Dingen die ik onmisbaar vond rond mijn bevalling

Onmisbaar

Je kent het denk ik wel, tijdens je zwangerschap ontwikkel je behoefte naar een bepaald product waarmee je niet zonder kan. En zodra je baby geboren is, dan is ook acuut de behoefte daarnaar weg. Heel bijzonder is dat, wat werk een vrouwen lichaam toch raar af en toe hé 😉 

Tijdens mijn beide zwangerschappen en vlak na mijn bevalling had ik een aantal dingen waarmee ik echt niet zonder kon. En dit was niet alleen in eten of drinken maar ook in spullen. Ik deel vandaag een paar van die dingen met jullie.

  • Met stip op nummer 1: Koffie. En ja ik weet het, het word afgeraden dat zo min mogelijk te drinken tijdens je zwangerschap. Nu ben ik niet zo’n koffie verslaafde dat ik het de hele dag door drink, maar ik moet echt 2 bakken koffie hebben als ik uit bed kom. Zo dus ook tijdens mijn zwangerschap. En zeker op het laatst toen ik heel hard naar de 41 weken zwangerschap liep was het echt mijn redding. Want slapen deed ik amper meer, dus het eerste wat ik s’ochtends nodig had was een bak sterke koffie. En zo ook na mijn bevalling de eerste 2 maanden met de nachtvoedingen. Oh waar had ik geweest zonder koffie.

  • Rennies. Ook hier over kan ik zeggen, waar had ik geweest zonder rennies. Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik gelukkig pas vanaf week 30 last van brandend maagzuur. Maar bij mijn tweede zwangerschap begon dat al rond de 15 weken en heb daar tot de laatste dag last van gehad. Echt heel vervelend is dat, dus de rennies waren niet aan te slepen. 
  • Dextro. Dit is misschien een beetje een vreemde in dit lijstje. Maar ik was er o zo blij mee tijdens mijn zwangerschap van Evy. Het is eigenlijk een toevoeging op de koffie, want mijn energie level was echt helemaal nergens meer te bekennen op het laatst. En dan nam ik heel soms even als extra boost een dextro om toch iets energieker Veerle op bed te kunnen leggen. Ook na mijn bevalling was ik blij dat het op mijn nachtkastje lag. De bevalling ging voor mij veel te snel en binnen een uur was ik mijn adrenaline ook helemaal kwijt. Even 3 dextro’s erin en zo kon ik toch op eigen kracht naar de badkamer strompelen. 
  • Nu 1 in de categorie non food. Mijn teenslippers. Hoewel ik een soort verslaafd ben aan mijn pantoffels, het was gewoon niet praktisch meer om deze op het laatst aan te trekken. Ik kon er simpelweg niet meer bij dus moest ik iets anders verzinnen en dat werden mijn teenslippers. 

‘Verplicht’ onmisbaar

En zo zijn er ook een aantal dingen die je wel zou willen missen, maar die optie is er niet gelijk. 

  • De positie broek. Bij mijn eerste zwangerschap hoefde ik daar pas aan rond de 20 weken. Maar bij Evy was daar vanaf week 12 al geen ontkomen aan. En hoewel ik bij beide zwangerschappen niet meer als 9 kilo ben aangekomen groeide mijn buik bij de tweede wel dubbel zo hard. En helaas moet ik bekennen dat die broek nu nog steeds het lekkerste zit. Maar 9 maanden op is 9 maanden af toch 😉 Nog 3 te gaan… 
  • Ik vond borstvoeding geven echt heel mooi en fijn dat het me lukte. Maar 1 groot nadeel daarvan vond ik toch wel de ‘koffiepads’ oftewel de zoogcompressen. Ik had echt een hekel aan die dingen, maar helaas kon ik echt niet zonder want dan zou ik best heel erg voor gek lopen. 

En ik kan nog wel even door gaan hoor, maar dan word het zo’n lange lijst dat het niet leuk meer is. 😉 Wat was voor jouw echt onmisbaar? En waarvan dacht jij nou ik zou best zonder willen? 

 

Liefs Nicole

2 thoughts on “Dingen die ik onmisbaar vond rond mijn bevalling”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.