Blog beginnen

Blog beginnen, hoe doe je dat?

Je leest blogs van andere, en denkt bij jezelf dat wil ik ook! Maar is een blog beginnen dan niet moeilijk, en waar begin je dan? Welkom bij stap 1. Een blog beginnen is namelijk niet moeilijk, of je nu jong of oud bent iedereen kan een blog beginnen.

Er zijn zoveel mogelijkheden, en je kan het jezelf heel erg moeilijk maken. Ik wil graag bij de basis beginnen, deze basis leg ik vandaag uit zodat je in ieder geval van start kan met je blog. Nadat je de 4 stappen hebt doorlopen ben je troste bezitter van je eigen stukje op het wereld wijde web. Mocht je na het lezen vragen hebben, stel ze gerust!Stap 1: Bedenk waar je over wilt bloggen

Denk goed na waar je over wilt bloggen, is dit een Mama lifestyle blog zoals deze, of heb je een ander specifiek onderwerp waar je over wilt bloggen.  Neem in ieder geval een onderwerp waar je graag over verteld, dat schrijft wel zo makkelijk. Uiteindelijk draait je blog om goede inhoud, en dan wil je dus ook iets te vertellen hebben. Neem daarom een onderwerp waar je veel vanaf weet of waar je in ieder geval veel over kan vertellen.

Stap 2: Naam bedenken voor je blog en domein

Nu heb je dat leuke onderwerp waar je over wilt bloggen, nu komt eigenlijk het belangrijkste. Als je wilt groeien met je blog, dus veel lezers. Zul je een naam moeten bedenken welke goed aansluit bij jou onderwerp en waar mensen dus ook op gaan zoeken. Heb je die ene pakkende naam gevonden, dan word het tijd een domeinnaam te registreren. Is jou naam al vergeven gebruik dan deze keyword checker om te zien welke domeinnamen er nog beschikbaar zijn. Zelf hebben we bewust gekozen voor Veevy.nl , het is een persoonlijke blog en daarbij ook een persoonlijke naam.

Hou de volgende tips in gedachten bij het kiezen van je domeinnaam:

  • Kort is goed. Kort is gemakkelijk te onthouden en makkelijk te typen.
  • Kopieer niet de naam van een beroemdheid / merknaam of wat er op lijkt. Wees en word je eigen beroemdheid
  • Uw eigen naam kan altijd als je niks kan verzinnen. (www.eigennaam.nl heeft als extra voordeel dat je niet aan je onderwerp of niche vast zit)

Stap 3: Eigen webhosting of een gratis blog beginnen?

Blog beginnenJe hebt het idee nu uitgewerkt, en je hebt een naam bedacht. Nu kom je voor een belangrijke keuze te staan. Wil je gratis bloggen of wil je een eigen stukje op het wereld wijde web. Ik adviseer je, neem een eigen plekje. Het is niet zo duur, vanaf 5 euro per maand. En later heb je er zoveel plezier van. Je kan hier de domeinnaam registreren en webhosting pakket samenstellen. WordPress kan je met behulp van de helpdesk makkelijk instaleren. Geloof me je wilt WordPress voor je blog!

Vanaf € 31,- per jaar. Kies voor webhosting en e-mail!

 
Stap 4: Je kan nu je blog beginnen!

Blog beginnenGefeliciteerd - U heeft een eigen website! Uw eigen kleine stukje van het internet, waar u iets geweldigs zal creëren. En, als je het goed doet, je lezers kan gaan inspireren, verbinden met nieuwe vrienden en geld verdienen terwijl je toch bezig bent. Het zal fantastisch worden. Nu is het tijd om de volgende stap te doen - en dat is het leuke gedeelte. Het kiezen en installeren van een thema. Uw thema is de manier waarop uw blog eruit komt te zien. Het lettertypen, de kleuren, de lay-out. Er zijn duizenden gratis en betaalde thema's om uit te kiezen. Het is eigenlijk overweldigend!

Oh, en ik laat je alvast wat rond kijken in je wordpress back-office.

Zullen we beginnen?

op naar de volgende stap - Het kiezen van een thema →

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest?

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.