De ogentest | 3 jaar

Consultatiebureau

Tot aan een jaar ben je zeer regelmatig te vinden op het consultatiebureau met je kindje. Wij mochten na dat eerste jaar kiezen of we met 18 maanden nog een keer wilde of gewoon bij de 2 jaar. Ik heb toen wel gekozen voor de 18 maanden, maar toen ik er eenmaal was snapte ik zelf niet eens zo goed waarom eigenlijk. Dus met 2 jaar zijn we weer geweest, en nu was het alweer tijd voor de 3 jaar controle.

Ik heb niet zo heel veel met het consultatiebureau. Het is niet zo dat ik er een hekel aan heb, maar ze zijn wel de laatste die ik om advies zal vragen als ik tegen iets aanloop bij de meiden. Ze zijn mij iets te gemiddeld ingesteld, bij alles gaan ze uit van het gemiddelde kind. En tja.. die heb ik nou eenmaal niet. Niemand niet gelukkig.. ­čśë Ik heb wel het geluk met mijn wijkverpleegkundige, daar kan ik goed mee kletsen en die snapt ook gewoon dat er nou eenmaal bepaalde dingen zijn bij bepaalde leeftijden waar je niks tegen kan doen.┬á

De test.

Als ze 3 jaar zijn krijgen ze een ogen test. In het groeiboekje staat een voorbeeld zodat je thuis alvast wat kan oefenen. Deze test is om te kijken of de ogen van je kindje goed zijn, en of ze eventueel een lui oog hebben. Ze moeten plaatjes kunnen benoemen met 1 oog. Ze krijgen op het bureau een ‘piratenbril’ op, en moeten van groot naar klein kunnen vertellen wat ze zien.

Ik heb thuis geoefend met Veerle door haar 1 hand voor een oog te laten houden. Dus toen we op het consultatiebureau kwamen wilde ze ook echt die bril niet op. Nee mama zo doen, en dan hield ze een hand voor haar oog. Dit werd gelukkig toegestaan door de verpleegkundige, zolang ze hem maar goed voor haar oog hield. En ze slaagde glansrijk voor deze test. Wel werd de poezen afbeelding op ten duur Deugie een kat van ons maar dat was geen probleem want ze zag dus dat het een poes was. 

Van te voren had ik ook wel het idee dat ze hier voor zou slagen. Maar het is en blijft een 3 jarige die zomaar ineens van alles kan weigeren natuurlijk. Dus heel stiekem vond ik het ook wel een beetje spannend of ze het zou doen. Niet dat ik dacht dat haar ogen slecht zijn, want soms ziet ze dingen waar ik heel erg mijn best voor moet doen om het te zien. Straks met 3 jaar en 9 maanden mag ze nog een keer een test doen. Hopelijk doet ze het dan net zo goed. 

Hoe vinden jullie die ogentest? Nuttig of niet?

 

Liefs Nicole

 

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

3 thoughts on “De ogentest | 3 jaar”

  1. Hier is t niet goed gegaan. Ik heb zelf de afspraak gemaakt omdat ze me vergeten waren. En achteraf waren ze me ook vergeten te vertellen dat we hadden ‘moeten’ of kunnen oefenen. Dus Fay snapte een aantal plaatjes niet zoals de fluitketel en de hond/wolf en sloeg toen dicht. en uiteindelijk wilde ze niet meer.

    1. Oh ja dat hadden wij bij 2 jaar! Nu was het makkelijk omdat we er nu elke maand met Evy zijn. Dus gelijk maar even geregeld! Een andere mama tipte mij ook op dat oefenen! Anders had ik het ook niet geweten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.