zwanger buik

5x Wat ik niet mis aan zwanger zijn.

Zwanger zijn is fijn.

Wat is zwanger zijn toch een mooi iets, je ziet je buik groeien en je voelt dat wezentje daar binnen tot leven komen. Als je zonder al teveel kwaaltjes de zwangerschap door kan komen, dan kan je best een aantal dingen missen. Ik had pas dan ook echt zo’n momentje dat ik dacht ooh wat mis ik jou in mijn buik, terwijl ik naar Evy keek. Ineens besef je hoe hard ze groeien, en dan wil ze het liefst nog even in je buik hebben. Dicht en beschermt bij jou en ze kunnen gewoon niet zo snel groot worden. 😉 Maar er zijn ook dingen die ik totaal niet mis!

Dit mis ik dus echt niet.

  • Een beetje dubbel dit, maar ik mis mijn buik dus ook totaal weer niet. Ik liep de laatste 10 weken als een gans met gebroken poot. Ik kon echt niet meer fatsoenlijk lopen met die toeter die mijn evenwicht ernstig verstoorde.
  • Ook in het kader dikke buik. Iets van de grond rapen.. Bij mijn eerste zwangerschap vond ik het al irritant als ik een pen liet vallen. Maar probeer het nog maar eens als je een peuter heb rondrennen. Topsport word het dan. en soms ook wel weer heel makkelijk want soms als ik het heeeel lief vroeg wilde Veerle nog wel eens iets voor me oprapen.. 😉
  • Elke 10 minuten plassen. Als ik mazzel had dan was het om de 10 minuten, anders was het 2 keer in die 10 minuten. Kon me ook niet herinneren dat ik bij Veerle ook zo enorm veel moest plassen. Wat een zeikwijf was ik bij Evy zeg! 

  • Om maar even in het onderwerp plassen te blijven, incontinentie.. Ja ik had de laatste weken echt een inlegkruisje nodig, want ik plaste gewoon in mijn broek als het even tegenzat. Of als ik onvoorbereid moest niesen. Mede doordat ik er toch al aan gewend was geraakt vocht te verliezen daar beneden, heb ik zeer waarschijnlijk een paar dagen met gebroken vliezen gelopen. Die waren absoluut niet meer intact bij de geboorte, maar ik heb nooit zoiets gehad van joh ik denk dat ik vocht verlies zouden mijn vliezen gebroken zijn. Gelukkig had het totaal geen gevolgen voor Evy.
  • Brandend maagzuur. Ik heb dozen rennies gegeten bij allebei mijn zwangerschappen. Bij Veerle gelukkig alleen de laatste weken, bij Evy was het met een week of 13 al raak helaas. Een lekkere kop tomatensoep eten? Geheid de hele avond pijn. Lekker een glas van mijn favoriete multi vitamine drank van de Lidl drinken? Vergeet het maar! Liters sap heb ik dus op in mijn kraamweek, want zodra Evy er was, kon mijn maag alles weer hebben.

En dan had ik nog 2 redelijk makkelijke zwangerschappen, ik wil me geloof ik niet voorstellen als je complicaties hebt tijdens te zwangerschap waar je dan allemaal last van kan hebben!

Mis jij ook dingen niet van het zwanger zijn? Of ben je zwanger en kijk je reikhalzend uit naar weer die eerste keer….. vul maar in wat je graag wilt! 😉

 

Liefs Nicole

 

Leuk als je me volgt op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

3 thoughts on “5x Wat ik niet mis aan zwanger zijn.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.