De basisschool

Het is tijd.

Ik moet toch eerlijk bekennen dat het me een beetje zwaar aan het hart ligt om hier over te schrijven. Nooit gedacht van mezelf, maar ik vind het echt nogal een ding dat ik Veerle ga inschrijven op de basisschool. In april 2018 word ze 4 en vanaf dan word het menens.

Ik ben in heel veel dingen echt heel nuchter als het om de meiden gaat. Weg brengen naar de gastouder? Natuurlijk was de eerste keer spannend, maar meer omdat ik zoiets had van als ze maar lief is dan dat ik bang was haar te gaan missen. Nu scheelde het wel een berg denk ik dat Veerle de eerste paar maanden bij mijn schoonzusje zat die gastouder is. Dat voelde sowieso super vertrouwd en veilig aan.

Maar dit vind ik gewoon wel een heel erg grote stap. En ook wel heel erg dubbel, wat ik ben zo benieuwd hoe wijs ze dan wel niet gaat worden. En hoe trots ik waarschijnlijk om elke klap scheet ga zijn. Maar het is ook wel heel erg loslaten.

Welke basisschool?

Dat is voor ons heel makkelijk. Soms lees ik verhalen van ouders die hun kindje als deze nog in de baarmoeder zit ze die op de wachtlijst moeten zetten, anders hebben ze pech 4 jaar later. Wij wonen in een piepklein dorp, met nog geen 500 inwoners en er is een basisschool! Op de foto sta ik in de woonkamer, wel duidelijk hoe dichtbij de school is he! 😉 het oranje randje daar staat de school.

Benjamin heeft hier ook nog op school gezeten, en voor mijzelf had ik al vrij snel besloten onze kinderen hier ook onder te brengen. Ikzelf heb in Dordrecht op school gezeten, en mijn klas was zo rond de 40 klasgenootjes. Op deze school is dat soms het totaal aantal leerlingen! Dat vind ikzelf dus wel even wennen, het is echt heel kleinschalig maar dat kan ook alleen maar zo zijn voordelen hebben. Ook vast wel nadelen maar dat zit ook op een grote school.

Ik ga morgen (voor jullie als dit online komt vandaag) de school bellen om een afspraak in te plannen. Ik vind het maar spannend allemaal! Hoe ervaarde jullie dat toen de eerste naar school ging?

Liefs Nicole

6 thoughts on “De basisschool”

 1. Wij wonen ook in een dorp, best een kleintje ook maar niet zo klein als die van jullie. Moest Fay wel al afgelopen maart inschrijven ivm de formatie. Er zouden 40 kinderen in de kleuterklas zitten (de andere klassen zijn helemaal niet zo groot veel kleiner maar er is schijnbaar een babyboom in t dorp geweest iedereen heeft t erover haha) Gelukkig is er geld bij gekomen zodat ze een extra leerkracht kunnen aannemen want had Fay echt niet in zo’n grote klas willen hebben.. In maart 2018 mag ze erheen. Zooooo spannend!!

  1. Wow ja dat is echt mega groot! Ik had dat ook niet gewild hoor zo groot, de kans dat je kind minder aandacht kan krijgen dan nodig is gewoon zo groot dan! Gelukkig dat er een leerkracht bij komt! Ja het is echt loei spannend!

 2. Wij wonen ook in een dorp, maar ons dorp heeft nog wel 10 verschillende basisscholen.
  Wij kozen voor een christelijke basisschool omdat wij zelf ook christelijk zijn. Ook dichtbij en er zitten niet meer dan 15 kindjes in een klas.
  Spannend hoor zo’n volgende fase! Maar ze gaat het vast fantastisch vinden! (En mama straks ook!;) )

  1. Keus genoeg dan in iedergeval! 😉 hier is het een openbare basisschool maar wel goed aandacht voor godsdienst! En dat vind ik ook belangrijk omdat ikzelf ook christelijk ben opgevoed en dat zeker aan mijn kinderen wil meegeven! Hier krijgt Veerle in iedergeval 1 klasgenootje.. en misschien is dat de enige ook wel in eerste instantie! 😉 ja ze roept nu al elke dag mam ik ga naar school.. dus zij heeft er zin in! (Nog wel :p)

 3. Zo ver is het nog niet. Maar dit jaar gaan we zeker wat basisscholen bezoeken. Er zitten er meerdere direct in de omgeving en één op 3 minuten fietsen. Maar die school spreekt me niet aan. Ik merk dat ik dus niet automatisch voor een school in de buurt ga, maar verder kijk. Mijn zoontje wordt in november 4, maar dan zijn we nog een wereldreis aan het maken. Dus voor die tijd moet ik het wel geregeld hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.