Blog planning

Blog planning

Mijn voornemen

Zoals je in mijn vooruitblik naar april al kon lezen had ik ook wat voornemens over mijn blog! En de belangrijkste vond ik was om een blog planning te gaan maken! Zo heb je in een oogopslag duidelijk welke dagen je nog moet vullen met een blog en welke dagen er al iets in staat! En ik dacht zo bij mijzelf, laat ik dit nou eens gelijk doen anders is het straks 30 april en dan heb ik het nog niet gedaan! 😉 

Ik ben eens gaan rondneuzen op Google of er nog leuke en handige tips tussen stonden, en gelukkig waren die er! Ik had al wel een beetje een idee in mijn hoofd hoe ik het wilde doen, maar wilde nog even verder kijken of dat het wel zou kunnen werken! Nu weet ik natuurlijk pas of het werkt als ik een paar maanden verder ben en ik er inderdaad veel profijt van heb! 

Planning

Ik ben uiteindelijk gewoon begonnen zoals ik al in mijn hoofd had! Ik heb een blanco papier gepakt en ben daar vakken op gaan tekenen! Je kunt dit ook vast en zeker Blog planningheel makkelijk doen in een bestand op de laptop, maar ik hou er wel van als ik ook gewoon snap wat ik aan het doen ben! 😉 Je zou zeggen, ja hallo je schrijft een blog dan moet je er toch wel een beetje verstand van hebben? Ja dat klopt, een beetje inderdaad! 😉 Het meeste achter de schermen aan mijn website en dingen bouwen en er aan sleutelen gebeurd door Benjamin! En als het dan allemaal erop staat dan krijg ik uitleg hoe het werkt, en dan snap ik het ook meestal wel gelijk! Maar met dit vind ik het toch fijner om het gewoon met potlood, pen en papier te doen! 

Nadat ik de vakken had ingetekend ben ik de maand april in gaan delen erin! En ik had genoeg vakken om ook tot halverwege mei te gaan! Toen ik verder ging met mei dacht ik wel even is dit wel slim? Maar als ik bij het volgende vel gewoon verder ga waar ik nu moest stoppen, en ik leg het in december allemaal over elkaar denk ik dat je een heel leuk overzicht heb over wat je nou precies gedaan heb! Dus dan maakt het niet zoveel uit dat de maanden overvloeien op hetzelfde papier! Ook niet omdat ik duidelijk heb gemarkeerd wanneer de volgende maand nou begint! 

Vaste planning

Daarna ben ik even de agenda ingedoken om te kijken naar de vaste feestdagen! Het is namelijk altijd erg leuk om bij anderen te lezen hoe hun nou omgaan met die feestdagen, of wat het voor ze betekend! Dit is erg leuk om in te plannen en de ideeën razen gelijk al door mijn hoofd! Toen ben ik ook gaan kijken naar de andere dagen! Denk aan bijvoorbeeld de dag van de vroedvrouw! Er zijn een heleboel dat soort dagen heb ik al wel ontdekt, maar lang niet allemaal relevant voor mijn blog! Ik vind het wel belangrijk dat het blijft passen waar ik graag over schrijf! Je heb ook een dag van de Aarde bijvoorbeeld! Natuurlijk vind ik het wel belangrijk dat we ons best doen goed voor de Aarde te zorgen, maar ik ben er zelf nou ook weer niet zo mee bezig heel eerlijk gezegd! 

Verder kon ik natuurlijk de vaste artikelen die ik maandelijks of wekelijks laat terug keren al inplannen! De Weekly Pics op zondag bijvoorbeeld! En ik kan jullie wel alvast gaan verklappen dat ik Benjamin sowieso zo ver heb dat hij elke maand een blog online gaat zetten! Nog niet persoonlijke blogs, maar wel met tips! Hij heeft zo mega veel verstand van alles wat met internet of sites bouwen te maken heeft dat het mij enorm leuk lijkt dat hij deze kennis met jullie kan delen, en dat jullie er ook nog wat aan hebben! Verder gaat hij ook even nadenken of hij wat vaker iets wil schrijven! Niet voor vast, maar als hij een onderwerp heeft dan wil hij het eventueel wel! Zo leuk!! 

