! En toch vind ik mijn mini dorpje veelste leuk!

Waar geef jij je voorkeur aan? de stad of toch de rust van een dorp?

 

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.