Afscheid van het middagslaapje.

Slapen is fijn

Wat is slapen toch een heerlijk iets hé. Ik vraag mezelf dan ook elke dag weer af waarom ik niet eerder naar bed ben gegaan de avond ervoor. En zo vind Veerle slapen ook erg fijn. Ze was 1.5 week oud toen ze besloot dat die nachtvoedingen wel prima waren en dat slapen nog veel beter was. Wat een verwennerij voor mij, je kersverse baby gunt jou als kersverse mama gewoon hele nachten slaap. Ik had dus geen klagen! 

En zo heeft ze dat altijd met slapen gedaan, al redelijk snel zaten we in een ritme van 2 slaapjes op een dag. En toen ze wat ouder werd ging dat naar 1 lange slaap na het middag eten. Zo rond 12 uur een boterham en daarna naar bed, en dan rond 14.30 uur er weer uit. Heerlijk! Ik genoot dan ook altijd echt even van die tijd. Soms deed ik zelf dan even een klein tukkie op de bank. En soms gewoon heerlijk Netflix aan en even 2 nieuwe afleveringen kijken van een nieuwe serie.

Doei slaap

Maar helaas heeft Veerle  sinds een maand besloten dat slapen s’middags niet zo leuk meer is. Het zat er al een tijdje aan te komen, want ze ging steeds vaker het slaapje skippen. Dan bracht ik haar naar bed, en dan was het 2 uur lang dik feest. Totaal niet erg, want zij was heel even op zich zelf, en ik had ook even mijn handen vrij om mijn focus even helemaal op Evy te leggen. Toch een rustpuntje op een dag op die manier. 

Maar soms viel ze wel in slaap, lekker hoor dan heeft ze het toch nodig denk ik dan maar. Tot ik haar dan s’avonds zo rond 21.30 uur nog moest waarschuwen om te gaan slapen. Het is fijn hoor even slapen tussen de middag, maar om dan nog tot zo laat bezig te zijn haar te laten slapen, daar word ik dan weer niet zo blij van. 

Dus hebben we een goede maand geleden maar besloten dat ze niet meer naar bed toe gaat. En dat trekt ze helemaal prima! Soms als we rond 16 uur in de auto zitten wil ze nog wel eens in slaap vallen, dan merk je dat ze het eigenlijk nog net niet trekt. Maar ze word niet vervelend van het niet slapen. En als ze om 19.30 op bed ligt, is het met 15 minuten ook stil boven.

Even wennen

En toch vind ik het best wel wennen dat ze niet meer slaapt. Het was altijd zo lekker om d’r even niet om je heen te hebben rennen. Klinkt een beetje cru, maar zo is het wel. Hoe lief ik haar ook vind, het was gewoon echt even lekker om even tijd voor mezelf te hebben en op te laden voor het volgende dagdeel. Het is weer even in een ander ritme komen op deze manier. 

Ook daar komen we wel weer in, en over een jaar kan ik denken was ze maar thuis.. 😉 Dan gaat ze naar school dus heb ik tijd zat voor mezelf! 😉 Maar ik neem nu toch best wel echt afscheid van dat slaapje, mijn kleine meisje word groot!

Moest jij ook even wennen dat het middag slaapje er ineens tussenuit glipte?

 

Liefs Nicole

 

Leuk als je me volgt op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

3 thoughts on “Afscheid van het middagslaapje.”

  1. Ik vond het zeer verdrietig toen het middagslaapje stopte haha. Ik vond het ook altijd een lekker rustpunt midden op de dag. Maar helaas, kleine kindjes worden groot en slapen overdag is dan voor baby’s 🙁

  2. Ach gut, ik kan me dat zo voorstellen? Ik vind het ook heerlijk als de jongens even op bed liggen tussen de middag. En ik zal dat ook best gaan missen. Dat opladen herken ik wel. Toch zou ik het ook wel weer fijn vinden als het slaapje eraf gaat (bij onze oudste zal dat niet lang meer duren), vooral wanneer je iets wilt ondernemen overdag. Nu ben je altijd aan het plannen tussen de slaapjes door.

    1. Dat is zeker waar! Ik was ook wel blij inderdaad dat Veerle redelijk snel op 1 lange slaap smiddags zat! Dat is net wat makkelijker plannen! En het laatste half jaar als we iets hadden deed ik haar dan gewoon niet naar bed.. dat kan dan ook op ten duur! Het is gewoon een beetje dubbel hé.. het is beide kanten op makkelijk! 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.