Blog planningWaarschijnlijk gaat de zaterdag een dag worden dat er even niks online komt! Behalve de blog met tips van Benjamin dan, deze komt elke laatste zaterdag van de maand online! Natuurlijk plaats ik wel een artikel als ik iets heb wat ik gewoon heel graag met jullie wil delen! Maar ik wil ook een rustdag inplannen voor de blog en voor mijzelf! Misschien nu ik met deze planning ga werken ga ik meer tijd hebben om dingen te schrijven omdat ik gewoon meer overzicht heb, maar tot nu toe koste het me heel veel moeite om voor de zaterdag een blog klaar te zetten! Dit omdat ik ze nu nog een dag van te voren typ, en de vrijdag is altijd een hele drukke dag bij ons, met meestal tot s’avonds laat de vrienden over de vloer! En ik merkte dus dat ik het op vrijdag als een moeten voelde om te bloggen, terwijl dit natuurlijk helemaal niet als moeten aan hoeft te voelen! Stiekem verwacht ik zelf dat deze planning mij dus gewoon gaat helpen om ook op zaterdag een leuk artikel voor jullie online te zetten! De planning gaat het me leren! 😉

Werken jullie ook met een blog planning? En heb je gemerkt dat je daardoor met meer rust aan je blog kon werken? Laat het me weten! 

 

Liefs Nicole

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest?

22 thoughts on “Blog planning”

  1. Ja dat vind ik idd ook super handig! Zo kan je er echt geen 1 vergeten! Ja ik heb gelezen dat er een plugin is voor wordpress om een kalender te maken! Heb ik gegoogeld! Weet zo 1 2 3 uit mijn hoofd niet meer hoe het heette!

 1. Ik heb een tijdje met een planning gewerkt en dat vond ik heel fijn. Helaas kwam daar door persoonlijke omstandigheden de klad in. Ik ben nu weer bezig om opnieuw met een planning te gaan werken.

  1. Is niet ouderwets hoor! 😉 Ik heb er ook altijd een notitieblok naast liggen! Is gewoon ideaal om van alles wat in je op komt gelijk op te schrijven! En inderdaad die agenda is totaal niet overbodig! Zeker niet als je het wil onthouden in ieder geval!

 2. Yes ik heb een jaar planning. Daar staan alle feestdagen in en weet precies wanneer ik kan beginnen met een feestdag. Ik heb mijn overzicht in word gemaakt. In mooie kolommen. Kan ik makkelijk schuiven en invoegen. Helpt heel erg. Maar ik kan zo de boel omgooien. Omdat dat mij dan beter uitkomt.

  1. Poeh een jaar! Daar ben je toch wel een tijdje mee bezig geweest denk ik! Daarom laat ik de vakken die nu open zijn ook gewoon open! Die zijn voor als me wat te binnen schiet! En in een notitieboek heb ik al mijn blog ideeën staan! Kan dan inderdaad gewoon de boel omgooien als ik dat wil! En nu vul ik dan in welke blogs ik op welke datum geplaatst heb! Ik denk dat het een heel leuk resultaat geeft aan het einde van het jaar!

 3. Ik gebruik editorial calendar als plug-in om mijn blogposts te plannen. Verder heb ik mijn bullet journal waar ik in plan.. ik heb een overzicht met geposte artikelen, geplande artikelen en een lijstje met ideeen.

 4. Ik doe veel uit mijn hoofd, maar ook veel met de blogplanner van Sugarframe.
  Ik wil vooral dat dingen spontaan komen.. dat werkt niet altijd als je plant.
  Ik werk wel graag vooruit .. zodat ik zeker weet dat er iets online komt 🙂

  1. Ja dat vooruit werken wil ik ook heel graag! Maar lukt gewoon nog niet zo goed op het moment! Hopelijk gaat die planning daar een klein beetje bij helpen!

 5. Leuk om te lezen hoe jij ’t doet! Ik post elke maandag, woensdag en vrijdag en ik werk een week vooruit. Verder plan ik alleen de belangrijke dingen die een deadline hebben, die schrijf ik in mijn (papieren) planner. Ideetjes voor artikelen zet ik meteen als concept in, dus wanneer ik geen deadlines heb kies ik één van die dingen uit waar ik zin in heb

  1. Ik hoop binnenkort dat ook te hebben! Dat ik door die planning meer rust creëer om meerdere concepten waar ik echt heel graag over wil bloggen klaar te hebben staan!

 6. Een planning is echt een must voor mij. Al ben ik er tegenwoordig ook weer niet zo netjes mee… Het helpt me wel beter on track te blijven met mijn blog!

  1. Ik weet ook niet hoelang ik er netjes mee blijf hoor.. ik vind het nu echt heel leuk om te maken! En je komt echt achter bepaalde dagen waar je het bestaan niet van wist! Erg leuk!

 7. Ik gebruik ook een planner, dan kan ik precies ziet tot wanneer ik invulling heb en wanneer ik weer even moet gaan brainstormen. Leuk om te lezen hoe jij het doet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.