Babyhapjes | Hoe zat het ook alweer?

Even inkomenbabyhapjes

Het is alweer even geleden dat ik de eerste babyhapjes gaf! En wel zo’n 2 jaar en 8 maanden ongeveer! 😉 Maar vanaf nu mag ik weer aan de slag met rondvliegende groenten en fruit, die heel ijverig weer met dezelfde gang het mondje word uitgewerkt als dat het erin gaat. Maar het is behalve de troep die je ervan k
an hebben ook wel heel erg leuk om weer te gaan geven! Je weet echt niet dat je baby zulke rare gezichten kan trekken tot je dat eerste hapje naar binnen schuift! 

Maar zoals de titel het al zegt, ik moest wel even nadenken! Want hoe zat het ook alweer? Waar kun je het beste mee beginnen en nog belangrijker wat mogen ze
bijvoorbeeld gewoon nog even niet? Ik ben maar eens even gaan rondsnuffelen op internet en heb wat filmpjes gekeken! Ik wil Evy nu graag gewoon verse groenten geven die je zelf bereid en daarna eventueel invriest! Bij Veerle heb ik dit eigenlijk niet gedaan. Ik gunde mezelf de tijd er niet voor! Nu is er echt helemaal niets mis met de potjes uit de supermarkt, alleen het zelf bereiden is vele malen goedkoper! Je hebt dezelfde hoeveelheid alleen dan voor de helft van het geld! En die eerste paar hapjes zijn zo weinig dat het echt zonde is om een heel potje open te maken! 

Wat voor hapjes?

Het advies is om te beginnen met groentes! Groente zijn iets meer bitter van smaak, dus je kindje zal hier het meest aan moeten wennen! Ik heb bijvoorbeeld nu avocado met banaan gemaakt, en de rest in de vriezer gedaan! Maar de komende paar dagen zal ik haar constant hetzelfde aanbieden! Dit zodat ze rustig aan goed kan wennen aan de smaak en het dan ook kan gaan waarderen. Verder liggen er wortels en sperziebonen klaar om gekookt en gepureerd te worden! 

Hou het vooral bij de groentes of fruit zelf de eerste tijd! Tussen de 4 en de 6 maanden gewoon rustig opbouwen met alleen groente en later ook fruit! Het maagje is nog niet zover dat het de koolhydraten van aardappels of pasta leuk vind! Als je dus eerst alleen groente of fruit geeft dan kan het maagje en de darmen rustig wennen aan vast voedsel! Je kan er ook voor kiezen pas bij 6 maanden de eerste hapjes te gaan geven, je kan ze dan ook al iets grover laten! Maar begin dan ook wel rustig aan en doe er niet gelijk aardappels of iets anders bij!

 Bewaren

Je kunt babyhapjes echt heel makkelijk bewaren! Dus om het jezelf makkelijk te maken kan je gewoon wat meer in 1 keer maken, en kan je het daarna invriezen. Ikzelf vries het in een ijsblokjeshouder in. Zo heb je gelijk kleine beetjes, want die eerste tijd eten ze lang niet veel. En als ze dan wat meer gaan eten is het heel simpel om er babyhapjesdan 2 klontjes uit te halen! Vergeet alleen niet dat als je ingevroren groente gebruikt, deze niet nog een keer ingevroren mogen worden! Dus wil je je kindje als het wat ouder is spinazie uit de diepvries geven dan mag dat daarna niet nog een keer terug! 

Wat ik bij Veerle deed toen ze wat meer producten mocht gaan eten, was om haar gewoon met de pot mee te laten eten. Ik kookte dan zoutloos de zoutpot ging absoluut op tafel! 😉 en zo kon ik dan makkelijk ook een prak voor haar maken. Dit wil ik bij Evy ook gaan doen, wel zorg ik er dan voor dat er wat prakjes in de vriezer liggen voor als wij iets eten waar ze echt nog niet aan mee kan eten! 

Ik heb helemaal zin in de komende tijd om te ontdekken waar Evy dol op is en waarop totaal niet! Maar ik heb een vraag aan jullie! Hebben jullie nog leuke ideeën om te maken voor kindjes tussen de 4 en 6 maanden? Ik ben redelijk inspiratieloos daarin! Laat het me maar weten in een reactie als je nog een top receptje heb voor mijn kleine vrolijke dame!

 

Liefs Nicole 

Leuk als je me volgt op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

3 thoughts on “Babyhapjes | Hoe zat het ook alweer?”

  1. Ik gaf geen combinaties. Gewoon echt starten met 1 groente zodat ze de smaak leren kennen. Als je mixt met iets anders zullen ze de smaak van die groente niet gaan kennen. Later kun je wel gaa mixen maar ik ben er ook uit hoor haha dus zal straks ook opnieuw moeten gaan bedenken

    1. Ik had die banaan erdoor gedaan omdat avocado echt geen smaak heeft vind ik.. Verder krijgt ze wel echt alleen de wortels of sperziebonen! Haha ja gek hé hoe snel je dat gewoon weer vergeet allemaal!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.